Pražská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Na Prazskej ulici v useku od zastavky MHD Sokolska az po novu budovu Ministerstva zahranicnych veci denne parkuju vozidla tak, ze vytrcaju do cesty a prejazdneho profilu, obzvlast vozidiel MHD, a tym znizuju priepustnost celej komunikacie a prispievaju najma rano k vytvaraniu zbytocnych kolon a naslednych zdrzani MHD. Zaroven parkujuce vozidla okupuju aj vacsinu chodnika. Je potrebne v celej dlzke vyznacit zltu ciaru a znacky zakaz zastavenia a statia a vozidla odtahovat.

21. november 2019

Floralys

presne tak a vymenit rozbity hnusny asfalt za dlazbu 👍
22. november 2019

Peter

Súhlasím, toto je problémový úsek tak pre autobusy MHD, tak pre chodcov (s kočíkom reálne nemožnosť vôbec prejsť-cez cestu sa to vzhľadom na premávku obísť nedá) a v konečnom dôsledku nebezpečné aj pre parkujúce autá, obité zrkadlá od iných aút, škrkance). Tu pomôže len tvrdý zákaz parkovania a asi aj stĺpiky. Inak spadá to do kompetencie magistrátu.
26. november 2019

Roland

Dúfam, že to samospráva konečne začne riešiť. Ja som im priamo posielal mail ohľadom tohto problému už 21.3.2019 a 2.5.2019. Odvtedy žiadna odpoveď. Ideálne ak by sa tam namaľovala žltá čiara až po križovatku.
26. november 2019

Peter

Roland a posielal si na magistrát či na mestskú časť? Lebo aj tu sa zodpovednosť len určuje. Podľa zaradenia ciest to ale patrí pod magistrát. Teraz ako preferujú MHD, tak by sa aj tomu mohli konečne venovať,
26. november 2019

Monika

Tie parkujúce autá tam naozaj strašne zdržujú MHD dopravu. Ale obávam sa, že lobby tam parkujúcich ľudí (sídlia tam na tej ulici aj nejaké inštitúcie) bude veľká. A to, že magistrát na podnet Rolanda dodnes neodpovedal o tom iba svedčí.
27. november 2019

Roland

@Peter - posielal som to na [email protected], odkiaľ mi aj prišla odpoveď, že to posunuli na sekciu dopravy, takže bolo to na správnom mieste. Bohužiaľ len ani po pripomienke sa stále nevyjadrili.

@Monika - problematické sú hlavne tie autá, ktoré stoja kolesom na ceste, tých je možno 10, takže tu by mal mať prednosť skôr obrovský počet ľudí, ktorí idú mhd. Ostatné, ktoré sú aj pred inštitúciami cestu neblokujú až tak, lebo sú zvyčajne zaparkované celé na chodníku.
27. november 2019

Peter

A pritom riešenie je jednoduché, dať sem stĺpiky až po ministerstvo. Výsledkom bude uvoľnenie cesty - MHD a chodník by patril chodcom, mamičkám s kočíkom a podobne...ale pravdepodobne s ohľadom na nič nerobenie a neodpovedanie, počítam s tým, že niekomu veľmi záleží na tom, aby sa to neriešilo a problém vyšumel... ak sa to nerozhýbe ani tu, mali by sme sa spojiť s skúsiť zavolať aj TV, prípadne rádio, nech sa oni spýtajú. Toto ozaj nie je problém týkajúci sa jednej bytovky, alebo 10 ludi v zastrčenej ulici, ale tisícok, ktorých sa to v MHD a aj autách týka.
27. november 2019

Samuel

Dnes opat situacia kedy uplne plna 84ka uviazla kvoli jednemu parkujucemu autu (ktore uz ma mimochodom odrazene zrkadielko) na minimalne minutu, pricom cely pruh bol inak volny az po svetla pri nadchode. A tato situacia sa tam v rannych spickach opakuje v podstate pri kazdom jednom spoji MHD. Sam DPB na svojom FB uvadza, ze jedna sekunda zdrzania vozidla MHD ich/nas rocne stoji 1400€ na zvysenych nakladoch. Verim, ze sa Vallo magistrat bude tymto zaoberat, lebo je to skutocne absurdne.
01. december 2019

Michal

Uvidime, ci sa vobec dockame odpovede a najma riesenia
10. december 2019

Michal

Mozete prosim upozornit mesto na tento podnet? Ani po 3 tyzdnoch absolutne ziadna reakcia, toboz riesenie. Dakujem pekne
10. december 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
11. december 2019

Martin

Dobrý deň,
každé ráno prechádzam Pražskou ulicou a namiesto plynulého prejazdu autobusom v pravom pruhu smer centrum, naustále zastavujeme, vyhýbame sa a obchádzame neadekvátne zaparkované autá na chodníku zasahujúce do cesty. Je možné prosím tieto autá odtiahnuť alebo vyznačiť oblasť tak aby tu parkujúce autá nezasahovali do vozovky a neobmedzovali tak prejazd MHD na tejto ulici ? Veľmi by to pomohlo plynulosti dopravy.
Vopred ďakujem.
11. december 2019

Peter

Martin, skús napísať na [email protected]
13. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
príslušníci MsP priebežne monitorujú túto lokalitu a v prípade potvrdenia zákonných dôvodov na odstránenie motorových vozidiel tieto aj odstraňujú. Zmena dopravného značenia však nie je v kompetencii MsP ale správcu komunikácie.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
13. december 2019

Peter

Vážená Bc. Sabinová, máte pravdu MsP to "len" monitoruje aby nedajbože auto neodtiahla, nakoľko tvorí prekážku v cestnej premávke.... ale tu riešime to, aby sa celá situácia zmenila t.j. zábranou sa tam zakázalo parkovať, alebo značkou (keď už MsP nepozná zákon a nevidí porušenie zákona). O to tu ide a nie o to, na čo ste odpovedala, poprosím o čítanie s porozumením. Takto to bola odpoveď pre odpoveď bez vyriešenia problému.
13. december 2019

Michal

Absolutne neakceptovatelna odpoved samospravy, evidentne tu niekomu velmi zalezi na tom, aby sa tento dlhorocny problem neriesil, pritom je to velmi jednoduche. K tomuto bude asi treba inu formu verejneho tlaku.
18. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

posielame podnet na Mestskú políciu. Bohužiaľ tá zatiaľ kvôli zákonu nemôže uplatňovať objektívnu zodpovednosť a preto môže pokutovať zle stojace vozidlá len osobne na mieste. Uvedomujeme si, že to je absolútne zbytočné a míňa to naše kapacity a prostriedky a aj preto náš pán primátor začal pracovať na zmene zákona o obecnej polícií aj v spolupráci s Ministerstvom vnútra, ktoré mu v tomto prisľúbilo podporu. Reálna situácia je táka že do volieb sa pripraví návrh zákona a následne o ňom bude rozhodovať parlament už v novom zložení. Poprosíme vás preto aby ste v prípade možnosti okamžite volali na linku 159, aby policajti mohli prísť a na mieste podnet vyriešiť. Momentálne máme spustenú aj kampaň na nábor nových mestských policajtov a policajtiek, aby kapacity umožňovali začať vymáhať zákon v uliciach Bratislavy k spokojnosti všetkých občanov a občianiek. Mrzí nás zbytočná zastaranosť možností riešenia tejto situácie, avšak už usilovne pracujeme na riešení.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. december 2019

Peter

Tá odpoveď je absolútne nedostatočná. Prosím napíšte, kde je problém, aby sa na danom úseku osadili stĺpiky. V rozpočte je peňazí na to dosť. A netreba tým zaťažovať MsP, nakoľko pokiaľ prídu, budú chýbať inde. A občan tu tiež nie je na to, aby tam vyvolávam 24h denne. Nakoľko jeden odíde a už tam parkuje iný. toto vôbec nie je o kompetenciách Msp, ale je to plne vo vašej! kompetencii osadiť tam stĺpiky a zabrániť parkovať na chodníku, kde aj tak nezostane 1,5 metra a autá blokujú MHD.
Takže admin, podnet nevyriešený a ešte raz prosím preposlať a nech odpovedia na to, že prečo tam neosadia stĺpiky. Stále sa tomu vyhýbajú, prečo???
18. december 2019

Samuel

Uplne suhlasim s Petrom, odpoved samospravy je uplne nedostatocna a nevyhovujuca. Tento podnet nie je o tom, ze niektore auta nenechavaju 1,5m na chodniku a ma ich riesit MsP. Podnet je o tom, aby magistrat vyuzil svoje pravomoci a inicioval zmenu dopravneho znacenia a plosne zakazal parkovanie vozidiel v tomto useku, kedze tvoria prekazku cestnej premavky a sposobuju zbytocne zdrzania hromadnej dopravy.
18. december 2019

Peter Ondavsky

volat 159? mam pocit ze ziju v nejakom inom meste, kedykolvek v priebehu ktorehokolvek dna tam niekto parkuje...
18. december 2019

Peter Ondavsky

a vyhovorky na objektivnu zodpovednost su nezmysel, lebo taketo veci sa v civilizovanych mestach riesia ODTAHOM a ten sa objektivnou zodpovednostou neda realizovat... treba pracovat... ja tiez nie som za ostlpikovanie mesta, proste odtahovat a hotovo! stlpiky su nevkusne, stoja peniaze, odtah a pokuta peniaze prinasaju, a stlpiky su aj potencionalne nebezpecne, stlpy brania aj sanitkam a hasicom napriklad...
10. január 2020

Roland

Dnes som poslal mail na magistrát ohľadom tohto neriešeného podnetu, v poradí už 3. mail. (Prvý mail som posielal už 3/2018). Poslal som to na všetky kontaktné maily na magistráte (info <[email protected]>, [email protected], [email protected]). Tak uvidíme, či sa konečne rozhýbu.
10. január 2020

Samuel

Ja som to riešil už aj cez FB Dopravného podniku a odpísal mi Ivan Bútora z magistrátu nasledovné: “Neignorujeme. Ja spracovaný projekt zmeny organizácie dopravy, ktorý zahŕňa predĺženie buspruhu na Pražskej po zastávku Sokolská a potom aj zákaz parkovania (resp. zriadenie zóny so státím len na vyznačených miestach) na problematickom úseku. V priebehu r. 2020 by sa mal projekt realizovať, čakalo sa nejaký čas na určenie dopravného značenia Okresným úradom.” Vyzerá, že je to teda na dobrej ceste.
11. január 2020

Peter

Samuel to je dobrá správa a o tom bus pruhu som našiel zmienku aj na webe bratislava.sk v komisii dopravy. Hádam sa raz podarí doriešiť aj druhá strana zastávky smer von z mesta a namiesto parkujúcich aút sa predĺži. A ostávať dúfať, že aj rokovania zo ŽSR povedú ku kladnému výsledku a bude umožnený legálny prechod na hlavnú stanicu. Veľmi by to pomohlo, nakoľko od tejto zastávky je na hlavnú stanicu peši najbližšie bez toho, aby autobus musel zachádzať....no to je hudba budúcnosti, zatiaľ sem nevedia dať ani prístrešok bez bočníc, aby pri šírke nezavadzal...
14. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

aktuálne sa pripravuje projekt zmeny organizácie dopravy v problematickom úseku, ktorý rieši aj parkovanie. Presný termín realizácie projektu v tejto chvíli ešte nevieme určiť (snažíme sa, aby to bolo v prvom polroku tohto roka), no budeme Vás o ňom včas informovať. Dovoľujem si Vás preto poprosiť o trpezlivosť, aj keď si uvedomujeme, že podľa dátumu zaslania podnetu ju už možno strácate.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. január 2020

Roland

Ako som napísal už aj v odpovedi magistrátu, teší ma, že sa pripravuje komplexné riešenie danej oblasti. Avšak to stále nie je dôvod ignorácie tohto podnetu zo strany magistrátu. Už 10 mesiacov mohla byť dočasne namaľovaná žltá čiara na kraji vozovky a usadená značka zákazu státia na existujúci stĺp. Je to veľmi lacné a rýchle dočasné riešenie, pričom hocikedy sa dá dať značka opäť dole a čiara premaľovať. Preto som názoru, že keď stále nie je jasné kedy dôjde ku komplexnej zmene danej oblasti, dať tam dovtedy dočasné značenie.
26. február 2020

František

Pražská-Automobily-iné

Dobrý deň,

nie som prvý viem, ale dokedy bude mesto tolerovať porušovanie pravidiel cestnej premávky, a teda parkovanie na Pražskej smerom na Štefánikovu/Šancovú? Dokedy mestu nebude vadiť zdržiavanie autobusov a trolejbusov, ktoré tam naberajú meškania v rádovo minútach? Dokedy bude mesto zatvárať oči pred tým, ako sú obmedzovaní chodci a mamičky s kočíkmi, ktoré sa nevedia po chodníku dostať na zastávku Sokolská?

Prajem pekný deň,

Obyvateľ mesta František
28. júl 2020

Peter

Pribudla značka zóna zákazu státia, autá by tam už nemali stáť.... ale
29. júl 2020

Roland

František,

Šetri si energiu, ja som ohľadom tohto písal mail už 21.3.2019. Takže už viac ako rok to neriešia. Reálne by stačilo presunúť značku zákaz státia/zastavenia o 300m skôr, čo by im trvalo 2 min. A následne toho kto bude stáť v ceste odtiahnúť.
Ja som celkovo sklamaný z prístupu magistrátu, sú to veľkí ignoranti. Navyše aj celý systém pripomienok je zle nastavený - pod maily sa nikto nepodpíše, vždy len uvedené oddelenie. Nikomu konkrétnemu sa tak ani nedá pripísať osobná zodpovednosť za neriešenie podnetu.

Aktuálne tam dali značky, že plánujú robiť úpravy v danej časti. Uvidíme, teda čo z toho bude.
28. september 2020

Samuel

Niekedy v júni alebo juli pribudlo nové zvislé dopravné značenie zakazujúce státie v celom úseku s výnimkou vyznačených miest. Pribudli aj veľkoformátové info tabule oznamujúce pripravovanú zmenu dopravného značenia. Odvtedy ubehli už mesiace a nové dopravné značky sú stále zabalené v igelite a autá veselo ďalej blokujú plynulý prejazd vozidiel MHD. Mohol by prosím admin stránky opatovne preposlať podnet magistrátu, aby vysvetlili čo sa deje?
29. september 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
10. február 2021

Samuel

Dobrý deň, možete prosím skúsiť opatovne preposlať podnet na magistrát? Od septembra odpoveď žiadna a situácia nezmenená. Ďakujem.
10. február 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
12. apríl 2021

Bohumil Orth

dobry vecer , mohli by kompetentni napisat ktore dopravne znacky/ plus kod podla vyhlasky/ sa pouzili v danom useku Prazskej ulice a ich umiestnenie? dakujem
20. december 2022

Martin

Dobry den, prosim o preposlanie, podnet ma 3 roky. Situacia stale mimoriadne stazuje hromadnu dopravu. Cakat na parkovaciu politiku moze trvat roky, zlta ciara alebo stlpiky mozu byt osadene za tyzden. Dakujem pekne.
20. december 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
21. február 2023

Miška Balážová

Nejaký posun v tomto podnete? Namalovať žltú čiaru nemusí byť také zložité že na to čakáme od 2019.
22. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. december 2023

Michal

Update: Aj po plošnom zákaze parkovania na chodníkoch tam autá pravidelne parkujú
01. december 2023

Peter Ondavsky

Policia a PAAS uz riesia vselico - dokonca aj 3+3 metre prejazdne v zastavbe rodinnych domov (co nijak neospravedlnujem toto porusenie zakona)...
ale je tristne ze mesto sa 4 roky vyhovara v centre na jednej z najfrekventovanejsich ulic, aj co sa tyka autobusov&trolejbusov...
vyhovorky na objektivnu zodpovednost - roky tu je...
vyhovorky na organizaciu, znacenie - uz aj predtym tam nebolo 1,5m na chodniku, ani 3m na jazdny pruh... uz je tam zakazane zastavit asi 50timi zakonnymi dovodmi... a stale nic... tristne... dokonca sa situacia trochu zhorsila, davnejsie si obcas vyhliadli nejake auto pred ministerstvom zahranicnych veci ktore sice az tak nezavadzalo ale bolo za zabranami, nie priamo pri okraji cesty - teraz uz ani to...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania