Pribinova-parkovanie-problémové


Uzavretý
meno
Vladimir 24. júna 2019

Pred hotelom Sheraton Eurovea chaoticky parkuju auta a tvoria prekazku pre chodcov. Auta su odparkovane po celej sirke chodnika vratane bezbarierovych casti, po odsunuti zabran parkuju aj pred divadlom.

11. júl 2019

Odpoveď samosprávy

V prípade, že vodič motorového vozidla zaparkuje svoje vozidlo na chodníku, musí dodržať ustanovenie § 25 ods. 1 písm. q) zák. č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, kde sa uvádza, že:
„Vodič nesmie zastaviť a stáť na chodníku okrem prípadu podľa § 52 ods.2 cit. zákona,"
pričom v § 52 ods. 2 cit. zákona je uvedené, že:
„Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím. V zóne s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a v zóne s plateným alebo regulovaným státím je však na chodníku povolené zastavenie alebo státie bicykla a motocykla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m.“

Ak má občan podozrenie, že vodič pri zaparkovaní svojho vozidla predpísanú šírku voľného chodníka nedodržal, môže telefonicky kontaktovať MsP prostredníctvom linky 159, pričom sa na miesto ihneď dostaví hliadka príslušnej Exp. MsP Bratislava a v prípade nedodržania tejto šírky bude vodič na mieste riešený v súlade so zákonom.

Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
13. október 2019

Juraj Stodolák

Pribinova-parkovanie-problémové

Pred vstupom do hotela Sheraton na verejnom chodníku stoji bežne aj 10 áut. Pritom vyznačené parkovanie je tam len pre 2. Ostatne vozidla tam na drzovku parkujú len tak na divoko. Nemyslim, že niekto môže porušovať zákony len preto, že ma drahé auto. Alebo áno?
18. október 2019

Odpoveď samosprávy

Príslušníci Exp. MsP BA Ipopri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na tomto mieste.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
27. jún 2021

Peter Oravec

Pribinova-parkovanie-problémové

Námestie M.R. Štefánika sa stalo fakticky parkoviskom neďalekého hotela. Prosím o systematické riešenie.
27. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

ďakujeme za fotografiu, podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
28. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby preverili a následne aj riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Bc. Marcela Ťarcha
28. jún 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
nesúhlasím s uzavretím toho podnetu.
Na OPS sú desiatky analogických podnetov, pri ktorých MsP prisľúbila zabezpečiť zákonný stav, ale tieto podnety nie sú uzavreté. Kým MsP v skutočnosti nezabezpečí zákonný stav, podnet je stále aktuálny.
Ak je to potrebné, vyhľadám podnety na OPS, kde MsP reagovala podobne, a pritom podnety ostali v riešení.
Ďakujem.
S pozdravom.
23. august 2021

Mario Liptaj

Preco nezabrat cely chodnik, ze? Ked niekto minie vsetky peniaze na drahe auto a potom nema na riadne parkovanie…

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania