Jarošova-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Dávid 09. júna 2019

Navrhujem úpravu semaforu s pridaním šípky okrem smeru rovno ktorý tam už je, pridať aj smer doprava. Situácia Vajnorská - Jarošova. Druhou možnosťou je pridať značku zákaz odbočenia doprava, z ulice Vajnorská na ulicu Jarošova. Nevidím dôvod na to, aby policajt dal pokutu za odbočenie doprava. Je to nejasné, keďže zákazová značka, ani prikázaný smer v jazde, sa pri semafore nenachádzajú. Keby bolo doplnené značenie buď prikázaný smer jazdy rovno, alebo - zákaz odbočenia doprava, dopravnú situáciu by to presne špecifikovalo, so zapnutým ale aj vypnutými semaformi. To že semafor je nadradený dopravnému značeniu neznamená, že sa v danom prípade nemôže odbočiť vpravo. V prípade vypnutého semaforu je možné odbočiť doprava? Chaotické a nejasné! Prosím o odpoveď.

10. jún 2019

Jimmy van Groenewegen

Sám ste priložil obrázok, na ktorom sa nachádza príkazová dopravná značka č. C25 "Radenie jazdných pruhov pred križovatkou", ktorá označuje spôsob radenia do jazdných pruhov a určený smer jazdy cez križovatku + ampula na signalizácii (ak je zapnutá) Vám tiež ešte dupluje, že v danom jazdnom pruhu sa cez križovatku dá prejsť len priamom smere. Súčasný stav je nechaotický a jednoznačný.
10. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy, ktorá sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. august 2019

Dávid

Rozumiem, vybral som preto pri písaní podnetu možnosť "dopravu spomalujuce". Ak by pribudla na svetelnom značení šípka rovno a vpravo, zároveň by sa dokreslila šípka rovno a vpravo na cestu, došlo by k výraznému urýchleniu a zjednodušeniu dopravy. Rovnako ako sa dá odbočiť z Trnavskej vpravo na Bajkalskú v smere k Vajnorskej. Každopádne, ďakujem Vám za vyjadrenie. Ešte doplním, jazdím tadiaľ často, policajti tam majú stanovisko (za zastávkou Nová doba v smere na križovatku Bajkalská - Vajnorská). Videl som políciou zastaviť už niekoľko áut na Jarošovej za posledný mesiac. Neviem teda či pomáhať a chrániť formou pokút, je ta správna cesta... V zahraničí, je odbočenie vpravo bežné, dokonca aj na červenej signalizácii, bez samostatnej zelenej šípky.
07. marec 2022

Anonymný užívateľ

Presne! Tí policajti na Jarošovej patrolujú aj v nedeľu!
To naozaj nemajú dôležitejšie a kritickejšie lokality v Bratislave, kde by mali zabezpečovať dodržiavanie zákonov?
09. marec 2023

Novomestan

Zákazová značka pridaná

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania