Osveta medzi ludmi

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Lucia Kadlecová 09. apríla 2015

Dobry den pan Starosta
Posielam Vam fotografie, ako vyzera Buzalkova ulica pri stojisku na separovany odpad.
Je chvalihodne ze ludia separuju, bohuzial menej chvalihodne uz je to, ze ak vidia, ze kontajner je plny tak sa to tam napriek tomu pokusaju natrepat popripade to polozia vedla a ak sacok nieje zaviazany popripade ho macky v noci roztrhnu a pri vetre, ktory je v Bratislave teraz skoro kazdy den vyzera prostredie, v kotorm byvam tak ako som odfotila.
Uz pri zriadovani stojiska sme sa rozpravali a boli Vam tlmocene nase obavy o cistotu nasej ulice - naco ste spravne poznamenal, ze je to o ludoch - s tym suhlasim.
Preto by som privitala aby ste mnou zhotovene fotografie a popripade mozete nejake dalsie aj dorobit ak su aj inde podobne problemy a urobit osvetu vo Vajnorskych novinkach.
Nech ludia vidia co si vyprodukovali. - a bohuzial toto nebude stacit spravit iba raz ale to bude nutne pripominat asi castejsie.
Dnes som napisala aj na OLO a poprosila ich, aby prisli kontajnery vysypat, ale uvedomujem si ze pozbierat odpadky okolo, ktore rozfukalo nie je ich pracovna napln a ak to teda nepozbieraju, co asi nebude v ich silach vsetko naokolo vyzbierat, ostane to asi ako vzdy na nasej rodine popripade na susedovi (ako to povacsinou robime, kedze ostatni ludia nebyvaju v blizkosti skladiska odpadkov tak im to nevadi - hlavne ze oni maju pred domom cisto).
Dakujem

09. apríl 2015

Stefan

So skuenosti asi pomoze aby sa castejsie kontajnery vysypali alebo pridat dalsie na separovany zber resp viac ich umiestnit v okoli.
09. apríl 2015

Stefan

So skuenosti asi pomoze aby sa castejsie kontajnery vysypali alebo pridat dalsie na separovany zber resp viac ich umiestnit v okoli.
09. apríl 2015

Martin Bak

To iste platí o stojisku na Uhliskej ulici, najmä o kontajneri na sklo, rovnaký scenár po Veľkej Noci, fľaše na zemi voľne položené alebo v igelitkách. Stojiská by mali byť primerane veľké, riadne oplotené, zastrešené, s voľne otrávarateľnou bránou.
10. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Váš podnet postupujeme na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Aj keď sa budeme snažiť Váš podnet vybaviť čo najskôr, chceme poprosiť o trpezlivosť a ohľaduplnosť vzhľadom k tomu, že každý referát úradu rieši nemalé množstvo už došlých úloh.
Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom


Mária Horváthová
Sekretariát starostu
MČ Bratislava – Vajnory
10. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

plne zdieľame Váš názor, ohľadne disciplíny niektorých obyvateľov, ktorí si zrejme neuvedomujú, že znehodnocujú životné prostredie svojim spoluobčanom. Z našej strany je denno denne vynakladaná snaha o zabezpečenie poriadku na vyhradených miestach, o čom svedčí aj zriadenie „hniezd“ separovaného odpadu. Naši pracovníci tak isto sledujú naplnenie kontajnerov a zabezpečujú v rámci svojich možností odstránenie odpadov uložených mimo kontajnerov, ale nie vždy sú tam v čase, kedy by to bolo najpotrebnejšie. V budúcnosti sa budeme snažiť častejšie, či už z vlastnej iniciatívy alebo z podnetov občanov reagovať na tieto situácie a zabezpečiť dočistenie stojísk separovaného odpadu.
Čo sa týka osvety, snažíme sa občanov informovať v našom periodiku o možnosti uloženia odpadov , ako aj publikovať fotodokumentáciu z neprimeraného zahlcovania stojísk odpadom mimo kontajnerov na to vyhradených. Samozrejme, aj z Vášho podnetu budeme túto osvetu naďalej šíriť prostredníctvom Vajnorských noviniek.
Na záver nám dovoľte poďakovať za Váš podnet, ktorý tiež prispeje k zlepšeniu našej činnosti v zabezpečení poriadku v našej Mestskej časti Bratislava – Vajnory.

S úctou
Ľubomír Krištofič, vedúci oddelenia HS, NHIM, IHM
10. apríl 2015

lucia

Dakujem pekne za zaoberanie sa mojim dotazom.
Lucia
11. apríl 2015

dobrý_sused

Plný súhlas s vyššie diskutujúcimi, keď na viacerých zberných miestach, vrátane toho na K. Brúderovej si myslím že malo by byť zmonitorované buď MČ alebo OLO-m naplnenosť a operatívne navýšiť počet kontajnerov (vrátane tých zvonov na sklo). Zároveň by mohla nejako MČ zaistiť odstraňovanie iného odpadu ako tam patrí, konkrétne pri tom stojisku na K. Brúderovej niekto povyhadzoval staré okná a pri silno vetre 1 už padlo a rozbilo sa..Rovnako tak je problém s demižónmi.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania