Pri vinohradoch-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Vladimír Vajda 31. augusta 2020

Ulica pri vinohradoch je rozbitá v úseku od nám. A. Hlinku až po Lisovňu. Prechádzajú po nej autobusy MHD aj keď na tejto ulici nemajú zástavku a tiež nákladné vozidlá a betónové miešačky, takže ak ide oproti nim osobné auto, tak sa nemá kam vyhnúť. Okrem toho starším domom na tejto ulici otrasmi praskajú múry. Doporučoval by som, aby mesto v zmieňovanom úseku ulice inštaloval dopravné značenia zákazu vjazdu motorovým vozidlám nad 3,5 t a značku jednosmernej ulice.

31. august 2020

Odpoveď samosprávy

Podnet preposielam na Magistrát, ktorý je správcom predmetnej komunikácie.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
31. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
04. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
04. september 2020

Martin

V podstate skoro rovnaký podnet som pridal dávnejšie... ale podľa vyjadrení asi nič z toho. Zmietli to zo stola. https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/72581/pri-vinohradoch-cesty-a-chodniky-ine
05. október 2020

Juraj

A v susednom Sv. Jure stihli uz aj celu Bratislavsku ulicu opravit. Jazdit na bicykli po Alstrovej, Pri Vinohradoch, Rustaveliho je zazitok. Vodici to urcite vidia podobne.
28. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

evidujeme zlý stav daného úseku ulice Pri vinohradoch, bude navrhnutá na zaradenie do plánu opráv. Plán opráv bude po schválení zverejnený na stránke hl. mesta SR Bratislavy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. marec 2022

Martin Uváček

Ulica bola opravená v septembri 2021.
06. marec 2022

Vladimír Vajda

Pri oprave cesty a obrubníkov na ulici Pri vinohradoch mi zničili elektrickú prípojku, ktorá ma stála 1.800 €. Mesto sa nehlási k zodpovednosti, pretože tvrdia, keby bola prípojka správne umiestnená (80 cm pod povrchom), tak by k prerušeniu nedošlo. Zabudli na to, že obrubníky rozbíjali 10 tonovým hydraulickým strojom, ktorým elektrický kábel zničili aj keď bol 80 cm pod povrchom.
15. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

týmto by sme vám chceli ozrejmiť situáciu na ulici Pri vinohradoch. Na úvod - je to miestna obslužná cesta dostatočnej šírky pre obojsmernú premávku. Trasované sú po nej radiálne cyklotrasy R13 a R33 a linka pravidelnej verejnej dopravy č. 52.

Šírka ulice je umelo zmenšovaná ilegálne parkujúcimi vodičmi vozidiel (či už na chodníku, čiastočne na chodníku alebo len na vozovke): § 23 ods. 1 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke - znenie účinné od 01.03.2022: „Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy.“

O probléme vieme, no jeho komplexné riešenie (zjednosmernenie ulice (okrem cyklistov) s vyznačením parkovacieho pásu) si kvôli potrebným stavebným úpravám vyžaduje viac času. V aktuálnom stave preto považujeme takéto „upokojenie dopravy“ zabratím cesty (nie chodníka) parkovaním za momentálne čiastočne vhodné a zvyšujúce bezpečnosť cyklistov. Iné (operatívne) riešenia by pravdepodobne spôsobili zhoršenie situácie.

S obojsmerným presmerovaním linky pravidelnej verejnej dopravy č. 52 z ulice Pri vinohradoch sa nepočíta. Naopak vytvorenie novej zastávky sa zvažuje.

Obmedzenie vjazdu nákladným vozidlám nepovažujeme za potrebné, keďže sa pravdepodobne väčšinou jedná o zásobovanie alebo dopravnú obsluhu tejto ulice. (Tranzit nákladných vozidiel je nepravdepodobný vzhľadom na charakter ulice.)

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžiniersva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
24. august 2022

Martin Uváček

Po tejto komplexnej odpovedi navrhujem podnet uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania