Panská-Cesty a chodníky-iné


Uzavretý
meno
Antoan 19. augusta 2019

Mestská aj štátna polícia sa preváža medzi ľuďmi na autách po uličkách a pešej zóne starého mesta a takto obmedzujú a ohrozujú domácich aj turistov a deti. V pešej zóne a preplnených uliciach by mali chodiť pochôdzkári pešo. Navyše výfukovými plynmi znečisťujú ovzdušie. Toto som nikde v turistickej oblasti v Európe nevidel. Všade inde chodia pešie hliadky.

19. august 2019

Obcan

Vcera som bol svedkom nedele, plne ulice turistov a ludi s deckami a stlpiky pri americkej ambasade dole a jedno osobne auto za druhym do pesej. Nestretol som jedineho metskeho policajta pesi ale za to sa vcera vyvážali v aute po uzkych ulickach medzi ludmi!!
20. august 2019

Andrej

ale samosprava vravela, zevraj to len pre zasobovanie plati moznost vjazdu...ako sa postavit proti tomuto skazenemu pristupu k nasemu mestu a nasim zivotom...toto je ucta?
20. august 2019

Ján

V minulosti chodili policajti iba pešo a keď to bolo nutné ,tak zavolali motorizovanú jednotku. Dnes sa pohodlne vyvážajú v autách prejdu okolo opitého alebo ležiaceho bezdomovca akoby sa nič nedialo, alebo keď opitý a hulakajuci cudzinci obťažujú okoloidúcich a rušia poriadok tak sa tvária že nič nevidia .Keď ide auto po električkových koľajniciach v protismere a policajti za ním tvária sa že ho nevidia . Na miestach kde je zákaz parkovať ,alebo pešia zóna tak prehliadajú tieto priestupky. Čo sa týka poriadku v meste to Mestskú políciu už vôbec nezaujíma . Pri Redute v pešej zóne dávajú pokutu za papuču 10 € veľkým autám ktoré majú hodnotu 100 000 €. Preto by ma zaujímalo , kto bude takúto políciu rešpektovať ? Odpoveď je jednoduchá nikto .
20. august 2019

Antoan

Chcel by som vidieť tie účty za benzín , ktoré idú z našich daní.
20. august 2019

Jerome

Magistrat a sef MsP by mali urychlene preškoliť členov MsP,,,pri jazde autom by mal jeden z nich sledovat - mapovať okolie a konať...v centre, samozrejme, pesi!!
25. september 2019

Odpoveď samosprávy

Služobné vozidlá MsP majú do pešej zóny povolený vjazd na základe výnimky udelenej KR PZ a VZN Mestskej časti Bratislava - Staré Mesto. Do pešej zóny vstupujú za účelom preverenia priestupku a jeho následného zadokumentovania a vyriešenia. V mnohých prípadoch ide o založenie technického prostriedku na zamedzenie odjazdu motorového vozidla, ktorého vodič státím v pešej zóne porušuje príslušné VZN Mestskej časti Bratislava - Staré Mesto, ako aj zák. č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
25. september 2019

Ján

Nepreverujú ani nedokumentujú nič . len sa prederú cez dav ľudí a otočia sa naspäť a to robia stále . Takisto to robí aj štátna polícia cez najväčší dav ľudí sa prepcháva autom napr. na najvyťaženejšej Michalskej ulici. Namiesto toho aby hliadkovali pešo , ako je to v iných európských mestách. Nie, tu sa musia vyvážať a pofajčievať a chodci odskakujú aby im neprešli cez nohy. Hlavne deťom. Iba ľudí provokujú a samozrejme že potom polícia nemá dôveru a rešpekt. To platí ako o mestskej tak aj o štátnej polícii. Kto túto výnimku vydal ,asi to tiež nemal celkom v hlave v poriadku. Polícia by mala mať vjazd vozidlami do pešej zóny len v urgentných a závažných životohrozujúcich prípadoch . Ako vidíme ,tak si chodia policajti do práce oddýchnuť a povoziť sa . Pekne sklopené sedadlo a cigaretka .Potom si zdajú do bufetu, alebo sa porozprávajú s druhou okoloidúcou hliadkou. Takúto pohodovú prácu by chcel každý. Zaujímavé že keď pokutujú mestský policajti pouličných muzikantov tak prídu pešo. Vtedy chcú zapadnúť nenápadne do davu. To som videl niekoľkokrát. Vetšinou pokutujú a odháňajú takýchto slabých jednotlivcov , ale drahé autá v pešej zóne v zákaze si ani len nevšimnú. Čo je toto za políciu? Komu slúži?
25. september 2019

Antoan

Znečisťujú s výfukovimi plynmi pešiu zónu. Musime to dýchať a hlavne naše deti. Takto sa stará hlavné mesto o čistotu ovzdušia. Polícia ktorá nás má chrániť tak nás dusí a obmedzuje v beztak úzkych uličkách . Navyše tu jazdia aj turistické minibusy, bicykle a el. kolobežky. A že pešia zóna. Je to rizikový prekážková zóna. To nerátam hlučných a mnohokrát agresívnych podgurážených cudzincov.
26. september 2019

Jerome

Bohuzial, tymto lokalitam sa zaciname vyhybat, rovnako aj Postovej, ktorú sprznili bezdomovci,atd...ubohe centrum..bezprizorne a ako pise P.Oravec - nepricetne mesto
26. september 2019

Jerome

hahaha, že vyriešené...čo je vyriešené??
28. september 2019

Antoan

Podnet nie je uzavretý ani vyriešený.
10. december 2020

Antoan

Mestská polícia nenosí rúška. Tí, ktorý bi mali ísť príkladom. Takisto ako vidíme sú v kontakte s ľuďmi bez ochranných rúšok .



Prosím preposlať samospráve.
10. december 2020

Antoan

Načo sa prímajú opatrenia keď sa nedodržiavajú.

Prosím preposlať aj MP.
10. december 2020

Ján

Sprísňovanie opatrení narastajúci počet nakazených a úmrtí a na druhej strane ignorácia a porušovanie nariadení už aj zo strany Mestskej polície. Vynikajúci príklad !
13. máj 2022

Antoan

MP sa stále vozia medzi ľuďmi v pešej zóne, kde sú aj malé deti , ktoré nám ohrozujú . Čo keby chodili pešo. To sú už tak lenivý ? Predierajú sa medzi chodcami a znečisťujú vzduch výfukovými plynmi.


Prosím preposlať samospráve.
22. jún 2023

Antoan

MP sa naďalej predierajú cez davy turistov. Čo keby chodili v centre mesta v pešej zóne pešo , ako je to v iných mestách Európy ? Tak spohodlneli, že asi zabudli aj chodiť.
Ohrozujú malé deti ,ktoré sa pohybujú medzi množstvom ľudí a je ich ťažko vidieť.
Obmedzujú chodcov , keď sa drzo predierajú autom aj tak po úzkych a preplnených uličkách.
Zaujímalo by ma kto vymyslel to maskáčové oblečenie s čiernymi vestami, ako by boli nejaká super jednotka. Pritom sú na smiech ako sa predvádzajú. Zase sa nemali kde minúť efektívnejšie peniaze ? Koho bol ten super nápad. Škoda že nemajú aj znak Batman , alebo modrý super vojak , pretože ta uniforma je vojenská a nie mestského policajta.


Prosím preposlať samospráve.
23. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

MsP z dôvodu výkonu právomocí verejného činiteľa disponuje výnimkami so zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke.
Ďakujeme za Váš názor.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
09. júl 2023

Antoan

Ale to neznamená, že musí ohrozovať a obmedzovať chodcov v pešej zóne !

Dvojčlenné hliadky štátnej polície už chodia aj pešo po starom meste, tak by mohla aj mestská polícia. Ušetrili by sa nemalé prostriedky na pohonných hmotách, mali by priamy kontakt s obyvateľmi a neposlednej rade by získali telesnú kondíciu , ktorú celodenným sedením vo vozidle nezískajú.


Prosím preposlať samospráve.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania