Jozefa Hagaru-stavby a budovy-prekračovanie limitov hluku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
jozef 18. marca 2019

Dobry den,

prosim Vas, ake su povolene casy na vykonavanie stavebných uprav v byte v mestskej casti Raca? Co hovori zakon? Pripadne je to nejak upravene nejakym VZN? Je povinne mat vyveseny Domovy poriadok v bytovom dome, ktory by nejak stanovoval, kedy je mozne vykonavat stavebne upravy v bytoch?

Dakujem.

19. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

práca na stavbe v deň pracovného pokoja nie je porušenie stavebného zákona, nakoľko ustanovenia stavebného zákona alebo jeho vykonávacie vyhlášky neumožňujú stavebnému úradu nariadiť obmedzenie stavebných prác len na pracovné dni. V stavebných povoleniach ukladá stavebný úrad stavebníkovi povinnosť dodržania hladiny hluku pri stavebných prácach, ktorá je upravená vo vyhláške MZ SR č.549/2007 Z.z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prípustných hodnotách hluku, infrazvuku a vibrácií a o požiadavkách na objektivizáciu hluku, infrazvuku a vibrácií v životnom prostredí.

O práci v dňoch pracovného pokoja hovorí §94 a §95 Zákonníka práce. Dozor nad dodržiavaním pracovnoprávnych predpisov v rozsahu úloh stanovených § 7 zákona č. 125/2006 Z. z. o inšpekcii práce vykonávajú Inšpektoráty práce, ktoré majú krajskú pôsobnosť.

Domový poriadok by mal mať správca bytového domu. Tam môžu byť dohodnuté pravidlá pre obyvateľov bytového domu.

S pozdravom

MÚ – Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania