Holíčska - myši a dve myšacie diery

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Jakub 08. septembra 2019

Dobry den,vcera 5.9.2019 boli za bytovym domom Holicska 48 spozorovane myši a aj dve mysacie diery,ktore tam den predtym neboli. Mohli by ste s tym nieco urobit?Diery sa nachadzaju cca 1m od kvetinaca v trave pri bytovom dome.

Dakujem.

09. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, poslali sme ho na Oddelenie životného prostredia, o doriešení Vás budeme informovať.
10. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za podnet. Podľa § 12 ods. 2 zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia je povinnosťou právnických a fyzických osôb vykonať celoplošnú deratizáciu na reguláciu živočíšnych škodcov na území Bratislavského samosprávneho kraja najmenej dvakrát ročne biocídnymi prípravkami, určenými a schválenými na tento účel. Príslušný termín takejto akcie sa stanovuje podľa znalostí o reprodukčnom cykle živočíšnych škodcov, a to každoročne najprv
v určených jarných (jarná fáza) a potom v určených jesenných (jesenná fáza) mesiacoch.
Tieto opatrenia podľa ustanovení § 51 ods. 1 písm. a); § 52 ods. 1 písm. a); § 53 písm. a) uvedeného zákona vykonávajú všetky fyzické osoby, občania, podnikatelia, právnické osoby i obce. Aby sa premnoženiu hlodavcov predišlo, a tak sa dosiahla minimalizácia príslušného epidemiologického rizika v oblasti verejného zdravia - je potrebné pravidelne a celoplošne vykonávať opatrenia na reguláciu populácií uvedených živočíšnych škodcov. Jediným efektívnym spôsobom regulácie populácií škodlivých hlodavcov je pravidelná celoplošná deratizácia. Mestská časť
Bratislava-Petržalka zabezpečuje na spravovaných plochách verejnej zelene deratizáciu, ktorá bude prebiehať od 01.10.2019.
Vašu požiadavku sme zaradili do jesenného harmonogramu na vykonanie deratizácie na Vami uvedenej adrese.
Kto? Oddelenie životného prostredia MÚ Ba-Petržalka
27. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Mestská časť Bratislava-Petržalka pravidelne zabezpečuje monitoring a detekciu hniezd myšovitých hlodavcov. Na jeseň 2019 a jar 2020 bola vykonaná deratizácia na Holíčskej ulici č. 48, opakovane. Zvýšený pohyb môže byť spôsobený v dôsledku požitia návnad, kedy hlodavce strácajú plachosť a vychádzajú na povrch.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania