Na barine-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Lamač

Vyriešený

Ďalšie odstavené vozidlo bez platnej Tk a Ek. Strieborný VW na ulici Na Barine, kontroly prepadli ešte v 12/2016. Vozidlo je opršané, zanedbané a treba ho dať odtiahnuť.

15. január 2020

kLamač

Aká je zákonom povolená maximálna doba parkovania?

Vozidlo bez platných EK a TK nesmie JAZDIŤ po verejných komunikáciách - na parkovanie ich nepotrebuje.

;-)
15. január 2020

Martin Uváček

§ 67 zákona č. 79/2015 o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Umiestnenie vozidla na určené parkovisko a súvisiace povinnosti držiteľa vozidla

(1) Držiteľ vozidla90) je povinný

a) zabezpečiť na vlastné náklady odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny91) a

b) umiestniť a uchovávať vozidlo tak, aby nepoškodzovalo alebo neohrozovalo životné prostredie, aby sa zachoval estetický vzhľad obce alebo osobitne chránenej časti prírody a krajiny.

(2) Ak držiteľ vozidla nesplní povinnosť uvedenú v odseku 1 písm. a) a vozidlo poškodzuje životné prostredie, uplatní sa postup podľa odsekov 3 a 4.

(3) Vozidlo podľa odseku 2 je povinný odstrániť a následne umiestniť na určené parkovisko

a) správca cesty, ak sa vozidlo odstraňuje z cesty alebo verejného priestranstva,

b) obec so súhlasom vlastníka nehnuteľnosti, z ktorej sa vozidlo odstraňuje, ak ide o iné miesto než podľa písmena a) alebo

c) vlastník nehnuteľnosti uvedenej v písmene b), ak nedal súhlas na odstránenie vozidla obcou.

(4) Osoba povinná podľa odseku 3 bezodkladne po zistení, že ide o prípad podľa odseku 2, zabezpečí splnenie povinnosti podľa odseku 3; náklady s tým spojené je povinný uhradiť držiteľ tohto vozidla. O odstránení a umiestnení vozidla na určené parkovisko osoba povinná podľa odseku 3, bezodkladne písomne upovedomí
15. január 2020

kLamač

@Martin U

Vozidlo POŠKODZUJE ŽIVOTNÉ PROSTREDIE? Informovali ste PZ, HaZZ, SIŽP, ŠOP...?
30. január 2020

Igor Polakovič

Ak je vozidlo bez ECV, EK ci TK, treba nahlasit vrak spravcovi komunikacie. V tomto pripade na na MU Lamac, [email protected].
21. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
cez MsP bol zistený majiteľ vozidla, ktorému dňa 19.02.2020 bola zaslaná Výzva na odstránenie vozidla a zároveň bola 19.02.2020 vylepená výzva aj na predmetné vozidlo, kde plynie lehota 60 dní.

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač
26. marec 2020

Martin Uváček

Polka času na odstránenie vozidla je za nami. Majiteľ vozidla ho očividne nemá záujem odstrániť.
07. august 2020

Martin Uváček

Výzva dávno skončila. Bolo vozidlo odtiahnuté?
12. august 2020

kLamač

Nie, odtlačené.
31. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

prostredníctvom Mestskej polície bol na základe iniciatívy mestskej časti identifikovaný vlastník vozidla, ktorému bola dňa 19.02.2020 zaslaná „Výzva na odstránenie vozidla“, vlastník vozidla si ju prevzal dňa 21.02.2020. Niekoľkokrát bol zo strany príslušných zamestnancov poverených predmetnou agendou kontaktovaný aj telefonicky. Zároveň bola 19.02.2020 vylepená výzva aj na samotné motorové vozidlo, pričom 60 dňová lehota na jeho odstránenie uplynula dňa 18.04.2020. Po márnom uplynutí lehoty nasleduje v rámci procesných úkonov odtiahnutie vozidla zmluvným partnerom mestskej časti. Aktuálne má však zmluvný partner vyčerpanú skladovaciu kapacitu, pričom ako dôvod uvádza skutočnosť, že príslušný odbor okresného úradu, nevydáva v zákonných lehotách rozhodnutia v uvedenej veci, na základe ktorých je možné s motorovým vozidlom nakladať v zmysle zákona.

Situácia bola preverovaná aj v iných mestských častiach (a to aj v prípadoch iných poskytovateľov tejto služby) a je analogická. Napriek spomínaným skutočnostiam mestská časť vyvíja zvýšené úsilie na reálne riešenie veci a štandardizácii postupov, ktorými sú odtiahnutie vozidla na záchytné miesto, a následné konanie na správnom orgáne vedúce (ako k jednému z možných riešení) k jeho konečnej likvidácii.

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač
15. december 2020

Martin Uváček

Vozidla sa už po lete opäť odťahujú. Je čas aj na toto. Podnet stále neriešený. Už vyše roka.
26. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dnes bolo vozidlo Volkswagen Bora odtiahnuté zmluvným partnerom mestskej časti.

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania