Pri vinohradoch-MHD-zlé nastavenie cestovného poriadku

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Uzavretý

Dobrý deň ,
Chcem sa informovať z akého dôvodu jazdia MHD cez ulicu Pri vinohradoch nakoľko nie je na celej ulici zastávka a je to obrovský problém keď sa stretne osobne auto z autobusom to nehovoriac o dodávke alebo nákladnom aute !!! Dnešný príklad pani z osobným autom a prívesným vozíkom oproti autobus katastrofa obaja stoja oproti sebe pani v strese autobusar arogantný nie a nie len meter cúvnuť že on cúvať nebude načo a prečo je toto dobre ???? Je to na každodennom poriadku a nehovoriac keď sa ráno stretne autobus a smetiari ! Je problém aby autobus chodil tak ako voľakedy okolo Billi čo tímto kdo získa ?? Šetria naftu či ako ??
Nakoniec sa tam niekdo s autobusarom pohádal on cúvol a bolo a toto je celé zle

13. máj 2019

Jardo Mladší

problém nie je autobus ale parkovanie aut.Malo by byt cca 6metrov volná cesta na obojsmernú dopravu.treba zakazat parkovať na jednej strane.
13. máj 2019

Martin

Žiaľ celá táto cesta patrí pod Magistrát, z čoho vyplýva, že na 99% túto ulicu nikto nebude riešiť. Autá práveže stoja iba na jednej strane, lebo na druhej je v polovici ulice zákaz zastavenia. Celý problém je v tom, že na uvedenej ceste podľa predpisov nesmie stať žiadne vozidlo, lenže tu sa to roky toleruje. Jediné riešenie, ktoré navrhujem je spraviť z cesty jednosmerku s povoleným parkovaním iba na jednej strane + plnohodnotný cyklopruh.
30. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet!
O uvedených problémoch na trase vieme. Oveľa horšie problémy vodiči DPB a.s. zažívajú na ulici Alstrova, ktoré aj riešime priamo s Mestskou časťou.
Trasa po ulici Pri vinohradoch je len o približne 250 m kratšia ako trasa akú opisujete. Vami navrhovaná trasa má dva základné nedostatky a to, že by linka 52 musela prechádzať obratiskom Tbiliská. Tento prejazd nie je možné zaručiť, nakoľko sú v ňom odstavené autobusy iných liniek. Zároveň pri ceste z Potočnej by sme cestujúcich museli ešte previesť po Rustaveliho ulici a znovu cez obratisko Tbiliská.
Ani jedna z možností nie je ideálna. Avšak máme za to, že táto verzia linky 52 je pre nás a pre cestujúcich momentálne prijateľnejšia. Do budúcna sa môže trasa zmeniť, prípadne bude zachádzky na Potočnú vykonávať iná linka. Úpravu dopravného značenia pri problémoch vyvolaných našou prevádzkou riešime v rámci celého mesta spolu s Magistrátom Hl. m. SR Bratislava.


odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
27. september 2019

Martin

Osobne v odpovedi na podnet nevidím žiadne riešenie. Pokiaľ sa nič nevyriešilo, podnet mal byť uzatvorený, pretože samospráva získava v hodnotení body a pritom nič nevyriešili. Nevidím žiaden problém v tom aby linka 52 jazdila po Rustaveliho. Ak by sa zmenila trasa a namiesto zachadzky na Tbilisku by stála na zastávke Trávna Drevona a ďalej na Púchovskej a nasledne by išla cez Tbilisku a Zavádzku a cez kruhac hore na Potočnú. Tu sa veci dajú riešiť ale nie je vôľa...
05. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Autobus po ulici Pri Vinohradoch premáva z dôvodu, že vybrané spoje linky 52 pokračujú po obslúžení zastávky Tbiliská po ulici Pri Vinohradoch a Popolnú ul. na konečnú Potočná. Z dôvodu zabezpečenia prejazdu je v smere z Tbiliskej na Popolnú ul. osadená značka B34 – zákaz zastavenia.
Po časti ulice Pri Vinohradoch smerom k Púchovskej ul. premávajú vybrané spoje linky 56, ktoré pokračujú po obslúžení zastávky Tbiliská na konečnú zastávku OC Rača.

Prevádzka MHD je na predmetnej ulici zavedená z dôvodu zabezpečenia základnej obslužnosti a umožnenia cestovať ekeologicky priaznivejším dopravným prostriedkom ako je individuálny osobný automobil.

Vodiči MHD nesmú s výnimkou odôvodnených prípadov s vozidlom cúvať. Preto si dovoľujeme vzhľadom na zabezpečenie bezproblémovej a komfortnej premávky MHD na predmetnej ulici požiadať o zvýšenú tolerantnosť voči vozidlám verejnej dopravy.

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
05. február 2020

Martin

Čo už. Prajem vodičom MHD jazdiacim po ul. Pri Vinohradoch pevné nervy a veľa prejazdov touto ulicou bez škodovej udalosti. Dúfajme, že sa raz dočkáme zjednosmernenia tejto časti ulice.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania