Koš na smetí

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
vajnory.vajnory 27. novembra 2013

Asi všetci vieme, čo je na obrázku. Otázkou je, či niekto niekedy videl niečo také v Vajnoroch?
Nikde vo Vajnoroch nie je možné nájsť kôš na smeti! Na celom Čiernom Chodniku neni ani jeden koš. Šachorova, Buzalkova, Rolnicka...

28. november 2013

Johny

Petrzalka to iste, potom sa cuduju, ze vsade su odpadky na zemi...
28. november 2013

Brano

To ste sa asi nepresli po celych Vajnoroch :-), obcas sa nejaky najde, ale je pravda, ze v tychto lokalitach ako je Buzalkova nie.
Dolezite je, aby ich aj niekto pravidelne vyprazdnoval.
02. december 2013

vajnory.vajnory

Ano su, v center pri urade.
07. december 2013

MK

Na vašu otázku či niekto videl také niečo vo Vajnoroch čo je na obrázku musím povedať že áno, ale to bolo pred mnohými rokmi. Boli rozmiestnené po oboch stranách Roľníckej a tiež boli žltej farby, ibaže plechové a všade bolo čisto. Aj chodníky sa budovali na tejto ulici svojpomocne.Dnes po daždi sa tu nedá prejsť pre neudržiavanie a rozsiahle bariny. Povaľujú sa tu papiere, špaky, flaše od alkoholu, lístky z autobusu, obaly z cukríkov a sladkostí, igelity, reklamné letáky...A vraj pamiatková zóna.
09. december 2013

vajnory.vajnory

Presnie! A k tomu dodam, ze minule pri nadjazde som videla...striekacku s ihlou a niecom v nutri. Mozno by niekoho napadlo aby to upratat , tu kopu smeti?
09. december 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,

na základe Vašej otázky zo stránky odkaz pre starostu a na základe pasportizácie majetku Mestskej časti Bratislava - Vajnory si Vás dovoľujeme informovať, že na území našej MČ sa momentálne nachádza 33 košov na smetí, ktoré sú rozmiestnené na verejných priestranstvách, kde sa sústreďuje pravidelne väčší počet osôb.

Týmito lokalitami sú hlavne Roľnícka ul., Osloboditeľská ul., Jačmenná ul., ul. Na doline a detské ihriská.

Okrem toho bude v rámci revitalizácie parku Pod lipami v tomto priestore osadených ďalších 18 košov na smeti. Koše sa pravidelne a minimálne 3 krát týždenne vyprázdňujú pracovníkmi hospodárskej správy miestneho úradu.

V rámci udržiavania čistoty a poriadku má naša MČ rozmiestnené aj koše na psie exkrementy a to v počte 25 ks v lokalitách, kde obyvatelia venčia psov. Vyprázdňované sú prostredníctvom externej certifikovanej firmy 1 krát týždenne. Okrem toho sú odpadové koše umiestnené na takmer každej zastávke MHD.

Ani tieto čísla však neznamenajú, že tento doterajší počet je nemenný, nakoľko MČ každý rok zakomponuje do svojho rozpočtu čiastku na nákup odpadových košov, ktoré sú použité na výmenu opotrebovaných resp. poškodených a ako aj na ich umiestnenie v ďalších lokalitách.

V prílohe Vám zasielame mapu s označením košov. V mape však nie sú zaznačené smetné koše, ktoré má na starosti DPB, a ktoré sa nachádzajú skoro na každej zástavke MHD.

S pozdravom
Ľubomír Krištofič
vedúci oddelenia HS, NHIM, IHM
Mestská časť Bratislava - Vajnory
09. december 2013

vajnory.vajnory

Na mape presnie vidime, ze kose su umiestnene v centre. Koše na psie exkrementy? Tych je viac ako kosov na smeti v lokalite o ktorej pisem. Ja tam vidim len jeden kos na cale Sinkovske alebo zle vidim? Jako, ze innymi ulicami ludia nie chodia?
09. december 2013

MK

Reálne sa pozrime na problém. Musíme vedieť kolko metrov máme chodníkov./Patrí to k pripravenosti na ich zimnú údržbu/. Takže na koľko bežných metrov chodníka vychádza potreba umiestniť kôš. Stačí to vôbec iba na to centrum ? Lebo pri chodníku na Roľníckej nie sú žiadne.Môžte sa tade prejsť peši, ale doporučujem na nohy gumáky. Sú miesta, kde sa vôbec nedá prejsť.
31. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň , dopĺňame mapku rozmiestnenia 10 nových odpadových košov, ktoré MČ Bratislava Vajnory rozmiestni na začiatku roka 2014 práve v lokalite ulíc Rybničná, Za farou, Hospodárska, Uhliská, Roľnícka, Pračanská a Buzalková a ŽST Bratislava Vajnory.

Ing. Ján Mrva
Starosta MČ BA - Vajnory

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania