Parkovanie na chodníku - Jeséniova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Elena 26. februára 2014

Dobry den, chcem sa opytat ci jemozne spravit nieco s autami, co parkuju na chodniku a to priamo na Jeseniovej ulici oproti pekarni Aysa pod c. 19 ( kedze pekaren nema parkovisko pre zakaznikov, tak zakaznici parkuju po chodniku! ) Chodec nema kadial chodit, tak musi po ceste a nie raz vodici sa rozculuju ( zakon o cestnej premavke presne urcuje, ze pre chodcov musi zostat na chodniku volne miesto 1,5 metra ) .... mame deti a tie deti musia chodit po ceste, kedze na chodniku vecne stoji nejake auto, alebo auta! Neviem, ci sa caka na to kym sa stane nestastie!!! Prosime, aby sa s tym nieco zacalo robit, kedze sa bojime o svoje deti. Dakujeme.

24. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. Riešenie dodržiavania pravidiel cestnej premávky je v kompetencii polície. Vec sme preto postúpili vecne príslušným orgánom.
S pozdravom

Marek Tettinger, hovorca BANM
08. apríl 2014

Elenka

To nemyslite vazne? Tymto je vec vyriesena??? Tak nic v zlom, ale policajti to maju hlboko na haku .... 07.aprila 2014 som tadial sla ako kazdy den a isli policajti a ja som musela cez cestu ist, kedze tam stali auta a isli akurat policajti, som sa potesila ze komecne to vidia, ze clovek chodi po ceste a na chodniku parkuju auta a hadajte co?? Pribrzdili a pockali kym prejdem a sli dalej .... ja sa pytam, ze preco je problem dat tam tabulu oznacenim prislusnej znacky tzv. zakazom parkovania, alebo statia??? To skôr vyriesi ten problem, ako ked cakate na policajtov ... ti nerobia nic!!! akurat pokuty vyberaju, takze budem rada, kedze platim dane ak sa nieco s tym spravi!!!! Vrele dakujem.
18. jún 2014

Mária

Policajti Vám nepomôžu, ku nám vždy došli urobili zápis a išli preč. Nič ich nezaujíma. Miestny úrad Vám tiež nepomôže tí sú tam len pre svojich lobistov, kde čo postavíme - teda budovy. Obrate sa na dopravný inšpektorát tí naposledy pomohli vo veci na Vlárskej, ked nákladiaky plienili trávniky.
S autami je problém ten, že je tam administratívna budova s 500 zamestnancami. Tento problém by si malo riešiť SHMU. Na parkovisku majú rampy, tie však museli umiestniť, lebo tam stávali domáci a tak je to zamotaný kruh. V budove sú tri inštitúcie SIŽP, MŽP a SHMU. SHMU parkuje hore...SIŽP dostalo vnútorný dvor a MŽP ostalo tých 10 miest dole pod budovou....netuším aká je kapacita parkovania okolo tejto budovy, ale myslím, že parkovacie dvory by dokázali pohltiť tie autá, len by museli troška viac chcieť. Ešte sa skúste obrátiť na riaditeľa SHMU Benka - je to normálny človek, možno to bude najrýchlejšia cesta a aj ovca celá aj vlk sýty. Další problém tam robia stavby a prestavby tých rodinných domčekov. Tí vždy zaberú celý chodník a ešte aj nákladiaky trčia do tej cesty.
01. júl 2021

Oto Kollárik

Parkovanie

Stále parkovanie na úzkom chodníku-nemožný prechod-veľmi nebezpečné
01. júl 2021

Roland Ulehla

Jeséniova-parkovanie-problémové

Na chodniku stoja auta bez možnosti priechodu.
01. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

z dôvodu opakujúcich sa podnetov sme pristúpili k ich zlúčeniu. Posledná reakcia samosprávy bola následovná:
"07. august 2017
Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Oddelenie Verejného poriadku požiadalo MsP o intenzívnejšiu kontrolu parkovania v tejto lokalite."

Zároveň sme samosprávu upozornili na aktualizáciu.

S pozdravom

Tím portálu Odkaz pre starostu
23. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe obhliadky inšpektora verejného poriadku a komunikácie s pani z pekárne by som Vás chcela informovať, že podnet bol vyriešený. Pri pekárni je k dispozícii parkovacie miesto pre návštevníkov obchodu.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania