Chýbajúca značka v križovatke na Starých gruntoch 61

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Dobry den,
prosim vyriesit dopravne znacenie (hlavna - vedlajsia cesta) v krizovatke na Starych gruntoch. Chyba tam dopravna znacka. A napriek nedavnemu nakresleniu ciar na cestu, vela vodicov nedava prednost v jazde ako ma.
A zaroven prosim odstranit reklamne plachty na oploteni, nakolko znemoznuju dobry vyhlad vodicom, ktori idu z hora (od restauracie Dragon) smerom dole.
Dakujem.

24. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy, ktorá sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
04. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vzhľadom na to, že v súčasnosti prednosť v križovatke Staré grunty nie je upravená dopravnými značkami a vodiči nedodržujú povinnosť, ktorá im vyplýva zo Zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov § 20 ods. 2, oddelenie dopravného inžinierstva na základe podnetu pripravilo projekt s návrhom umiestnenia zvislej dopravnej značky P 8 „Hlavná cesta“ na komunikácii Staré grunty a zvislej dopravnej značky P 1 „Daj prednosť v jazde!“ na komunikácii Staré grunty smerujúcej od reštaurácie Drag. Projekt sme predložili do Operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy, ktorý bol Krajským dopravným inšpektorátom odsúhlasený a postúpený na určenie cestnému správnemu orgánu. Po vydaní určenia realizáciu zabezpečí oddelenie správy komunikácii.

O odstránenie reklamných plachiet, ktoré zabraňujú potrebnému rozhľadu v križovatke, sme požiadali oddelenie správy komunikácii.


Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
16. júl 2019

Peter Kudlička

Časť vodičov (vrátanie niektorých vodičov MHD) sa mylne domnieva, že hlavná cesta vedie zdola smerom doľava. Dopravnými značkami však nie sú určené hlavné a vedľajšie cesty v tejto križovatke, preto by malo platiť pravidlo pravej ruky. Jazdím tadiaľto denne a o kolízie nie je núdza. Aj na fotografii sa mi náhodou podarilo zachytiť biely taxík nedajúci prednosť sivému vozidlu prichádzajúcemu zhora, ktoré to ledva ubrzdilo. Prosím doplniť dopravné značenie, alebo kontrolovať dodržiavanie dopravných predpisov.
25. september 2019

Alexander

Ako správne napísal pán Peter Kudlička, nejedna sa o dodržiavanie predností vozidiel prichádzajúcich sprava (§ 20 ods. 2) ale o prednosť protiidúcich vozidiel pri odbočovaní vľavo (§ 19 ods. 4). Iba dopravná vodorovná znacka (V4 - Vodiaca čiara) neupravuje prednosť v jazde.
31. október 2019

JMC

Ubehlo par mesiacov a nic sa nezmenilo, len kazdy den su tam kolizne situacie a vela vodicov nespravne vyhodnocuje prednost. A jedine pravidlo co teraz plati, ze my co tadial jazdime casto to uz pozname a sledujeme, kto da prednost alebo nie.
15. november 2019

Jaja

Mohla by som poprosit o vyznacenie hlavnej a vedlajsej cesty, resp. o upravenie vodorovneho znacenia? Momentalny stav je matuci...
Podla spravnosti by mali auta odbocujuce dolava davat prednost autam iducim zhora od PrifUK. Avsak kopec aut vidi na zemi ciary dolava (smerom k intrakom) a mysli si, ze to je hlavna...
Plus by bolo velmi dobre dat stlpiky (nieco ine) pred reklamy na plote pri tejto krizovatke. Zvyknu tam stavat auta a cez ne (a aj cez tie reklamy) nie je dobre vidno, ked ide auto od PrifUK a dava prednost sprava iducim autam od intrakov.

Dakujem.
13. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

radi by sme Vás touto cestou informovali, že dopravné značenie už bolo objednané u dodávateľa.
Akonáhle bude objednávka zrealizovaná, bude osadené. O presnom termíne Vás budeme následne informovať.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
13. júl 2020

JMC

dobry den, znacka je uz osadena min. 2 tyzdne. dakujeme
13. júl 2020

Roman Mihalik

To nie je možné, keďže je len objednané. Značku tam teda niekto osadil ilegálne?
15. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nie, značka je osadená legálne. Kolega nás o objednaní informoval ešte v júni. Odpoveď sme bohužiaľ zverejnili neskôr a stala sa tak neaktuálnou. Značenie, ktoré je na mieste osadené je značenie, ktoré objednal magistrát u dodávateľa. Ospravedlňujeme sa za chybu v našej komunikácii a dúfame, že sa nám už v budúcnosti nezopakuje.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. júl 2020

Michaela Bucakova

Dakujem velmi pekne za vyriesenie daneho podnetu. S pozdravom Michaela Bucakova

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania