Pri Suchom mlyne-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Eva Pauliková 09. septembra 2019

Chcela by som sa spýtať, aké pravidlo platí pri odbáčaní na tejto križovatke z mesta smerom do Lamača (žltá). Sú tam dva pruhy, na ľavom je šípka doľava (modrá) a na pravom šípka rovno (červená). Ako mám prosím ísť, keď chcem odbáčať síce doľava, ale nechcem sa zaradiť do radu k semaforu do Karlovky, ale chcem ísť na Patrónku (žltá). Z môjho pozorovania a zo vznikajúcich nebezpečných situácií vyplýva, že názory vodičov sa tam naozaj líšia. Z mojej logiky vyplýva, že ak nechcem ísť do radu na semafor, tak sa držím v pravom pruhu, prejdem križovatku rovno, skontrolujem autá, čo sa rútia z kopca z Kramárov, odbočím doľava a prejdem na Patronku popri rade áut, ktoré idú do Karlovky. Ako to však má byť správne? Je možné tam prípadne doplniť upresňujúce zvislé značenie? Ďakujem za odpoveď.

03. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali oddelenie dopravného inžinierstva, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. november 2020

Juraj

Tu by sa naozaj zišiel bud kruhac alebo svetelná signalizácia. Denno‐denne su tam kolízne situácie
04. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o vašom podnete sme opätovne informovali Oddelenie dopravného inžinierstva.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
07. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

oddelenie dopravného inžinierstva problém konzultovalo aj s Krajským dopravným inšpektorátom. Pridaním novej dopravnej značky tesne pred križovatkou - DZ 451-459 Radenie do jazdných pruhov pred križovatkou -jeden jazdný pruh vľavo, jeden priamo-vľavo a tretí vpravo, ktorá by informovala o stave ako je uvedené na obrázku by bolo problémové vo vzťahu k ľavému odbočeniu z protismeru - mohlo by dochádzať ku kolízii vozidiel na ľavých odbočeniach z nedostatku priestoru na vzájomné obídenie sa . Ide o „jednosmerku“ a pri odbočení vľavo sa vodič musí radiť čo najviac vľavo. Ak je problém zaradiť sa doľava a následne odbočiť doprava na Lamačskú, navrhujeme možnosť pokračovať v jazde priamo cez križovatku Pri suchom mlyne / Limbová až na Cestu na Červený most a tam odbočiť na Lamačskú.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania