Zlaté piesky-Verejný poriadok-iné


Uzavretý
meno
Dana Kadlicová 11. júna 2019

Na konečnej električky č. 4 na Zlatých Pieskoch si bezdomovci urobili nocľaháreň. Problém nie je nový, trvá viac rokov. V týchto dňoch ich tam prespáva aj 5-6. Vzhľadom k tomu, že nástupište je celé fľakaté a mokré, pýtam sa, kde si asi zmienené osoby vykonávajú svoje telesné potreby? Prečo to my, riadne platiaci cestujúci, musíme trpieť? Navyše sa tieto osoby na konečnú zastávku a z nej zas do mesta nedostanú bez použitia verejných hromadných prostriedkov. Môže v tom konať kompetentný starosta plus vedenie Dopravného podniku?

12. jún 2019

iboja

A človek aby cestoval s vervou MHD a platil si drahú električenku.Aj na Trnavskom mýte večne vysedáva a huláka asociál ,aj v podchode sa zdržiavajú rôzne čvargy.
Kamery nestačia,treba dozor,ktorý dohliada nad poriadkom a vyženie tieto ,prepytujem,osoby.
Presne,prečo to my ostatní,slušní a platiaci,máme trpieť?
13. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet!
5.6.2019 bola kompletne vyčistená a vydezinfikovaná električková zastávka Zlaté piesky - Nástupište tak, že bola najprv mechanicky pozametaná, následne bol zastávkový mobiliár dezinfikovaný dezinfekčným prostriedkom a na záver bol zastávkový mobiliár spolu s plochou nástupišťa vyčistený vodou pomocou vysokotlakovej technológie (WAP).
Podobne sme takýmto spôsobom riešili čistotu na tejto zastávke už viackrát, avšak vzhľadom na jej využívanie „asociálmi“ je udržateľnosť tohto stavu veľmi náročná a nie vždy v silách DPB, a.s. Navrhujeme riešiť daný problém v spolupráci s Magistrátom Hl. mesta SR – Bratislavy, mestskou políciou, štátnou políciou ako i Mestskou časťou Bratislava – Nové mesto.


odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
14. jún 2019

Dana Kadlicová

Dobrý deň, ďakujem, že sa budete týmto podnetom zaoberať v spolupráci s DPB, Magistrátom, mestskou políciou a mestskou časťou Ružinov. Myslím si ale, že občasné vydezinfikovanie zastávky na konečnej ale problém nerieši. Je mi ľúto tých ľudí, že nemajú kde skloniť hlavu, /aj keď mnohé ubytovne pre nich fungujú za podmienok nepitia alkoholických nápojov-čo nie je ich záujem, keďže na obrázku vidno fľaše od alkoholu/, ale pokiaľ sa im bude tolerovať to, že tam môžu zaľahnúť, tak tam budú aj naďalej prespávať a najmä špiniť po okolí. Možno by pomohlo osadiť tam iný - menší druh lavičiek, ktoré neumožňujú ľahnúť si, prípadne nočná kontrola tohto miesta políciou.
Ako ďalší argument pridávam 2 foto z dnešného skorého rána.
01. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, zastávka je naďalej pravidelne čistená. Udržiavanie verejného poriadku je však v kompetencii mestskej polície. Ďakujeme za pochopenie.

odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
03. október 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie priestupkov týkajúcich zabezpečenia verejného poriadku na tomto mieste, kde sa na verejne dostupných lavičkách zdržiavajú osoby bez domova, ktoré následne znečisťujú svoje okolie.
Jedným z častých podnetov oznamovaných Mestskej polícii hl. m. SR Bratislavy (ďalej len „MsP“) je prítomnosť ľudí bez domova na verejne prístupných miestach, ktorá je obyvateľmi vnímaná negatívne. Je však potrebné konštatovať, že samotná prítomnosť ľudí bez domova na verejne prístupných miestach nie je žiadnym deliktom, ktorý by oprávňoval hliadky MsP, resp. Policajného zboru k ich vykázaniu z daného priestoru, pokiaľ sa nedopúšťajú konkrétneho protiprávneho konania. Najčastejšie ide o znečisťovanie okolia odpadkami, výlučkami, rozoberaním obsahu kontajnerov, rušenie nočného pokoja či občianskeho spolunažívania a pod. V takýchto prípadoch MsP môže osoby sankcionovať alebo vykázať z miesta, kde sa takéhoto konania dopúšťajú, ak je ich protiprávne konanie spoľahlivo preukázané. Preto najefektívnejších riešením v takýchto prípadoch je telefonické vyrozumenie MsP, resp. PZ na tel. č. 159 a 158.
Aj napriek tomu je však problém s osobami bez domova jedným z prioritných úloh, ktorým MsP venuje mimoriadnu pozornosť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania