Smetisko Petržalský Cintorín

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Lukáš 09. januára 2014

Pri najviac navstevovanom mieste v Petrzalke sa tvori stale vacsie a vacsie smetisko odpadov. Ludia tam zacali vyhadzovat stavebne sutiny, nabytok atd... Neviem ci mestska cas Petrzalka ignoruje tento problem alebo to fakt nie je az tak vidiet. Uz viackrat som videl prejst okolo upratovaciu sluzbu RAKI a nicoho sa nedotkli, asi to nemaju v naplni prace. Tymto by som chcel poziadat mestsku cast Petrzalka o vycistenie tohto priestoru, kedze je to jedna z dvoch pristupovych ciest na Cintorin a neni to pekna reklama pre Petrzalku a ani Bratislava. Obcas by ani nezaskodilo tam posielat hliadku na kontrolu v akom to je vstave.

Dakujem

10. január 2014

Jozef

je to niečo hrozné čo sa robí v Petržalke. Ale všetkým čo si takto všímajú stav veci by bolo dobré všimnúť si aj kto to robí a možno aj upozorniť orgány na toho kto to naváža a nie na firmu RAKI. takých firiem čo čistia a kosia je v Bratislave veľa. Za tento neporiadok je zodpovedný aj obyvateľ mesta Bratislava ktorý považuje Petržalku za smetisko. nech si mestské časti riešia odpadové miesta kde sa dá uložiť odpad. petržalka také má ale berie smeti len od Petržalčana. Potom pochopiteľne sa tvoria skládky.
10. január 2014

Lukas

Dobry den Pan Jozef,
v prvom rade by si tieto veci malo vsimat mesto, mesto je za poriadok zodpovedne. Malo by mat na to ludi co si to vsimaju a nie aby obcania upozornovali na podnety. A co sa tyka tych odpadovych miest, v petrzalke su take a za to ze beru iba od petrzalcanov odpad je to celkom aj rozumne. Preco ked si niekto kupi byt v petrzalke a ide si prerabat a chce v byvat tak si neda trvaly pobyt v petrzalke? aby bol obcan v petrzalky a potom ma vyhody petrzalcana. Odpad atd...
10. január 2014

Jozef

Pozdravujem p. Lukas, máte pravdu to čo píšete. Ja som písal k veci aby si to ľudia všímali a nahlasovali pokiaľ zistia, a aby boli trochu nápomocný vec riešiť v predmetnej lokalite. Mňa ako petržalčana veľmi trápi že to nevidia kontrolne orgány. Ms. polícia ešte neodhalila nikoho a nič. Vidia len úsek dopravy, ale to, že sa tvoria skládky nevidia. Pán primátor má do Petržalky veľmi ďaleko než aby riešil problém mesta. Neviem komu patrí pozemok, ale za tento nedostatok je zodpovedný vlastník pozemku a to by mala riešiť MČ s úsekom čistoty. Ale podľa situácie oni to tiež nevidia.
10. január 2014

Lukas

Mna to tak isto trapi lebo tu vidim hrozne vela nedostatkov, ktore by sa lahko dali vyriesit len niekto ked nema mat z toho osoh tak to ignoruje, a nevsima si. Kebyze mam davat podnet na vsetky nedostatky co vidim v BA a v petrzalke tak by som mal tisic podnetov :)
Je to skoda ze u nas si ludia nevazia nic a ani svoje mesto kde byvaju a spravaju sa k nemu tak ako sa spravaju. V prvom rade si musia ludia zijuci tu vstupit do svedomia a podla toho sa aj spravat. To co sa deje nie len v BA ale aj na celom Slovensku tak to sa nevidi nikde. To co neni moje to znicim a pokazim, nikto si nic nevazi. Asi tolko by som k tomu povedal.
21. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vlastníkovi dotknutých pozemkov - Rímskokatolíckej cirkvi - sme zaslali výzvu na vykonanie nápravy s termínom do 15 dní odo dňa prevzatia výzvy. Po uplynutí tohto termínu vykonáme opätovnú obhliadku spomínaných parciel, ak k nedôjde k náprave, začneme voči vlastníkovi pozemkov správne konanie.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
06. marec 2014

Lukáš Hargaš

Dobry den pani Podmajerská,

Dakujem vam za vasu odpoved, mozem potvrdit ze situacia sa trochu zlepsila, vlastnik pozemka odpratal cast odpad, ale mozem potvrdit ze stale je tam toho odpadu velmi vela.
Touto cestou by som vas este velmi rad poprosil aby ste kontaktovali znovu vlastnika pozemku ohladne odpratania zostavajuceho odpadu.
Ked clovek chodi okolo kazdy den tak vidi ze jedno dopoludnie odpratavania urcite nestaci, tato oblast je velmi ale velmi zanedbana a velmi vela rokov necistena. Vlastnik a ako aj znecistovatelia sa mozu velmi hanbit, je to az na zaplakanie.

Za skoru odpoved dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania