Jantárová cesta - chodník plný áut


V riešení
meno
Matej 29. apríla 2019

Chodník okolo bývalej artmedie smerom ku novým administratívnym budovám na Krasovského 14 konci pod lavkou na jantárovej obstavany autami parkujucimi často spôsobom znemožňujúci prechod chodca, nehovoriac o kočíkoch. Navrhol by som osadenie tyci, alebo iných prostriedkov zabezpečujúcich dostatočný priestor pre pohyb chodcov.

29. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. O jeho doriešení Vás budeme informovať.


MÚ BA - Petržalka
13. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Zákon č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke upravuje pravidlá za akých je možné odstavovať vozidlá aj na chodníku (ponechanie priestoru 1,5 m).
Výkon dohľadu nad dodržiavaním ustanovení uvedeného zákona je výhradne v kompetencii poriadkových zložiek (mestská polícia, Policajný zbor SR).

Chodník nie je racionálne „vyhradzovať“ chodcom regulačnými stĺpikmi (znamenalo by to „vykolíkovať“ chodník v celej dĺžke). Chodník je primárne určený chodcom. V súvislosti s týmto a podobnými podnetmi Vám oznamujeme, že Ministerstvo vnútra pripravilo novelu zákona č. 8/2009 Z.z., kde je konečne navrhnutá legislatívna úprava, ktorá výrazne zredukuje možnosť odstavovania vozidiel na chodníkoch.


MÚ BA - Petržalka
14. máj 2019

Matej

Dovolil by som si nesuhlasit. Ako vidno na fotke, problem nie je po celej dlzke chodnika. Problematicka je cast chodnika, ktora konci pod lavkou. Tu totiz chodnik nema obrubnik a nie je jasne kde vlastne konci. Z tohoto dovodu ani obmedzenie parkovania na chodnikoch situaciu nevyriesi.
16. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA V popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie dopravnej situácie na Jantárovej ceste v Bratislave, za účelom kontroly parkovania a zamedzenia páchania priestupkov týkajúcich sa protiprávneho státia vozidiel na chodníku.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.


ml. kom. Bc. Marcela Sabinová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania