Svätoplukova-MHD-meškanie spojov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Martin 13. novembra 2019

Prosim o vysvetlenie, ze co je toto za oznam. Zastavka je premiestnena, tomu rozumiem, ale kde je premiestnena? Preco je to tajna informacia? Ak by nebola tajna, predpokladam, ze by bola informacia, ze je zastavka premiestnena,kde je premeistnena priamo na zastavke, alebo na webe.

Primator spominal, ze MHD je najrychlejsi sposob cestovania po meste? Ma pan primator o reálnom stave cestovania MHD? Vie o tom, ze spoje vyrazne meskaju, z toho dovodu vypadnu aj dva spoje zasebou, neviete kedy pride spoj na zastavku a ci vôbec pojde. A ak mam stastie, tak sa do spoja po 30 minútovom cakani aj zmestim. Preco je v dnesnej dobe problem o takýchto veciach ako je meskanie spoja, alebo nevypravenie spoja, kam bola premiestnena zastavka atd informovat verejnost? MHD a doprava je hamba mesta.

15. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ospravedlňujeme sa za vzniknutú situáciu a problémy, ktoré spôsobila zrejme nielen Vám. Ihneď o nej informujeme príslušné Oddelenie dopravy.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
10. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetná zastávka je premiestnená o približne 80m smerom k ulici Mlynské nivy, na pol ceste na zastávku Svätoplukova, nová zastávka je viditeľná z tej dočasne zrušenej. Informácia o novej polohe bola tiež opätovne osadená na dočasne neobsluhovanú zastávku.
Hlavné mesto si uvedomuje súčasnú dopravnú situáciu na cestách, ktorá v čase dopravných špičiek spôsobuje meškania MHD. Ako jedno z opatrení na elimináciu meškania MHD zriaďuje hlavné mesto BUS pruhy - niektoré už boli zrealizované a ďalšie sú pripravované. Čo sa týka vynechávaných spojov, to sa často deje z dôvodov, ktoré dopravca nevie ovplyvniť – dopravné nehody, zranenie cestujúceho a pod., ale aj z dôvodoch technických porúch na vozidlách. Každý deň sú preto v meste umiestnené aj záložné vozidlá, ktoré majú hradiť prípadné vypadnuté spoje. Vzhľadom však na ich rozmiestnenie a na počet spojov realizovaných počas dňa na území mesta Bratislavy, nie je možné vždy zabezpečiť náhradu každého jedného konkrétneho vypadnutého spoja.
V prípade meškaní liniek MHD si Vám dovoľujeme dať do pozornosti možnosť tzv. virtuálnej zastávkovej tabule, ktorá je obdobou tabúľ osadzovaných na zastávkach MHD, a ktorá informuje o predpokladanom príchode spojov liniek MHD, a teda aj o ich meškaní. Je dostupná na stránke https://imhd.sk/ba/doc/sk/14427/Online-zastavkova-tabula#web .

Oddelenie mestskej mobility
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.