Brezová-Dopravné značenie-nebezpeční cyklisti


V riešení

Treba narobit poriadky s cyklistami vo vrakunskom lesoparku, podla zakona na chodniku nemaju co robit ale po lesiku sa prehanaju stale, su vulgarni a arogantni. Treba tam dat znacky a pre menej chapavych im to tam npáisat do pravidiel lesoparku. Pretoze podla zakona maju byt na ceste alebo cyklochodniku, co teda to vrakunskom lesiku su iba chodniky a cyklista tam nema co hladat.

18. júl 2019

petra

Brezová-Cesty a chodníky-iné

Neustale nas s detmi ohrozuju arogantny cyklisti ktory nam nadavaju na chodniku vo vrakunskom lesoparku. Cyklochodnik vyznaceny nie je a nemaju tam co robit. Patria na cestu. Treba jasne vyznacit znackami ked nepoznaju zakon, niekolkokrat mi skoro zrazili deti!
19. júl 2019

Roman Mihalik

Nemáte celkom pravdu, cyklista do 10r môže legálne jazdiť po chodníku.
19. júl 2019

petra

Cyklista do 10rokov ano, ale rodic ma byt napr na ceste. Ale
pochybujem ze 10rocne dieta vynada dospelym ludom. Takze pochopitelne s a jedna o dosplych.
19. júl 2019

Roman Mihalik

Nemáte celkom pravdu, cyklista do 10r môže legálne jazdiť po chodníku. Vami požadovaná značka by tak deti vyhnala na cestu, kde to pre ne bude nebezpečnejšie.
19. júl 2019

Roman Mihalik

Ale požadovaná značka zakazuje vstup bez rozdielu veku. Ťažko sa môže ísť rodič bicyklovať s dieťaťom do 10r spôsobom ako píšete - dieťa po chodníku a rodič po ceste. V praxi to tak nefunguje, lebo rodič neustále dozerá na dieťa, čo z cesty na chodník kde často parkujú autá dobre nevidno.
19. júl 2019

petra

nikto tu neriesi rodiny s detmi... a ak mate priblem s danym zakonom treba to riesit inde.. ci tam ta znacka je alebo nie nemaju tam corobit... nemam problem so slusnymi ludmi ale aby mi tam dochodci nadavali do krav a ze si mam odpratat decko taktoje moc...
19. júl 2019

petra

nezakazuje im znacka ale zakon ze nemaju jazdut na chodniku! to ze tamma byt aj znacka je pre tych menej zakonov znalych.. kusok je hradza a popri dunaju vedie cyklotrasa... lesipark je pre pesich
23. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Preveríme ho a budeme Vás informovať, pekný deň

Mgr.Henrieta Dvorská
30. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Je to o individuálnom prístupe človeka-cyklistu. Nie je pre nás prijateľné, aby kvôli pár nezodpovedným cyklistom sme osadili nové značky. V každom prípade mestská časť požiadala o častejšiu kontrolu mestskej polícia v danej lokalite. Pekný deň
Kto? mestská polícia

Mgr.Henrieta Dvorská
30. júl 2019

petra

par nezodpovednym cyklistom? Ved ich je plny lesopark. Podla zakona sa maju zdrziavat na ceste a cyklochodnikoch.
30. júl 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Petra,
podnet preposielam polícií.
S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
30. júl 2019

dedo Marian

Vážená pani
Mgr. Henrieta Dvorská
Dňa 18.07.2019 Petra Mik upozornila na neustále ohrozovanie života a zdravia peších návštevníkov "Vrakúnskeho lesíka" cyklistami. A Vy namiesto odborného posúdenia danej veci oznam bagatelizujete ? To hodláte ako správca "Vrakúnskeho lesíka" vykonávať preventívne opatrenia až dôjde k ujme na živote a zdraví?
Som zvedavý na základe čoho budú policajti MsP Bratislava sankcionovať arogantných cyklistov keď pri vstupe do predmetného priestoru nie sú dopravné značky.
31. júl 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
otázku preposielam opätovne na vyjadrenie samospráve.
S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
12. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, hliadky Exp. MsP BA II vykonali v čase od 21.09.2019 do dnešného dňa opakované kontroly v tejto lokalite avšak nepodarilo sa im zistiť a zadokumentovať žiaden priestupok. Aj naďalej sa však budú kontroly vykonávať, za účelom zabezpečenia verejného poriadku.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.