Premnozene psy v Ruzinove

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Roman 20. februára 2014

Ruzinov je zamoreny psami. Su vsade - na uliciach, v parkoch, skolskych arealoch, pred obchodmi, pred skolami ci skolkami, v nakupnych centrach - proste VSADE. Park na Ostredkovej sa stal psim vybehom, kde deti nahradili psy (vid foto). Volne sa nahanajuce, stekajuce psy behaju po trave medzi detmi, kocikmi, dochodcami sediacimi na lavickach, ci chodcami iduci po chodnikoch. Trava je plna psich vykalov. Architekti tohto parku zrejme neplanovali venovat ho psom, ale ludom. Ti su vsak z neho pomaly vytlacani psami. A to je iba jeden priklad z mnohych. Minule som pocas hodinovej prechadzky Ruzinovom naratal 58 psov roznych ras a velkosti, z ktorych boli na obojku len styria a kosik nemal ani jeden! To je jeden pes na kazdu minutu. Drzost majitelov psov je uz bezhranicna. Je nutne, aby konecne ruzinovska samosprava zakrocila a zacala narastajuci problem konecne riesit. Napr. nariadenim, v ktorom sa drasticky zvysia dane za psov, pricom psy budu povinne musiet byt ocipovane po zaplateni dane. Meststa policia by mala aktivne kontrolovat ci su psy na vodzke s kosikom, alebo (v 99%) volne pobehujuce po verejnych priestranstvach, za co by mala ukladat vysoke pokuty, rovnako ako pri prichyteni majitela s neocipovanym psom, za ktoreho majitel nezaplatil dan. To je jediny sposob, ako znizit neumerne narastajuci pocet psov v Ruzinove.

20. február 2014

Jozef

...len to by museli mestski policajti vystupit z auta a ist po svojich viac ako 5 krokov... z coho vyplyva, ze to robit nebudu...
20. február 2014

Peter

preco nezavedu rozbor DNA pre psov? nakladne? nech to zapltia nezodpovedni psickari.
21. február 2014

Lucia

Mám 2 psov. Očipovaných, čistých, zaočkovaných a platím za ne dane.Výkaly zbieram, ktoré nájdem. Po svojich aj iných psoch. Každé ráno stretávam v parku bezdomovcov, ako si riešia svoju potrebu, na trávniku, hneď za školou.Smradľaví, špinaví obťažujúci.Večer tam sú zase alkoholové a drogové stretnutia, po ktorých ostávajú všade odpadky, fľaše a samozrejme nedopalky. O hluku ani nehovorím.Tak kto škodí viac? Mestská, alebo nejaké polícia? Od záplav som ich ešte nestretla. Už si občania robia žarty, že ich prevelili k poriečenej službe.
21. február 2014

Roman

Pani Lucia, priznam sa, ze ja som v priestore parku na Ostredkovej ulici Mestsku policiu V ZIVOTE NEVIDEL. Najdalej zajdu na parkovisko pred OD Buducnost, kde osadzuju papuce autam, ktore stoja jednym kolesom na zdevastovanom travniku, ktory tam uz 20 rokov nerastie. Z toho je totiz cisty profit. Z nahanania psov a prip. bezdomovcov po parku su iba mozole na nohach. A ako poznamenal spravne pan Jozef, do parku sa autom nedostanu a peso sa im zjavne chodit nechce.
22. február 2014

roman

Pozeram ze mojmu menovcovi vadia psy. Nechapem preco nenabehol medzi tych psickarov a vsetko co napisal sem im mohol rovno povedat. Ma strach? ahaaa.. tu je to take pekne anonymne..
23. február 2014

Roman

Maly roman je zrejme maly nie len pismom, ale aj duchom. Tu treba riesit nie INDIVIDUALNY PRIPAD, ale KOMPLEXNY PROBLEM. Zrejme vsak uroven jeho vzdelania nepostacuje na to, aby to pochopil.
23. február 2014

roman

pre velkeho romana - vies, kedysi mal auto len sem tam niekdo, dnes nevies zaparkovat, kedysi kto mal farebny televizor musel byt aspon dobre plateny chirurg, dnes iny nekupis a v domacnosti ich najdes v kazdej izbe, pocitace boli kedysi iba na univerzitach a velkych podnikoch, dnes sa na nich hraje kazde decko.. Komplexny problem je ze ludia co chcu, to si zaobstaraju. Dalsia problem je ten, ze pes je zivy tvor a nie vec, ktoru mozes vypnut ked ta prestane bavit. Ja vravim, ze aj ten pes je len clovek. Taktiez citi bolest, radost, hlad, vie co je dobre a co zle. Pokial cloveka izolujes ako jedinca a nedovolis mu stykat sa s inymi ludmi, bude psychicky nevyspytatelny. To iste plati aj pre psov. Pokial vidis psickarov ako maju pustenych psov, ktori sa hraju a nahanaju na travniku, nikoho neohrozuju, neviem preco sa nad tym zastavujes. Pes ktory nie je strazny a je domestikovany s ludmi a s inymi psami je uplne pohodovy nech ma akukolvek velkost. Pokial su majitelia psov normalni a zbieraju po svojich milacikoch ich vykaly, tiez sa nemas nad cim zastavovat. Ak vidis ze majitel nepozbiera v trave to co tam jeho pes zabudol, kludne ho upozorni. Ja osobne s tym problem nemam. Pokial vidis na ulici viac psov ako deti, skus motivovat deti aby vypli pocitace a sli sa hrat von, alebo skus motivovat ludi naokolo aby viacej sexovali a mali viac deti..
23. február 2014

nemam

autor je asi pekne mimo.. odporucam navstevu lekara, na hlavu
24. február 2014

Roman

nemam, ked si retardovany a nedokazes diskutovat, zaoberaj sa inou cinnostou. Napr. skus jazdit na kolobezke ty primitiv.
24. február 2014

Rodriguez

nemam ty mas asi nekompletny nik co by mal byt nemam ROZUM. alebo si sam nekompletny. jasne ze ty psi otravuju kazdeho. uz sa clovek nema pred nimi kam schovat lebo ma strach ze nanho vyskocia aj z chladnicky.
24. február 2014

nemam

dalsi dvaja pacienti, to bude mat doktor radost,ked vas k nemu objednam.. retardovany ste obaja.. si ruky podajte a neurazajte....
25. február 2014

Roman

nemam, si chory clovek. Tie pobehujuce psy vykazuju vyssie IQ ako mas ty. A nechapem ako je mozne, ze admin tejto stranky umoznuje prispievat do diskusii na tomto fore jedincom, ktori sa profiluju ako vyrazne mentalne naruseni. To je skutocne suterenna uroven celeho projektu, rovnako ako aj vyklikavanie minusiek primitivnymi diskutermi z inych IP adries inym diskuterom. Si tak tazky primitiv, ze tymto moja diskusia s tebou skoncila. Ja nie som psychiater.
25. február 2014

nemam

Nie nie si ale si pacient :-D
26. február 2014

Matej

Plne súhlasím s autorom príspevku. Človek prechádzajúci po ulici nie je povinný strpieť, aby sa k nemu približovalo zviera alebo ho ohrozovalo. Voľný výbeh psov je povolený tam, kde je osadená príslušná značka. Nie všade. O neodprataných výkaloch ani nehovorím. Tu pomôže len väčšia aktivita mestskej polície a/alebo nosiť pri sebe slzný sprej (kaser) a pri priblížení nestráženého zvieraťa ho použiť.
27. február 2014

Willi

Autor aj Matej, suhlasim a dodavam, prip. nosit pri sebe strelnu zbran. Chodievam okolo toho parku casto aj ja, naposledy vcera a tusim som v tom parku videl opat tych istych psov, ktori su na tej foto. Veselo behali po trave a kadili na nu. Ta samosprava a mestska policia nerobia absolutne nic, okrem poberania platu za to nicnerobenie.
05. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vítame Váš záujem o zlepšenie hygieny a bezpečnosti na verejných priestranstvách lokality Ostredky. V súčasnosti máme platné Všeobecne záväzné nariadenia Mestskej časti Bratislava - Ružinov č.2/2003 o niektorých podmienkach držania psov. Čo sa týka voľného pohybu psov na verejných priestranstvách, požiadame mestskú políciu o zvýšenú frekvenciu kontrol v lokalite.
Ohľadne hygieny Vám uvádzame, že v súčasnosti je na tomto sídlisku 9 ks nádob na zber odpadu po psoch z celkového počtu 100 ks umiestnených v Ružinove. Ústretovosť Ružinov voči svojim obyvateľom dokumentuje nesporne fakt, že ako jediná v Bratislave vytvorila svojim občanom podmienky na kultivované držanie psov, a to už od roku 1999. Túto službu však treba chápať ako motiváciu, pretože jej cieľom je upozorniť, že odpad po psovi je potrebné odstrániť, a to do každej nádoby na komunálny odpad, ktorá je pravidelne vyprázdňovaná.



Tatiana Baáriová, kancelária starostu
17. marec 2014

Matus

hustota obyvatelstva na sidlisku neumoznuje, aby mali vsetci ludia psov, psi potrebuju tiez priestor a sutazia onho s ludmi
do bytu pes nepatri, takto by malo zniet vseobecne zavazne nariadenie, ziadne nove psy na sidlisku
bolo by krute chciet od ludi, aby sa vzdali svojich psov, ale malo by sa zabranit ich mnozeniu
02. apríl 2014

Tomáš

Nemyslím si, že to, čo navrhuje autor tohoto podnetu je riešením, skôr si myslím, že si vynucuje a vnucuje, aby sa podľa jeho predstáv správali a žili všetci. Samozrejme, nie som za to, aby boli všade psie výkaly a aby psy len tak voľne pobehovali a kde sa majiteľom chce, tam ho vypustia.
Ľudia sú svine, osobne mám niekedy chuť vystrieľať polku ľudí okolo seba, žiaľ, na ľudí sa nedajú uplatniť také obmedzenia ako na zvieratá, preto si kupujú psíčkari psov (aj keď nie všetci len z tohoto dôvodu). Keby sa ľudia k sebe správali len o trošku lepšie, napríklad aj Ty by si nemusel cynicky vyštekovať po všetkých psíčkaroch a žiadať za všetko hneď reštrikcie, možno by takéto problémy ani neboli, alebo nie v takom rozsahu.
07. apríl 2014

