Parkovanie pred školou na Nevädzovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Matus 09. januára 2014

V case prichodu deti do skoly sa komplikuje situacia pred skolou na Nevadzovej. Problem sa zhorsuje tym, ze coraz viac parkovacich miest je obsadenych trvale (pravdepodobne sa zaplna RETRO a obyvatelia parkuju pred skolou), toto je problem, lebo zostava malo miest pre auta, ktore vozia deti do skoly. Tieto auta potrebuju miesto na cca. 5 minut, kym bolo dost volnych miest, stacilo to na to, aby sa auta rychlo vystriedali. Teraz cakaju auta aj pred krizovatkou so Sedmokraskovou.
Trochu by pomohlo, ak by boli vyznacene parkovacie miesta na zemi, aby sa auta radili podla tohto znacenia a nestracali sa tak miesta tym, ze auta maju velke rozostupy.
Este lepsim riesenim by bolo osadenie dopravnej znacky, ktora by povolovala parkovanie na maximalny cas 10 minut v case od 7:30 do 8:00.
Idealne kombinacia oboch opatreni.
Pozemok ma vo vlastnictve Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislavy.

10. január 2014

Johny

vsak tam je garaz v retre, kde je niekolko hodin zadarmo, alebo by ste nedbali odviezt deti autom az do triedy??? kde je vola tam je cesta....
10. január 2014

Matus

do tej skoly chodi takmer 900 deti, viete si predstavit ze by chodili parkovat rodicia do Retra? navyse to by bolo asi na dlhsie, kedze je to dalej
14. január 2014

karin

Kým ešte nestálo RETRO, bolo parkovanie pred ZŠ celkom v pohode. Dalo sa zaparkovať, vybrať dieťa zo školy, a ráno sa nestálo z zápche už od križovatky. Problém je , že parkovisko pred školou využívajú hlavne novoprisťahovaný obyvatelia RETRA, ktorý nemajú kde bezplatne parkovať.
14. január 2014

Matus

cele Retro bolo postavene pochybne a presne tak isto pochybne bolo riesene aj parkovanie, parkovisko, ktore je na Nevadzovej blizsie k Tomasikovej bolo oznecene ako parkovisko Retro, cim asi formalne splnili kvotu na pocet parkovacich miest na byt, ale len tym, ze zabrali jestvujuce parkovisko, novych miest bolo vytvorenych minimum
problem sa zacina vynarat teraz, ked sa Retro zaplna a k tomu este spoplatnili parkovanie pred nemocnicou, cize lekari a pravdepodobne aj navstevy hladaju parkovacie miesta aj v tejto casti
23. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
V súčasnosti je v predmetnej lokalite neriadené parkovanie vozidiel. Vyznačenie vodorovného dopravného značenia v zmysle normy STN 73 6056 ( norma presne určuje minimálny rozmer parkovacieho miesta) by viedlo naopak zníženiu parkovacej kapacity. Osadenie zvislej dopravnej značky riešiacej parkovanie s časovým obmedzením je problematické z dôvodu nedodržiavania obmedzenia parkujúcimi vodičmi a následnej kontroly zo strany polície.
Mestská čas Bratislava - Ružinov napriek tomu podľa dohody s vedením ZŠ zvislým a vodorovným dopravným značením vyhradí parkovacie stojiská s časovým obmedzením pre dovoz a odvoz žiakov školy. Projekt bude predložený do komisie na magistráte a po jeho schválení bude následne zrealizované vyhradené parkovanie.





Tatiana Baáriová, kancelária starostu
24. január 2014

Viva

To je dôsledok zahusťovania sídliska ...
01. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť Ružinov zvislým a vodorovným dopravným značením vyhradila parkovacie stojiská s časovým obmedzením pre dovoz a odvoz žiakov školy.

kancelária starostu
01. august 2014

Matus

Mila samosprava, mate predstavu, kolko deti navstevuje tuto skolu? To si naozaj myslite, ze vyhradenie dvoch stati vyriesi tento problem?

Na znacke sa pise, ze je to vyhradene od 7:30 do 8:00, maximalna dlzka statia 10 minut, pocet stati 2, to znamena, ze ste vyhradili miesto pre 6 (slovom sest) aut, krore dovezu deti rano do skoly.
23. november 2014

Jaroslav Kucek

Viva: To je dôsledok zahusťovania sídliska ...

Nesúhlasím. Každá stavba dnešnej dobe musí mať postavene parkovisko. To v primeranom množstve: počet obyvateľov, návštevníkov predajní a podobne.
23. november 2014

Jarmilka

Ano to je pravda malo by to tak byt. Ale Retro sa tak nestavalo. Developer zabral už existujúce parkovisko na Neväzovej, najskôr mal na ňom skládku stavebného materiálu a výstavbe Retra ho prehlásil za svoje parkovisko. To parkovisko tam bolo už 30 rokov pred stavbou Retra. A teraz obyvatelia Retra parkujú na parkovisku pred ZŠ. Môžeme sa poďakovať Drozdovi.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania