Výjazd na Nový most - Obrovské množstvo holubieho trusu

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený

Obrovské množstvo holubieho trusu na pešej rampe na most SNP.

02. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Oddelenie správy komunikácií.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. september 2019

Neviem Nechcem

Inac je super, ze sa vykonala rekonstrukcia, resp. vymena asfaltu a zabradlia, ale tusim tej vrchnej casti sa velmi nedotkli (opravte ma, ak sa mylim). Tych holubov tam je niekedy velke mnozstvo a cakam, kedy ma oseru :)
13. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedená lávka je od dňa 3.7.2019 pre verejnosť uzatvorená z dôvodu prípravy realizácie jej rekonštrukcie. Naplánovaná je výmena nosných plechov a pochôdznej vrstvy. Neznáme osoby stále poškodzujú oplotenie, ktoré má zabraňovať vstupu na lávku. Toto oplotenie neustále opravujeme. V rámci tejto rekonštrukcie budeme prihliadať aj na problém s holubmi.

S pozdravom

Oddelenie správy komunikácií
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. október 2020

Martin

Čerstvo otvorený chodník na moste SNP je špinavý od holubov.
17. november 2020

Tomas Mahi

Výjazd na Nový most-Verejný poriadok-iné

Chýbajúce ochranné hroty proti holubom na úplnom začiatku lávky mosta na petržalskej strane východnej strany mosta. Na lávke sa hromadí vtáci trus, ktorý môže ostať aj na chodcov lávky. Taktiež niektoré panely s lampami zostali otvorené a vyzerá to tak, že sa tak zahniezdilo kopec holubov. Boli tieto veci skontrolovane pri preberaní rekonštrukcie?
17. november 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
19. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet posielame na kompetentné oddelenie. Radi by sme Vás však oboznámili s tým, že rekonštrukcia sa netýkala vrchu lávky. Osvetlenie lávky bude v blízkej budúcnosti menené za LED. Momentálne pripravujeme súťaž na výber zhotoviteľa.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
20. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ohľadom zábran proti holubom prebieha rokovania s Krajským pamiatkovým úradom (Most SNP je Národná kultúrna pamiatka) o spôsobe a forme ich realizácie. Kovové "hroty" sa ukázali ako neúčinné.
Obsahom rekonštrukcie lávok, v uplynulom období, bola povrchová úprava chodníkov, ich nosný systém a prechodové prvky. Vrchná časť priečnikov mostovky, ktorá tvorí "podhľad" viditeľný z lávok, predmetom rekonštrukcie nebola.
V súčasnosti prebieha diagnostika zvarov mostovky oceľovej konštrukcie, v prvej etape z lávok mosta, preto je na cca 6 dní každá lávka uzatvorená pre verejnosť. Po zhodnotení stavu zvarov a posúdení kritických miest mostovky, bude prijaté rozhodnutie o rozsahu sanácie a následne realizovaný náter konštrukcie, k čomu bude nutné oceľovú konštrukciu otryskať od starých náterov protikoróznej ochrany.
Priestory vedenia elektrických káblov pre osvetlenie lávok , na ktorých sú umiestnené aj osvetľovacie telesá, budú predmetom výmeny tak rozvodov, ako aj osvetľovacích telies.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
21. november 2020

Anna

Prosím o vyčistenie, chodiť po Budapeštianskej strane, ktorá bola iba nedávno otvorená v tomto stave, je niečo odporné. Momentálne je uzavretá druhá strana, takže tento sajrajt sa nedá ani obísť.
21. november 2020

Tomas Mahi

Výjazd na Nový most-Verejný poriadok-iné

Na východnej strane lávky mosta SNP chýba ochrana proti holubom na úplnom začiatku petržalskej strane lávky. Na lávke sa hromadí vtáči trus, ktorý môže padat aj na ľudí. Taktiež sú na východnej strane lávky otvorené niektoré panely osvetlenia, kde sa zhromažďujú holuby. Táto strana bola pritom len nedávno v rekonštrukcii...
24. apríl 2022

Martina

Prosim Vas, ako vyzera triesenie tohto pripadu?
Isla som cez vikend s turistami cez most a musela som sa hanbit.
Prepacte za vyraz ale ten most je neskutocne holubami o s r a n y
Ked tie ostne su nedostacujuce, ake je tu riesenie? Ved to je normalne ze hnus tade ist.
24. apríl 2022

Martina

Pripajam fotky z 23.4.2022

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania