Uhliská-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Uzavretý

Dobry den
Bolo by mozne poziadat OLO aby na kazdom stojisku bol jeden kontajner na sklo kam je mozne dat aj tabulove sklo alebo vacsie objekty ako demizon? Ludia to davaju na zem a tam sa to lahko rozbije.
s pozdravom

07. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať. Požiadame spoločnosť OLO, a.s. o riešenie.

Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory
15. august 2019

Artúr Soldán

Dobrý deň, pán Bak,
reagujem na Váš podnet pod č. 75801 „Uhliská-kôš-chýbajúci“, kde navrhujete dodať na každé stojisko jeden kontajner na tabuľové sklo a väčšie sklo, ktoré sa do nádob na sklo nezmestí.
Mestská časť Bratislava-Vajnory má na väčšine stojísk na separovaný odpad uložených jeden až dva kusy kontajnerov na sklo s objemom 1800 l . V zmysle VZN hl. mesta SR Bratislavy č. 3/2018, ktorým sa mení a dopĺňa VZN hl. mesta SR Bratislavy č. 4/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území hl. mesta SR Bratislavy. Tabuľové sklo, keramiku a porcelán držiteľ odpadu odovzdá ako objemový odpad na zbernom dvore v rámci harmonogramu zberu alebo na zbernom dvore OLO a.s. Stará Ivanská cesta 2, 821 04 Bratislava.
16. august 2019

Martin Bak

Pán prednosta, ďakujem za odpoveď ale moja otázka a zároveň dopyt smeroval k tomu, či by bolo možné požiadať OLO o umiestnenie kontajnerov na sklo, do ktorých je možné dať aj tabuľové sklo. Tým je aj obyčajná sklenená polička, kvôli ktorej nikto nepôjde do zberného dvora (preto tie stojiská potom tak vyzerajú). V minulosti zvony, ktoré dnes vo Vajnoroch máme, otvor na tabuľové sklo mali. Dnes má OLO v ponuke okrem zvonov aj plastové nádoby na sklo s plne otváracím horným vekom (rovnaké ako na papier a plast). Je to teda otázka jediného dopytu na OLO či by vedeli vymeniť zvony za nádoby na sklo.
16. august 2019

Artúr Soldán

Áno viem čo máte na mysli pán Bak, ideme uvedené stojisko rekonštruovať, požiadame OLO aby aj na iné stojiská v obci zamenil jeden zvon za kontajner na kolieskach s otváracím vekom. (OLO nechce navyšovať počty kontajnerov na separovaný odpad). Budem kontaktovať OLO a dám Vám spätne vedieť
04. október 2019

Artúr Soldán

Kontajner na tabuľové sklo umiestnime na ulici Uhliská po vybudovaní ekologického kontajnerového stojiska, ktoré plánujeme realizovať do konca tohto roku.
09. jún 2020

Martin Bak

Plánuje MČ umiestnenie nového kontajnera na sklo vhodného aj pre tabuľové sklo, stojisko už stojí.
01. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet sme opakovane riešili so spoločnosťou OLO, ktorá má na starosti odvoz odpadov. Boli sme informovaní, že OLO nemá v pláne využívať pri zbere skla Vami požadovaný druh kontajnera, preferujú, aby sklo väčších rozmerov občan odniesol priamo na zberný dvor.

Ďakujeme za pochopenie

S pozdravom

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
04. marec 2023

ANONYM

Dobrý deň,

Ozývam sa dosť neskoro ale už to treba riešiť.
Presne toto je problém v Bratislave, že OLO nechce dať či na zberné hniezda už dokonca ani na bytové doby nechce OLO dať 1100 l nádoby. Plno zvonov má okolo seba tabuľové sklá a to nehovorím keď zvony sú pri ceste čo väčšinou to tak býva. Poznám veľa ľudí ktorí sa sťažovali sa, že majú defekt a pýtali sa, že prečo, nech sa páči tu je výsledok.
Plus som zistil, že zvony pri výsype hučia viac ako klasické. A to smetiari na sklo zo zvonov väčšinou chodia okolo tej šiestej ráno čo zobudí aj "mŕtveho". Na ZN či 120 l , 240 l alebo 1100 l na sklo nechodia v sobotu. Ale pri zvonoch chodia aj v sobotu a u nás hlavne v sobotu.
Preto chcem túto tému obnoviť a aby sa opäť začala riešiť.

Čo sa týka, zvonov s otvorom na tabuľové sklo to nie je dobré taktiež.
1. Normálny zvon s dvoma otvormi na sklenené fľaše ma objem 1800 l. Čo pri zvone ktorý má aj otvor na tabuľové sklo má objem 1200 l.
2. Tento typ zvonov OLO už neobjednáva a pravdepodobne ani nebude tým, že už firma ktorá vyrába zvony už tento druh nepredáva.
3. Ten otvor mával cca. 25 cm čo sa moc toho tam nezmestí ale netvrdím že je to malý otvor.

Ešte k 1100 l ZN, minulý rok v októbri kupovali nádoby a dokonca aj na sklo 1100 l viď zmluva: https://www.crz.gov.sk/data/att/3578653.pdf
Hovorím ak budú hovoriť že také nemajú tak som zvedavý čo povedia keď im toto ukážem.
Taktiež je to nepraktické keď je stojisko a ten zvon musí byť vonku.

Takže prosím Vás aby bola táto téma obnovená a začala sa ešte raz riešiť.

Pekný deň.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania