Cesta na Senec-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: STaRZ

Uzavretý
meno
Ivan 16. júna 2019

Dnes sa začala nová sezóna diskoték na Zlatých pieskoch. Je Piatok 14.6.2019 a 23:15h. Hlasná hudba do okolia znepríjemňuje začínajúci víkend, aj napriek zavretým oknám kilometer vzdialenej chate v rekreačnej oblasti sme ako v centre diskotéky do skorého rána. V minulom roku končila hlasná hudba okolo 4 hodiny ráno. Nerozumiem ako je možne takto znečisťovať hlukom všetkým ostatným občanom okolie rekreačnej zóny a prírodu. Predpokladám že ani turisti celú noc oko nezažmúria v kempe. Piatky a Soboty je to bežné spávať za zavretým oknom a štuple do uší. Dokedy nás budú takto ohrozovať nadmerným hlukom životné prostredie aj prírodu diskotéky na Zlatých pieskoch do bieleho rána? Prosím skontrolovať hlukomerom prevádzku vo večerných a ranných hodinách počas víkendu areál Zlaté piesky.

19. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň , ďakujeme za Váš podnet a týmto si Vás dovoľujeme informovať o podujatí.
Dňa 14.06.2019 sa uskutočnila v Areáli zdravia Zlaté piesky, ktorý je zverený do správy STARZ, IBIZA PARTY 2019 open air. Organizátor IBIZA PARTY 2019, spoločnosť PK Production s.r.o., zabezpečoval meranie hluku počas podujatia prostredníctvom odborne spôsobilej osoby.
Organizátor je povinný do 10 dní po ukončení podujatia predložiť STARZ na vedomie protokol o meraní hluku. Lehota na predloženie však ešte neuplynula."




Katarína Szabová - STARZ
25. jún 2019

Ivan

V Sobotu 22.6. sa situácia opakovala až do rána naplno hrala hudba dookola ju bolo počuť na kilometre. Rovnako ako víkend predtým. To bola ďalšia z ohlásených akcii?
27. september 2019

Nivy

Kedysi to bol vodný vlek, postupne pribudla búdka pre obsluhu, potom kontajner ako sklad, kontajner s WC a šatňou.. a dnes je zastavaná polovica brehu popri výpadovke na Senec, techno duc-duc hluk sa rozlieha do noci široko ďaleko, alkohol tečie potokom a vlek často jazdí naprázdno. Bolo by zaujímavé pozrieť sa do nájomnej zmluvy, a takisto do prevádzkového poriadku. Na katastri vidno, že pozemok je mestský, "neexistuje záznam o stavbách" ale veselo sa tam stavia a prerába - aj ploty, chodníky, úprava brehu atď. sú stavbou, podľa zákona. Ale "Wakelake" stavebné povolenia zrejme neuznáva.
01. júl 2020

Michal

Cesta na Senec-Verejný poriadok-Nadmerný hluk

Dobry den,
chcel by som sa postazovat na hlasnu hudbu na Zlatych pieskoch ktoru sposobuje pravdepodobne sportovy areal Wakelake. Bol som toho svedkom okrem ineho aj vcera v nedelu (28.6.2020), kde v case pracovneho pokoja hrala hlasna hudba na cele jazero, v mieste zdroja hluku nepochybne prekracujuc limity ochrany zdravia. Chcem by som dat do pozornosti prevadzkovatelom hlasnej hudby ze tam nie su sami a nech beru ohlad aj na ostatnych.
Dakujem za pochopenie
01. júl 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne preposlali zodpovednému subjektu so žiadosťou o reakciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
07. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet ohľadom nadmernému hluku a v tejto súvislosti Vám zasielame naše stanovisko :Situáciu na Wakelake vo Vami spomínaných časoch sme preverili, na základe čoho môžme konštatovať, že zdrojom hluku v tom čase neboli. Počas dňa im hrala hudba, avšak len podmazová a o 22:00 prevádzku uzatvorili a viac tam hudba nehrala.
Napriek tomu , budeme situáciu v areáli Zlatých Pieskov monitorovať.

Katarína Szabová
STARZ
04. október 2022

Martin Uváček

Vzhľadom na súčasne jesenné obdobie už asi podnet nie je aktuálny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.