Roman

Tomas, ty si tak retardovany, ze by si mal byt internovany na psychiatrickej klinike. Chut vystrielat ludi okolo seba uz jeden blazon v Devinskej Novej Vsi tiez mal. Verim, ze si admin vsimne tvoj nacisticky prispevok a po zasluhe ho zmaze. Mal by automaticky aj tvoje konto, ty deviant.
06. február 2016

Meno

autor Roman.. to co tu davas je absolutny bullshit (preloz si v translatori).. neviem co by som ti k tomu viac povedal, lebo tak aku tu uz bolo spomenute, su ine problemy, ktorymi su napriklad bezdomovci a romovia.. to ze je tu milion psov, je len dobre, mozu sa medzi sebou spoznavat a byt aktivny a nie len sediet doma na gauci a zrat...
uzivatel nemam.. napisal si to pekne, skoda ze to beru na lahku vahu a nevyuziju moznost ktoru im ponukas, liecba by im prospela..
uzivatel Matej.. no tak toto som stratil rec.. ty budes asi volajaky kr*ten.. stopercentne.. kamo pocuvaj, isiel by som so psom, a dal by si mu kaser, tak ako prve by som sa rozbehol na taku ti na*e*al, ze by si si vybil zuby o beton, a hned na to by som ti ten kaser nacpal do prd*le..
uzivatel Willi.. napodobne az na to, ze by som ti napchal aj tu zbran do zadku..
uzivatel Matus.. pol na pol, nikto s nikym nesutazi, da sa to tak brat, ale nieje to uplne tak, aa do bytu? WHY NOT?! potom by tie psy boli len na dedinach, nezmysel..
uzivatel Tomas.. jak som to docital, tak som stratil slova.. SPRAVNE!!, len skoda ze sa zase na teba musel vyjadrit Roman, ktory zjavne nechape, ze to bolo brane obrazne.. :)
Adminovi by som navrhol zmazat cely tento prispevok od Romana, pretoze je to cele somarina a je smutne, ze su medzi nami takito xuji jak Romanko..
07. február 2016

Odkaz pre starostu

Diskusia sa k tomuto podnetu uzatvára, pretože sa v nej nerieši už nič konštruktívne, len urážanie jeden druhého.

S pozdravom,
Zuzana Žurkinová
administrátorka pre Ružinov
29. január 2017

Iveta

Dobrý deň,
chcela by som upozorniť na premnožené psy v Ružinove. V parku Ostredky už nie je miesto pre deti. Všade sú voľne pobehujúce psy bez košíkov. Nedávno nás jeden napadol. Majiteľ ho mal bez vodítka a bez košíka a nebol schopný si ho privolať späť a ten sa len snažil dostať k môjmu dvojročnému synovi.
Najmä ma rozčulujú psie výkaly, po tráve sa už prejsť nedá bez toho, aby ste do niečoho nestúpili a pomaly ani po chodníkoch. Istú dobu boli umiestnené aj tabule, ktoré sú už úspešne odstránené. Okrem toho, že nikto nebol kontrolovať dodržiavanie týchto tabúľ.
Zároveň chcem tiež požiadať o riešenie situácie so psami na detskom ihrisku za bytovým domom Galaktická 6-8, kde si z tohto priestranstva urobili psíčkari výbeh pre svojich psov. Keby však po nich odpratávali výkaly, tak by to bolo v poriadku.
Žiadam o riešenie tejto situácie, je to už neúnosné. Možno by tiež bolo dobré napríklad zvýšiť daň za psov a kontrolovať, či sú naozaj všetky psy prihlásené.
Ďakujem za riešenie.
S pozdravom
Iveta obyvateľka Ostredkov
26. január 2018

N

Ostredky - permanentný problém s nedisciplinovanými psíčkarmi

Dobrý deň,chcela by som poukázať na stále neriešený problém s nedisciplinovanými psíčkarmi v parku Ostredky. Neviem koľko ľudí ešte musí napísať sťažnosť na túto tému, prípadne na koho je potrebné sa obrátiť, keď to teda mestské zastupiteľstvo evidentne nerieši, v skratke: ctení psíčkari v parku Ostredkoch chodia permanentne venčiť miláčikov bez vodítok, bez náhubkov a celý park je naozaj neúnosne znečistený od výkalov. Je skvelé, že sú tam koše a tabuľky s nariadením odstraňovať po psoch výkaly, ale doteraz som nevidela jediný kontrolný orgán, ktorý by na to dohliadal. Údajne by toto mal pokutovať policajt, preto by som sa týmto chcela informovať aká suma bola za uplynulý rok 2017 vybratá práve za tieto priestupky konkrétne v tomto parku. Vopred veľmi pekne ďakujem.

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.