Na pántoch-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Uzavretý
meno
Martin Bak 12. mája 2019

Zaujímalo by ma či Poľnohospodárske družstvo Vajnory stále plánuje použiť nahromadenú horu zeminu za ČS DALIOIL, spoločne so stavebným odpadom ktorý sa v nej nachádza, na "rekultiváciu vajnorských vinohradov", ako sa nás pred 2-3 rokmi snažil presvedčiť bývalý starosta Mrva, alebo sa stratí pod obchvatom D4, alebo pre sa pre ňu nájde iné využitie? Boli robené rozbory tejto zeminy aby sa vylúčila jej kontaminácia?

13. máj 2019

Jerome

Slovensko je jedno smetisko, smutné
27. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Martin Bak

ďakujeme za Váš podnet zaslaný na portál Odkaz pre starostu. Haldou zeminy vo vinohradoch sme sa už v minulosti zaoberali. Podľa deklarácie PD Vajnory je zemina na halde umiestnená dočasne a bude využitá na úpravu terénu. PD pri jej ukladaní deklarovalo nezávadnosť. MÚ nerobil rozbor zloženia haldy.
O využití dočasne uskladnenej zeminy úrad nemá informáciu. Halda je uskladnená na pozemku v správe PD Vajnory a PD je oprávnená s ňou nakladať.

Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory


13. jún 2019

Dušan Veselý

Toto nikdy nemalo byt na vinice. Teraz sa pri tej hromade zeminy neobrabaju ani existujúce vinice. Zemina sa postupne navaža na úpravu terenu. Pan Mrva velmi dobre vedel, načo to bude slúžiť a tvaril sa prekvapene ako marťan.
https://youtu.be/srLEKltY3ow

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.