Šaldova-vandalizmus-pitie alkoholu na verejnosti

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený

Dobry den, Na hadzanarskom ihrisku / sportovy areal Alviano / sa uz dlhodobo po veceroch zdrzuje mladez s tym, ze popijaju, niekedy aj porusuju nocny klud po 22:00, co by mi az tak nevadilo. Avsak skoro zakazdym ostane po nich bordel a znecistia ihrisko a okolie. Tento vikend to znecistenie bolo katastrofalne. Prikladam niekolko fotiek z nedele 27.10.2019. Vsade ostali prazdne plastove flase od piva, porozbijane flase a plno skla na ihrisku, neporiadok a odpadky po celom areali. Co je mozne v tejto veci urobit? Sportovy areal nie je predsa smetisko. Dakujem vopred za odpoved.

31. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava - Vajnory. Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.

Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
07. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Zároveň by sme Vás radi informovali o skutočnosti, že predmetnú vec a problém znečisťovania, o ktorom sa zmieňujete vo svojom podnete, hospodárska správa MÚ Vajnory rieši dlhodobo.
Pre doplnenie:
• Areál Alviano po „zábave“ dorastencov a ďalšie stojiská, dalo vedenie hospodárskej správy ráno 28.10.2019 samozrejme upratať, avšak po ich uprataní niekto „vytriedil“ staré pneumatiky
• O predmetnej situácii sme informovali aj na sociálnych sieťach a žiadali občanov o ich kultivovanejšie správanie: https://www.facebook.com/BratislavaVajnory/
• Opakovane sme požiadali mestskú a štátnu políciu o zvýšenie hliadkovej činnosti a upozornili ich na konkrétne rizikové miesta
• V súčasnosti MÚ Vajnory pracuje na koncepte postupného riešenia kontajnerových stojísk v celých Vajnoroch
• Do konca roka zrevitalizujeme stojiská Uhliská, ktoré okrem estetického skrášlenia budú aj zastrešené a ohradené (bol to jeden z víťazných návrhov v rámci participatívneho rozpočtu, za ktorý ľudia zahlasovali a pridali sa k nemu aj ďalšie finančné zdroje).

Ako obec vieme a chceme vytvárať podmienky a prostredie pre krajší život. Aby sme však naozaj žili v čistom a peknom prostredí, je potrebné aby sa k tomu zodpovedne stavali aj ľudia. Príklady z rána 28.10.2019 hovoria žiaľ niečo iné. Ak ste svedkom porušovania nariadení obce, alebo nemiestneho správania nielen mládeže, každý občan má právo upozorniť na túto skutočnosť a ohlásiť predmetnú vec polícii a zároveň žiadať o preverenie a zjednanie poriadku.

Napriek tomu veríme, že predmetná vec nekultivovanosti niektorých občanov sa nebude pravidelne opakovať a rovnako aj ostatné zložky budú dohliadať na slušnosť správania či mladších alebo starších obyvateľov.

S pozdravom

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.