Viedenská cesta-stará časť - chýbajúce rampy pre kočíky a vozíky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Dana Kadlicová 27. júla 2019

Pri prechode cez Viedenskú cestu od Sadu Janka Kráľa k Dunaju (minimálne na dvoch miestach) sú vybudované chodníky končiace iba schodiskom. Absolvovala som to 2 krát s kočíkom tak, že som musela vybrať dieťa a s kočíkom ísť popri schodisku po hline, alebo ho "terigať" cez schody s dieťaťom na rukách. Aj pre ženu s jedným dieťaťom je to dosť veľký problém. (Pre vozíčkara absolútne nemožné dostať sa na druhú stranu Viedenskej cesty). Zo strany od Dunaja sú vybudované popri schodoch aj rampy pre kočíky a vozíky. (viď. obrázok). Prosím, vybudujte podobné rampy aj zo strany od Sadu Janka Kráľa.

29. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: MÚ Petržalka
31. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme, o doriešení podnetu Vás budeme informovať.
01. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš email. Len nedávno prešiel Sad Janka Kráľa pod správu magistrátu, dovtedy ho spravovala mestská časť Petržalka. Mesto si plne uvedomuje zanedbaný stav Sadu Janka Kráľa, ale aj jeho mimoriadny význam pre verejnosť a obyvateľov mesta. Z tohto dôvodu pripravuje projekt celkovej revitalizácie zeleného parku. Ten má pozostávať z obnovy mobiliáru parku, výrubu chorých stromov a výsadby nových náhradných drevín, neskôr aj z úpravy plôch na nábreží, ktoré sú technicky rovnako súčasťou parku, opravy chodníkov, osvetlenia prvkov zverokruhu a fontány.

Pokiaľ ide o bezbarierový priechod cez Viedenskú cestu, tak Vám odporúčame využiť priechod ktorý sa nachádza len o pár metrov ďalej (na fotografii v prílohe).

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania