Jakubíkova-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý

rodičia majú dilemu, nakoľko sa nedávno na stojane s vodou nachádzal nápis NEPITNA !!! čo však nedáva zmysel a ide proti logike, preto prosím o vyjadrenie a zabezpečiť správne označenie...

24. august 2019

Jozef

Fontána je napojená na miestny rozvod vody BVS, a.s.
24. august 2019

Michal

ďakujem, najmensi z toho pil a žena mala nervy, lebo starší si tam všimol ten nápis NEPITNA, asi si miestne deti robili srandu... :)
26. august 2019

Jakub Mrva

Dobry den, pitna fontanka sa napojila na siet BVS, avsak ozivili sa starsie potrubia, preto tam bol pri prvom teste zvyseny vyskyt tusim zeleza a tym padom voda nesplnila normy. Po case by sa vsak mali urobit nove testy a verim, ze vsetko bude v poriadku. Aby bola na ihrisku pitna voda, to bol hlavny ciel s ktorym som tuto fontanku inicioval, tak snad to vyjde pri opakovanom teste.
13. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia oddelenia investícií a verejného obstarávania v stredu 11.9. 2019 bola opakovane odobraná vzorka vody. Voda je pravidelne kontrolovaná. Čakáme na nové rozbory vody.

Kancelária starostu
15. január 2020

Michal

dobrý deň ako prosím dopadla vzorka? dakujem
17. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe informácie z Úradu verejného zdravotníctva SR z 26.4.2023 by som Vás chcela informovať, že na prevádzku fontánok sa využíva voda zdravotne bezpečná (t. j. priebežne dezinfikovaná a kvalitatívne laboratórne preverovaná dodávateľom pitnej vody, t. j. pôvodom z priameho napojenia na verejný vodovod). Z tohto dôvodu nie je potrebné pred spustením vykonať laboratórnu analýzu vody. Zo strany správcu bude potrebné zabezpečiť dostatočné čistenie, dezinfekciu všetkých dotykových plôch fontánok a udržiavať ich funkčné.
Správca areálu bol o tom tiež informovaný.

Týmto navrhujem podnet označiť ako uzavretý.
Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania