Družobná-nedostatok košov na triedený odpad

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

V riešení

dobry den, od kedy sa rozbehli stavby v podunajskej brane tak takto vypadaju smetiaky na triedeny odpad !!! Mestska stvrt by mohla stavebnikov skontrolovat a vypytat si doklady kam vyhadzuju odpad... toto sa tu deje pravidelne kazdy tyzden.

04. december 2019

Odpoveď samosprávy

Stavebníci preukazujú zneškodnenie odpadov oprávnenou osobou pri kolaudácii stavby. Pri realizácii drobných stavebných úprav za zneškodnenie odpadov znesie zodpovednosť stavebník v zmysle zákona o odpadoch. Odstránenie odpadu, ktorý sa nachádza mimo kontajnerov a nepatrí do separovaného zberu miestny úrad rieši operatívne.

Zuzana Deáková
odd. ŽP,OaCH
04. december 2019

Martin

Evidentne je niekde problem ked tam nachadzam preplnene kose a je vidiet ze je to zo stavebneho odpadu. Nie je mozne ze to likviduju korektne lebo inac by to tam nebolo.
04. december 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, Martin,
komentár preposielam.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
09. december 2019

Odpoveď samosprávy

Preukázanie zneškodnenia odpadov pri kolaudácii stavby sa týka stavebného odpadu. Obaly z plastov, resp. z papiera je možné ukladať do kontajnerov na separovaný zber. Zvážime navýšenie počtu kontajnerov na triedený zber. Upozorníme mestskú políciu, aby zvýšil hliadkovanie v uvedenej lokalite.

Zuzana Deáková
odd. ŽP,OaCH
23. december 2019

Robert Gergely

Nič z toho ste nespravili , odpad je tam stále a lieta po pozemkoch. Mestský policajti na tejto ulici ešte neboli.
23. december 2019

Robert Gergely

Ešte dodám , že riešením určite nie je navyšovanie počtu kontajnerov , ale vytvorenie viacerých miest na ukladanie triedeného odpadu po celom území PB . Verím že ani ľudia z Miestneho úradu by takúto nádheru pred svojim obydlím mať nechceli...
23. december 2019

Robert Gergely

Družobná-kôš-preplnený

Dobrý deň ,

toto máme pred svojimi nehnuteľnosťami pravideľne. Žiadame týmto miestnu samosprávu , aby buď dala premiestniť zberné nádoby na odpad do inej lokality ,alebo aby zabezpečila ich odvoz v častejších intervaloch. Takáto "EKO" skládka nám tu vznikne za 3 dni. Je potrebné zriadiť aj v inej časti Podunajských Biskupíc miesto na kontajnery pre triedený odpad. Toto je tu kažý týždeň a vôbec mňa osobne už nebaví zbierať plasty na svojom a aj okolitých pozemkoch.

Robert
23. december 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, pán Gergely,
aktualizáciu podnetu preposielam samospráve.

S pozdravom
Jana Žabka
Odkaz pre starostu
27. február 2020

Lukas Dilik

Obec by mala zvazat triedeny odpad spred domu ako Bio a komunal. Clovek nech vrece v urceny den pred domom a zoberu. Takto nebude ziaden bordel a clovek bude viac motivovany triedit. V mnohych obciach to tak maju len v BA nie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania