E58-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Národná diaľničná spoločnosť

Vyriešený
meno
Miroslav Švantner 09. augusta 2019

Nebolo by mozne osadit na zjazde z mosta Lafranconi do Petrzalky (cca 1km po Einsteinovu ulicu) dopravnu znacku, ktora by zakazovala jazdu nakladnym vozidlam nad 3.5t v pravom pruhu? V sucasnosti najma kamiony spomaluju premavku tym, ze po zjazde z Lafranconi sa snazia zaradit do praveho pruhu a nasledne po cca 1 km sa zase preraduju z praveho pruhu do laveho, aby mohli pokracovat na E58 (smer Zilina).
Detto rovnaka situacia vznika v opacnom smere z Einsteinovej smerom na most Lafranconi (kamiony sa po odboceni z E58 snazia prekluckovat do praveho pruhu, aby po cca 1km zase kluckovali z praveho pruhu na most Lafranconi).
Nie je mozne na celom BA obchvate nakladnu tranzitnu dopravu presmerovat do laveho pruhu, aby neboli blokovane pripajace a odpajace z obchvatu kolonami kamionov?

09. august 2019

Miroslav Švantner

Dobry den,
ta ulica Bukova sa do podnetu dostala nejakym omylom, neviem to preeditovat.
09. august 2019

Obcan

Fuha dobry nezmysel
10. august 2019

Samuel

kamiony maju chodit v pravom pruhu. staci ich normalne pustit, preradia sa a je vybavene, nie sa im tam silou mocou tlacit. to ze ho na dialnici pustite vas nijako nezdrzi, naopak, bolo by to omnoho plynulejsie.
10. august 2019

Miroslav Švantner

@Samuel - preco by mali kamiony chodit v pravom pruhu? je to dogma a na tomto useku cesty uplny nezmysel.ked na 1km useku musi kamion prekluckovat zo stredneho pruhu do praveho a vzapati z praveho do laveho, tak urcite to znacne spomaluje premavku (lebo auta sa najskor snzia pomalsi kamion pustit do praveho a potom opat do laveho pruhu).

Rovnako kolony kamionov blokuju privadzace na dialnicny obchvat. ak by osli kamiony v lavom pruhu, tak auta by sa ovela jednoduchsie zaradaovali z pripajacov na obchvat (auta su kratsiea lepsie manevrovatelne ako kamiony). napr. v Rakusku v kopcoch 3. pruh ( vyhradene pruhy pre pomaly iduce kamiony) ostavaju priebezne a konci sa lavy pruh pre najrychlejsie iduce vozidla.
02. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dovoľujeme si Vám dať do pozornosti, že platná legislatíva na Slovensku neumožňuje jazdu nákladným vozidlám vľavo.

S úctou

Tím NDS
02. júl 2021

Miroslav Švantner

Dobry den,
davam do pozornosti timu NDS, ze legislativa na Slovensku umoznuje upravit jazdu nakladnym vozidlam vlavo napr. pomocou dopravnych znaciek, tak ako je to spravene na moste Lanfranconi, vid prilozeny obrazok.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.