Padajuce skridle z robotnickeho domu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený

Z robotnickeho domu na Mierovej opadavaju zo strechy skridle, padaju priamo na chodnik a ohrozuju chodcov. Okrem toho su po obvode budovy otvorene pivnicne okna nebezpecne najma pre male deti.

07. apríl 2014

Roman

Prave som o tej problematickej budove pisal na inom mieste.
07. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Mestská časť - stavebný úrad oznámi vlastníkovi budovy výkon štátneho stavebného dohľadu, aby mohli na mieste prezrieť stavbu a vyzvať ho na zjednanie nápravy. Pokiaľ vlastník stavby nebude reagovať na výzvu stavebného úradu, stavebný úrad bude postupovať podľa §87 stavebného zákona.



Tatiana Baáriová, kancelária starostu
13. máj 2014

Prievoztan

Strecha sa rozpadáva aj ďalej, v pivnici sa hromadia odpadky a zo strany od Osvetovej ulice rastú po obvode budovy náletové dreviny. Výška miestami až 2 metre.
Ako je možné nechať budovu takto chátrať? Alebo je potrebné nechať ju spadnúť aby sa tu mohla postaviť nejaká nová bytovka?
02. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská časť - stavebný úrad vykonal štátny stavebný dohľad 06.05.2014 s majiteľom stavby. Vlastník bol vyzvaný, aby do 60 dní vykonal opravu a zabezpečil, aby škridle neohrozovali chodcov a majetok. Takisto bol vyzvaný, aby zabednil pivničné otvory. V súčasnosti mu beží lehota na vykonanie týchto prác. O ich realizácii bude písomne informovať stavebný úrad, v opačnom prípade bude sankcionovaný, že neuposlúchol výzvu štátneho stavebného dohľadu a bude vykonaný opätovný ŠSD.



Tatiana Baáriová, kancelária starostu
09. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vlastník zabezpečil budovu - zadebnil pivničné otvory a zabezpečil strechu, aby z nej nepadali škridly.

kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania