Ovčiarska-vertikálna značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Michal 17. júla 2019

Chýbajúce označenie ulice znemožňuje doručovanie zásielok Slovenskou poštou. Domy sú skolaudované, ale nemá zmysel si tam prepisovať trvalý pobyt keď pošta tam odmieta doručovať zásielky. Názvy ulíc chýbajú v celej zóne Podunajská brána, aj keď samotné názvy ulíc boli schválené v roku 2015 a cestná infraštruktúra je tam vybudovaná tiež už roky. Tam kde nie sú postavené domy, by názvy ulíc mohli byť aj osve na dopravných stĺpoch.

05. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

bohužiaľ, tieto komunikácie patria medzi takzvané nezaradené. To znamená, že ich nemá v správe ani mesto, ani príslušná mestská časť, avšak zákon nám umožňuje vykonávať údržbu iba na komunikáciách, ktoré v správe máme. Developer, ktorý komunikácie postavil ich totiž neodovzdal do správy mestu. Preto v spolupráci s mestskými časťami momentálne pripravujeme proces tzv. pasportizácie komunikácií (ciest a chodníkov), aby postupne všetky komunikácie v meste mali jasne identifikovaného správcu a aby im mohol byť mestom oficiálne pridelený názov.

Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto lepším.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. september 2019

Michal

Dobrý deň,
keď je to tak ako tvrdíte, tak potom si neviem vysvetliť ako je možné, že Achátová ulica má označenie (smerom z Hydinárskej ul.) alebo Boragová a Monardová, ktoré sú v súkromnom vlastníctve majú tiež označenie ulice. Prečo teda nemôže byť označená aj Ametystová ulica? Ak by mesto/mestská časť vydala označenia, tak developer by ich tam osadil (informácia od developera).

Vopred vďaka za odpoveď, Michal
06. september 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Michal,
komentár preposielam magistrátu.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
10. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedené ulice neboli oficiálne pomenované mestom a mesto nemôže pomenovať ulicu, ktorá nie je v jeho vlastníctve. Vieme, že takéto komunikácie sú naozaj veľký problém, snažíme sa ho však riešiť.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania