Burina na Buzalkovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Matúš Tremko 12. augusta 2016

Dobrý deň, dnes 11.8.2016 sa na ulici kosilo, no neviem prečo kosiči ignorujú, zarastenú burinu na Šachorovej a Buzalkovej. Veď na obrázku môžete vidieť, že to nevyzerá dobre. Za vyriešenie problému ďakujem

12. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Vzhľadom na to, že riešime veľké množstvo podnetov (nielen prostredníctvom tohto odkazu), prosíme o pochopenie a trpezlivosť. Ďakujeme.

S pozdravom



Mária Horváthová
sekretariát starostu
12. august 2016

jajbolina

Obávam sa, že toto je celomestský problém. Nie sú schopní aspoň 1x ročne postriekať chodníky postrekom proti burine. Čo dodať, neschopnosť!
12. august 2016

JJ

Dobrý deň, uvedeným "kosičom" na Šachorovej ulici včera som bol ja. Musím však upresniť, že nie som verejný "kosič", teda nepatrím pod mestskú časť ani mesto a ani pre nich nekosím a teda nezodpovedám za verejnú zeleň. Som obyvateľom bytového domu na uvedenej ulici a už niekoľko rokov mám na starosti kosenie trávnikov na pozemkoch patriacich k domu. Uvedené trávniky sú kosené min. raz mesačne, príp. podľa potreby. Treba si to porovnať s okolitými trávnikmi, o ktoré sa nikto nestará. O čistenie chodníka a parkovacích miest pred bytovým domom (napr. aj burinu) sa stará raz ročne externý dodávateľ na náklady bytového domu. Rovnako je to plánované aj tento rok koncom leta (bez ohľadu na tento podnet). Napriek tejto skutočnosti som tento mesiac ja osobne a na svoje náklady postriekal burinu na chodníku pred časťou bytového domu na Šachorovej ulici, na chodníku pri kontajnerovom prístrešku na Buzalkovej ulici, ale aj na časti parkoviska na Buzalkovej ulici, ktoré je na fotke v podnete (mimo záberu), napriek tomu, že nie je vo vlastníctve nášho bytového domu. Nabudúce by si mohol zadávateľ podnetu namiesto kritiky "kosiča" overiť fakty, príp. si zobrať príklad a aj sám sa pričiniť. kr"kosiča"oooveriťf,sizobraťpríklasámsatrochupričiniť.
12. august 2016

Matúš Tremko

Dobrý deň pán JJ, ďakujem za reakciu. Nepochádzam z Bratislavy, som tu totiž na návšteve. Prepáčte nevedel som ako je vo Vajnoroch zorganizované kosenie. V mojom rodnom meste to má totiž na starosti mesto. Osobne tieto problémy riešim tak, že ak to nevyrieši mesto alebo iná zodpovedná osoba, tak sa pokúšam riešiť tieto veci osobne. Ku príkladu môžem povedať, že som vyzbieral 9 plných vriec odpadkov na zastávke Vajnory-nadjazd :) . Rovnako nezaľaham ani v mieste môjho bydliska, takže viem aké to je vrážať vlastné prostriedky a voľný čas v prospech krajšieho a čistejšieho prostredia. Ale predsa je tu na to tento portál, aby sa tu riešili podnety a aby sa o nich informovalo a diskutovalo :) . Ak budete mať záujem zatočiť s tou burinou prosím napíšte mi [email protected], rád pomôžem.
14. august 2016

JJ

Matúš, odpovedal som Vám na e-mail.
26. september 2016

Odpoveď samosprávy

Vážený sťažovateľ.
Na základe vášho podnetu sme v rámci našej pravidelnej údržby a kosenia trávy pokosili burinu na Buzalkovej ulici. Dokumentujeme to priloženými fotografiami.
Časť inkriminovaného pozemku patrí k susednej bytovke, preto si kosenie zabezpečujú sami.

S pozdravom


Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát mč. Bratislava - Vajnory






Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania