Jelenia-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení

Dobrý deň, už niekoľko rokov si všímam, že na ulicu Železničiarska sa snažia dostať z ulice Jelenia veľké autobusy a nákladiaky. Takmer každý deň týždeň som svedkom toho, ako sa na tejto mikro križovatke plnej zaparkovaných áut vytáča nejaký autobus, ktorý smeruje do neďalekého Hotela Mercure na Žabotovej. Nakoľko sú v tejto lokalite len jednosmerky, je to len jedna z dvoch možných ciest, ako sa k hotelu môžu autobusy dostať. Avšak, táto situácia je neúnosná. Ako pre vodičov autobusov, tak hlavne pre domácich a pracujúcich, ktorí tu majú zaparkované svoje autá. Na danej križovatke sa vždy nejaký autobus doslova zasekne a trvá mu 10-15 minút (presne), aby sa milimeter po milimetri vytočil do Železničiarskej. Na konci ulice ho však čaká ďalšie prekvapenie, a to križovatka so Žabotovou, ktorá je podobne malá. Navyše, kolóna áut čakajúcich za autobusom siaha až na Šancovú, kde aj v čase rannej špičky blokuje celý jeden jazdný pruh pri zastávke Karpatská v smere na SAV. Touto cestou by som chcel požiadať Staré Mesto, aby tento problém vyriešili. Kopa ľudí si už našlo svoje autá oškreté a poškodené či už od autobusov alebo sťahovakov na obrovských nákladiakoch. Treba buď zakázať vjazd vozidiel od nejakej dĺžky (no túto značku treba dať už pri odbočke na Jeleniu), alebo treba zrušiť parkovacie miesto tesne pri začiatku Železniciarskej, aby mali takéto autobusy priestor na vytočenie. Tieto uličky Starého mesta totiž rozhodne nie sú prispôsobené na pohyb niekoľko metrov dlhých a širokých autobusov a nákladiakov. Nerozumiem, ako je možné, že tento problém už dávno niekto neriešil. Nižšie posielam aktuálnu fotografiu z dnešného rána - autobus smerujúci do hotela sa na dotyčnej križovatke vykrúcal 18 minút, čím sa vytvorila kolóna áut na Šancovej s ľuďmi, ktorí sa ponáhľajú do práce. Všimnite si, že to ešte neparkovalo auto na úplne prvom mieste Železniciarskej, pretože keby parkovalo, autobus by ho musel zrámovať, nakoľko odtiaľ už niet cesty späť! Ďakujem za odpoveď.

29. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
váš podnet sme preposlali na oddelenie dopravy. O výsledku vás budeme informovať.

Martina Štefániková, oddelenie komunikácie MÚ Bratislava - Staré Mesto
19. september 2019

Roman

Ako myslíte, že skončí napríklad tento kamión, ktorý som práve videl vojsť na ulicu Jelenia? Buď si to odnesú okolité autá alebo sa zasekne. Bravo!🤔
06. september 2021

Martin Uváček

Podnet bez ďalšej reakcie. Ešte aj zakazová značka pre nákladiaky je až cca 10 metrov za začiatkom ulice, čo je uz na vycúvanie neskoro. Mala by byť rovno na začiatku ako priechod pre chodcov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania