Račianske mýto - zábradlie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Konštantín Rosina 01. apríla 2019

Zábradlie (najma to na foto vľavo) bráni prístupu chodcov z chodníka do priestoru prechodu, situáciu zhoršuje stĺp semaforu, ktorý je presne uprostred koridoru 'zebry' a hneď za ním ďalšie zábradlie.
Ide o mimoriadne frekventovaný prechod pre chodcov, zelenú však majú chodci iba pár sekúnd, chodník je úzky a desiatky ľudí sa nemajú kam postaviť. Často je kvoli tymo prekážkam ťažké včas prejsť na druhú stranu Šancovej.
Zabrádlie treba zredukovať alebo úplne odstrániť, neplní tam žiadnu funkciu (naopak) okrem toho je neestetické.

01. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom



Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. apríl 2019

Andrej

pan Rosina, ale v tom momente tam budu parkovat auta a miesto pre ludi nebude...zabradlie aj chrani ludi na chodniku a viete, ze toto je frekventovana cast, krizovatka...lepsie by bolo predlzit interval zelenej alebo vybudovat na Racianskom podchod...
02. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Zábradlie v tejto križovatke má hlavnú funkciu bezpečnosť, t.j. aby nedisciplinovaní chodci nepodbehli pod motorové vozidlo v tomto dopravne vyťaženom uzle, ako aj navádzaciu funkciu k priechodu pre chodcov. Z hľadiska bezpečnosti práve pre zúžený chodecký priestor na nároží predmetnej budovy nie je vhodné zábradlie odstrániť.
Trakčný stožiar, ktorý drží trolejové vedenie trolejbusovej dopravy a zároveň je na ňom umiestnená cestná svetelná signalizácia (semafor) je umiestnený najsprávnejšie – uprostred chodeckého koridoru v rámci priechodu pre chodcov.

Sekcia dopravy
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
08. apríl 2019

Peter Oravec

Andrej, súhlasím, len poznamenám, že autá tam parkujú na hulváta a v rozpore so zákonom aj dnes. A s tichou toleranciou mestskej aj štátnej polície, aby som nezabudol.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania