Kopčianska-parkovanie-problémové


V riešení
meno
MZWQ 13. júna 2019

parkovanie na cyklochodníku na kopcianskej ulici + znicena dopravna znacka

14. jún 2019

Jerome

áno, v pracovné dni denne a značka je dávno hlásená, avšak Magistrát odpísal, že rieši urgentnejšie!!
18. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Jedna zo základných úloh obecnej polície, na úseku dopravy, je taxatívne vymedzená v ustanovení § 3 zákona č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 564/1991 Zb.“) v ods. 1 písm. f) a to:

„Obecná polícia objasňuje priestupky, ak tak ustanovuje osobitný predpis, prejednáva v blokovom konaní priestupky ustanovené osobitným predpisom a priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky spáchané neuposlúchnutím pokynu vyplývajúceho
1.z dopravnej značky zákaz zastavenia, zákaz státia, zákaz vjazdu, zákaz odbočovania, zákaz otáčania, nízkoemisná zóna, prikázaný smer jazdy, prikázaný smer obchádzania, vyhradené parkovisko, obytná zóny, pešia zóny, školská zóna, zóna s dopravným obmedzením a parkovisko,
2.zo všeobecnej úpravy cestnej premávky, ktorou sa zakazuje zastavenie, státie a vjazd vozidiel.“
Riešenie parkovania vozidiel na mieste, ktoré je označené dopravnou značkou C9 - Cestička pre chodcov, je z pohľadu výkladu zákona veľmi nejednoznačné preto, že ide o príkazovú dopravnú značku a nie o zákazovú tak ako to vyžaduje zákon.

Dňa 03.05.2016 vydalo Prezídium PZ pod číslom PPZ-OPP2-424-003/2016 stanovisko, podľa ktorého obecná polícia nemá zákonnú kompetenciu pri riešení priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky spáchaných neuposlúchnutím pokynu vyplývajúceho zo zvislých dopravných značiek B37 – Prejazd zakázaný, C8 – Cestička pre cyklistov, C9 – Cestička pre chodcov, C10 – Cestička pre korčuliarov, C11 – Cestička pre jazdcov na koňoch, C12 – Cestička pre vymedzených užívateľov, C25 – Radenie jazdných pruhov pred križovatkou, V9a – Smerové šípky.
Gramatickým a logickým výkladom v súvislosti s ustanovením § 3 ods. 2 písm. b) Zák. č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke, môžeme dospieť k záveru, že MsP nemá oprávnenie riešiť porušenie tejto príkazovej dopravnej značky a preto sa so stanoviskom P PZ stotožňujeme. Z toho vyplýva, že aj pri riešení priestupkov spáchaných neuposlúchnutím pokynu vyplývajúceho z citovaných dopravných značiek dochádza k rozdielnym postojom zo strany orgánov, ktoré právo aplikujú priamo na mieste. Ani ich bezprostredný nadriadený im nemôže prikázať, aby vec vyriešili určitým spôsobom.
Zjednoznačnenie kompetencií obecných polícií v oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky tvorí súčasť návrhov na zmenu a doplnenie zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke.
Ďakujeme za podnet.



ml. kom. Bc. Marcela Sabinová
18. jún 2019

Jerome

toto je medzinárodná cyklistická trasa!!
19. jún 2019

MZWQ

Vazena pani ml. kom. Bc. Marcela Sabinová,
Svojou odpovedou potvrdzujete ze tento sposob parkovania nie je v sulade s pravidlami. Toboz nie so zdravym rozumom. Odpived je v duchu “my nic nemozme robit”. Ale ano mozte. Je myslim vasou povinnostou a povinnostou samospavy zjednat napravu. Ak to riesi policajny zbor tak pokladam za nevyhnutne aby ste ich na to upozornili a dohliadali. Ci vam MP a samosprave nevadi ze chcete rozvijat cyklocesty a tymto sposobom si ich niektori privlastnia na parkovanie.
Prosim pani ml. kom. Bc. Marcela Sabinová a pan primator odpovedzte mi na otazku ako sa zachovate ak zaparkujem svoje auto krizom cez cyklocestu pri Technopole. Napisete mi email ze vy s tym nic nemozte robit.
Alibizmus sa tento sposob nazyva.
Este ciel starostu Hrcku z jeho volebneho planu: Budeme podporovať cyklodopravu, budovanie cyklotrás, ale aj rozvoj pešej dopravy a pešej turistiky.
21. jún 2019

Jerome

no comment
25. október 2019

Michal Sykora

Keby okrem dopravy podporovali aj parkovanie toto sa nestáva. Ale na parkovacie miesta kašľu. Keby mali aspoň toľko snahy ako zrnko piesku , dotlačia železnice sprevádzkovať parkovisko pod stanicou v Petržalke. Všade tam sedia amatéri. Stanica v Petržalke sa bude rozvíjať takým tempom , že Vám padne sánka. Ale parkovať sa tam nikde nedá.
25. október 2019

Jerome

tu -vid hore foto - parkuju denne majitelia prevadzky...ohrozuju cyklistov...bohuzial, plochy pri zel.stanici su nevyužite - oproti Tescu---, podnet sme dali...klasika, bez reakcie kompetentnych...parkovisko pri stanici - pri bufetoch bolo nedavno spoplatnene, teraz je zadarmo, takze sa stalo zachytnym tyzdennym aj pre cezpolnych

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania