Vrak na Ul. H. Meličkovej 25

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Lukáš Bartošovič 18. februára 2020

Všimol si ho asi každý, kto prechádzal okolo bytového bloku Hany Meličkovej 21-25. Istý čas bol zahalený plachtou, tú však sfúkol silný vietor. Predmetným vozidlom je dlhodobo opustený biely vrak Renault Megane bez tabuliek EČV. Čaká na malom parkovisku blízko domu na Ulici Hany Meličkovej 25. Vozidlo je relatívne ojazdené a miestami hrdzavé. Pneumatiky sa zatiaľ držia a z Renaultu neunikajú prevádzkové kvapaliny.
Vozidlo je vyradené z evidencie, ak by malo EČV, bolo by to BL-192HK. Predtým jazdilo ako BA-068AL. Kontroly EK+TK sú neplatné, obe skončili 10.09.2019. Neplatná je aj zmluva PZP: Groupama, 1118010842, 01.01.2011 - 11.09.2019.
Ďalšie údaje: r.v 1997, VIN VF1BA0E0515592923, EK SKKi 380 245, TK SKKi 028 640.

19. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za podnet, postúpime ho odd. Životného prostredia. To bude postupovať v súlade zo zákonom o odpadoch.

s úctou

Mgr. Marek Turňa
Miestny úrad mestskej časti Bratislava - Karlova Ves
Oddelenie dopravy, životného prostredia a územného plánovania
referát dopravy
19. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Vozidlo skontrolujeme a následne po vyhodnotení jeho stavu pristúpime ku ďaľším krokom.
V prípade odstraňovania vozidiel môžeme postupovať len v zmysle § 67 ods. 1 písm. a) zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch. Dôvodom na odstránenie vozidla podľa tohto zákona nemôže byť chýbajúce EČV alebo neplatnosť TK a EK, nakoľko to zákon neumožňuje a platnosť alebo neplatnosť TK a EK nemá žiadny vplyv na vykonanie ustanovenia § 67 ods. 1 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch. Platnost EK a TK rieši Okresný úrad.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves.
07. marec 2020

Lukáš Bartošovič

dobry den, precitane, pochopene, zname
mensia aktualizacia - majitel vraku podla vsetkeho dostal milu postu od samospravy, vyvesil preto na zadne sklo oznam "Vozdlo je oficiálne, dočasne vyradené z evidencie vozidiel. SPZ: BL 192 HK"
to je sice pravda, ale "Počas celej doby dočasného vyradenia vozidla z evidencie vozidiel vozidlo nesmie byť prevádzkované v cestnej premávke, vozidlo nesmie byť zničené a musí byť prístupné orgánu Policajného zboru; to neplatí, ak vozidlo bolo odovzdané na spracovanie a následne bolo vyradené z evidencie vozidiel."
pricom "Cestnou premávkou na účely tohto zákona sa rozumie užívanie diaľnic, ciest, miestnych komunikácií a účelových komunikácií (ďalej len "cesta") vodičmi vozidiel a chodcami."
pricom "Miestnymi komunikáciami sú všeobecne prístupné a užívané ulice, parkoviská vo vlastníctve obcí a verejné priestranstvá, ktoré slúžia miestnej doprave a sú zaradené do siete miestnych komunikácií."
v nadvaznosti na podnet https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/84788/opustene-vozidlo-na-veternicovej-8 by akiste bolo vhodne pouvazovat nad vyrubenim miestnej dane, ako sa pise v odkazovanom podnete "... Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Karlova Ves bude postupovať podľa VZN-2015-06 o miestnych daniach, podľa § 3 ods. 4 sa dlhodobým odstavením motorového vozidla rozumie využívanie časti verejného priestranstva vyhradenej na odstavovanie motorového vozidla, alebo prívesu alebo možnosť takého využívania na základe správneho rozhodnutia pre konkrétne vozidlo / vozidlá a odstavenie vraku takého vozidla po dobu dlhšiu ako 15 kalendárnych dní."
19. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie životného prostredia uviedlo, že vozidlo sa už na mieste nenachádza. Majiteľ po komunikácií s Magistrátom hl. mesta vozidlo z miesta odstránil.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou

Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. júl 2020

Lukáš Bartošovič

dobry den, presne tak, vozidlo bolo odstranene, co doklada aj fotografia z predmetneho miesta
podarilo sa tym dosiahnut ciel vytyceny medzi riadkami zadania podnetu, preto tento mozeme oznacit ako VYRIEŠENÝ
dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania