Ráztočná-stavby a budovy-prekračovanie limitov hluku

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Matúš Jenčík 05. júla 2019

Z Čistiacej stanice odpadových vôd ide konštantný hluk, ktorý najviac počuť v noci, nahlasoval som to už aj cez mestskú políciu. Predpokladám, že konštantný hluk produkuje čerpadlo alebo turbína, ktorú by bolo treba odhlučniť. Všetci hluk registrujú, no nikto s tým nevie nič urobiť a chtiac/nechtiac "zvyknúť" si nie je riešenie... Prosím o zaslanie informácií o stave a riešení tohto podnetu.

10. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Preveríme ho a budeme Vás informovať, pekný deň

Mgr.Henrieta Dvorská
02. september 2019

Hana

Podľa informácie zverejnenej 12.7.2019 na FB pána starostu MČ Vrakuňa bol návrh na riešenie odhlučnenia ústrednej čističky odpadových vôd vo Vrakuni schválený. A malo by to byť vyriešené do dvoch mesiacov.
04. november 2019

Hana

..Dobrý deň pani Dvorská. Opätovne prosíme o zaslanie informácie o riešení tohto podnetu. Hluk z čističky je stále počuť.
04. november 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Hana,
podnet preposielam pani Dvorskej.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
17. november 2019

Matúš Jenčík

Ku dnesnemu dnu hluk z cisticky odstraneny nebol, napriek prosbam, mailom priamo starostovi Vrakune, dokonca aj napriek schvalenemu rieseniu odhlucnenia z jula 2019. Preco sa doteraz nevykonala naprava/vymena hlucnych duchadiel? Slubili ste, ze do dvoch mesiacov bude po probleme.
21. november 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Bratislavská vodárenska spoločnosť,a.s.
07. júl 2020

Hana

Dobrý deň.Keďže hluk z čističky naďalej pretrváva opätovne prosím žiadame o vyjadrenie/aktualizáciu pána Kuruca,starostu MČ Vrakuňa .
V nadväznosti na jeho vlastné vyjadrenie zverejnené 12.7.2019 na FB. Ako som uviedla
aj vyššie, 2.9.2019.
07. júl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Hana,
komentár preposielam samospráve.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
07. júl 2020

Matúš Jenčík

Dobry den,

reagujem na podnet, hluk je aj nadalej neznesitelny a ziadam o riesenie a odstranenie hluku. Hana poslite mi na seba kontakt cez moj facebook v profile, ja neviem ci toto uz treba riesit peticiou a medializaciou pretoze to absolutne vsetci ignoruju a to dalej takto nejde.

Matus Jencik
16. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Vzniknutá situácia nás mrzí, nedá sa však tvrdiť, že dochádza k ignorancii zo strany samosprávy alebo zodpovedného subjektu, ktorým je Bratislavská vodárenská spoločnosť, a. s. Starosta zo svojej pozície oslovil predstavenstvo spoločnosti, aby sa predmetným stavom zoberalo, spoločne si s generálnym riaditeľom prešli situáciu, na ktorú upozorňujete. Pán generálny riaditeľ sa k danej situácii vyjadril. Chápeme, že činnosť ČOV sprevádzajú určité vplyvy na okolie, zároveň by sme však občanov chceli poprosiť o pochopenie, nakoľko sa jedná o najväčšiu čistiareň odpadových vôd na Slovensku.

S prianím pekného dňa
Kto? BVS, a.s.

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
16. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Bratislavská vodárenská spoločnosť, a. s .
17. júl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet bol preposlaný Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, a.s.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
18. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedenou problematikou sa predstavenstvo BVS a.s. zaoberalo v júli 2019, ihneď po návšteve p. Jenčíka na prevádzke ÚČOV Bratislava Vrakuňa. Bolo rozhodnuté o potrebe výmeny dvoch dúchadiel na moste lapača piesku. Dúchadlá sú k dnešnému dňu vymenené za nové, ktoré sú osadené v protihlukových krytoch. Je skutočnosťou, že montáž dúchadiel sa vykonala nedávno - iba v minulom týždni, za čo sa ospravedlňujeme. Sme presvedčení, že šírenie hluku z prevádzky ÚČOV prevádzkou starých dúchadiel je minulosťou.

Za pochopenie Vám vopred ďakujeme.

Bratislavská vodárenská spoločnosť, a. s.
20. júl 2020

Matúš Jenčík

Dobry den,

dakujem za odpoved, budem teda sledovat, ci znizenie hluku naozaj nie je iba docasne, no za posledne dni sme skutocne pocitili velke znizenie hluku. Dakujem, ze sa to podarilo a velka vdaka starostovi, ktory je podla mna velkym prinosom pre nasu Bratislavsku cast.
21. júl 2020

Matúš Jenčík

Vobec to nie je vyriesene, dnes opat hluk uplne rovnaky ako predtym. Tak neviem kto a co naozaj menil ci odhlucnil, ci sa to iba na chvilu zakrylo krytom a ked je slnko/teplo, tak opat funguju duchadla bez odhlucnenia? Predpokladam ze ked sa duchadla prehrievaju asi kryt odstranuju...Preco sa ale toto deje v obytnej zone? Vyjadrenia, ze sa jedna o dolezitu cisticku uz nefunguju a ani nie su na mieste. Vsetko sa da, aj dolezita cisticka sa da funkcne odhlucnit, aby obyvatelia v okoli nemuseli trpiet, len sa musi chciet. Som uz naozaj smutny a sklamany, ziadam vas tymto o opatovne posudenie ci kontrolu, co sa na cisticke naozaj deje. Dakujem
22. júl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, pán Jenčík,
komentár preposielam BVS a.s.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.