Viedenská cesta - stará časť-chodník-bariérový

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Dobrý deň, pri presúvaní z nábrežia smerom k Sadu Janka Kráľa som bol prekvapený, keď som sa s kočíkom ocitol na ceste bez možnosti bezbariérovo sa dostať do SJK. Prekvapený som nebol pre neexistujúcu "rampu" na strane SJK, ale preto, že zo strany nábrežia "rampa" je. Rampu som nenašiel ani na jedných z dlhých schodov :-/ bolo by možné na schodoch (sú dostatočne široké), vybudovať rampu pre menej mobilných spoluobčanov? Vopred ďakujem!

03. júl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
16. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, o doriešení Vás budeme informovať.
07. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Problém, ktorý opisujete si uvedomujeme. Žiaľ strany prechodu (z nábrežia do parku) neboli budované súčasne a nie sú vzájomne užívateľsky zladené. Sad Janka Kráľa prešiel len v druhej polovici minulého roka do správy Magistrátu hlavného mesta. V súčasnosti v parku prebiehajú práce týkajúce sa prevádzkovej bezpečnosti drevín, ktoré sú vážne poškodené, odumierajúce alebo odumreté a bezprostredne tak ohrozujú návštevníkov parku. Následne sa bude obnovovať mobiliár parku, budovať a rekonštruovať chodníky a osvetlenie, prvky zverokruhu a fontány.

Mesto si plne uvedomuje zanedbaný stav Sadu Janka Kráľa, ale aj jeho mimoriadny význam pre verejnosť a obyvateľov mesta. Bohužiaľ, park je zanedbaný viac ako sme očakávali, no pracujeme na tom, aby jeho podoba zodpovedala jeho významu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania