Rozbitý chodník na Lisztovom námestí

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter Oravec 15. apríla 2014

Na Lisztovom námestí pod Hlavnou stanicou je rozbitý chodník.

17. apríl 2014

Peter

Celkovo chodnik pod stanicou je jedna MEGAkatastrofa ! Ist po Šancovej pešo s kufrom na kolečkach na stanicu, alebo opačne, to je výkon. Na grcanie. Chodnik ako v Ulaanbaatare. Prvy dojem turistu po prichode do hlavneho mesta jedneho štatu? Šabla na zem a rozbita batožina !
27. marec 2015

Peter Oravec

Rok takmer prešiel... a stále rovnako.
05. máj 2015

Michal Pavlík

Žalostný stav stále trvá.

Chodník je už mnoho rokov v dezolátnom stave, cca pred dvoma rokmi sa tu jeho časť sekala pravdepodobne v súvislosti s opravou svetelnej signalizácie, pričom chodník po zničení neopravili, čo celý problém ďalej výrazne zhoršilo.

Je to mimoriadne frekventované miesto, každú hodinu tu prejdú stovky ľudí a množstvo turistov.
20. júl 2015

Peter Oravec

Bez zmeny.
Pán Nesrovnal, za Vášho primátorovania Bratislava začína vyzerať horšie ako za Ftáčnika, a to bol teda majster.
30. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Akonáhle budú voľné finančné prostriedky bude sa oprava realizovať. Nie je vylúčené, že ak sa nájdu voľné finančné prostriedky v rámci rekonštrukcie Predstaničného námestia, pristúpi sa k rekonštrukcii aj týchto častí chodníka.

Oddelenie komunikácie a marketingu
18. január 2016

Peter Oravec

Aj po rekonštrukcii trate na Hl. st. chodník bez zmeny.
08. február 2016

Martin

Chodnik - tankodrom (Sancova / Nam. F. Liszta)

Priamo pred prechodom pre chodcov cez Sancovu ul. pri Nam. F. Liszta je chodnik vo velmi dezolatnom stave pripominajucom skor tankodrom. :-(
11. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Ako nás informoval správca komplexná oprava predmetnej lokality bude zaradená do plánu opráv na druhý polrok 2016, v prvom polroku 2016 budú všetky
kapacity nášho dodávateľa vyťažené na veľkoplošné opravy komunikácii pred predsedníctvom SR v Rade EÚ.

Oddelenie komunikácie a marketingu
15. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Komplexná oprava predmetnej lokality bude zaradená do plánu opráv na druhý polrok 2016, v prvom polroku 2016 budú všetky kapacity nášho dodávateľa vyťažené na veľkoplošné opravy komunikácii pred predsedníctvom SR v Rade EÚ.


Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
10. marec 2016

Peter Oravec

Vážený pán administrátor OPS,
chcel by som sa spýtať, čo znamená status "v riešení" pretože som v pokynoch na Vašej stránke takýto status nenašiel.
Ďalej by som chcel konštatovať, že tento podnet je tu už skoro dva roky (!) a nedošlo pri ňom k žiadnemu riešeniu. Status "v riešení", bez ohľadu na to, čo vlastne pre Vás znamená, tak v tomto prípade stráca akýkoľvek zmysel. Samospráva tento podnet evidentne nerieši.
Prosím preto o označenie podnetu ako "neriešený".
Ďakujem.
14. marec 2016

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, pán Oravec,

status V riešení, označuje stav podnetu na ktorý samospráva reagovala a uviedla, že sa podnetom bude zaoberať. Tento príslušný podnet bol v minulosti označený ako Neriešený a na základe odpovede zo dňa 15. februára 2016 bol opäť vrátený do statusu V riešení. Ak sa stav po uvedenej dobe v odpovedi samosprávy nezmení, opäť podnet samospráve pošleme.

S pozdravom,

Jakub Kmeť
[email protected]
15. marec 2016

Peter Oravec

Bez riešenia, bez zmeny.
15. august 2016

Vladimir

Deravý chodník - bezbariérovosť - Šancová pod Hl.stanicou

Chodnik pri prechode pre chodcov je v dezolatnom stave - su tam velke diery - divim sa ze sa tam nikto doteraz nedolamal- ziada si to komplet vymenu asfaltoveho koberca. Rovnako tak roky nerieseny prechod pre chodcov cez elektrickovu trat kde su vysoke obrubniky a tym padom je stazeny prechod starsim a hendikepovanym ludom ci matkam s kocikom - ziada si to okamzite rriesenie.
08. november 2016

Peter Oravec

Bez zmeny, bez riešenia. Podnet je neriešený.
06. február 2017

Juraj

Doteraz neriešené aj keď vyššie je písané že v druhom polroku 2016 to bude v pláne opráv .... Niekto z magistrátu klamal. Treba toho klamára konfrontovať.
07. február 2017

Juraj

Rozbitý chodník Šancova prechod Kooperativa

Jeden z najfrekventovanejších chodníkov v BA kde ľudia ešte aj veľmi často ťahajú batožinu mesto nerieši. Patrilo by sa to čo najskôr opraviť.
05. marec 2017

Roman Mališ

Chodník v úbohom stave

Príľahlý chodník k jednému z najfrekventovanejších prechodov pre chodcov v koridore smerujúcom na Hlavnú vlakovú stanicu je v takomto zúboženom stave hádam už aj 10 rokov. Zatiaľ čo budeme čakať na plánovanú rekonštrukciu vlakovej stanice a priľahlých priestorov ďalších 10 rokov, nepošlete tam chlapa s fúrikom studeného asfaltu nech to tam aspoň trochu zapláta, lebo nevedno prečo sa dobrovoľníci tomuto miestu dajako vyhýbaju...
26. apríl 2017

Jozef

15.4.2014 - nahlaseny podnet na odkazprestarostu.sk
30.7.2015 - odpoved od samospravy "Akonáhle budú voľné finančné prostriedky bude sa oprava realizovať."
11.2.2016 a 15.2.2016 - odpovede od samospravy "oprava predmetnej lokality bude zaradená do plánu opráv na druhý polrok 2016"
25.4.2017 - velka cast rozbiteho chodnika bola opravena obcianskou skupinou "Matúš Čupka - postavíme svoje mesto na nohy"/Zelenou Hliadkou za 4 hodiny: https://www.facebook.com/250959315028222/videos/514940455296772/

Komplexna oprava danej lokality aj s doplnenim bezbarierovych priechodov by bolo ale aj nadalej este vhodne..
27. apríl 2017

Peter Oravec

Pre admina OPS:
1. Nerozumiem celkom toj Vašej rýchlej zmene statusu na vyriešený. Sám pán Jozef v aktualizácii píše, že bola opravená iba "veľká časť chodníka" a že "komplexná oprava danej lokality... by bolo ale aj naďalej vhodné".
2. Nebolo by vhodné tento portál premenovať na "Odkaz pre Čupku" alebo "Odkaz pre Zelenú hliadku"? Nič v zlom voči p. Čupkovi a jeho Hliadke.
27. apríl 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

výtlky na fotkách v aktualizáciách sa opakujú, s výnimkou výtlku okolo kanála boli opravené. Zatiaľ bohužiaľ nemáme status pre označenie vyriešenia podnetu iným subjektom, ako zodpovednou samosprávou.

Myslím si, že vzhľadom na dobu 3 rokov od zadania podnetu môžeme byť vďační, že bol podnet dobrovoľníkmi vyriešený - ponechanie statusu neriešený nepovažujem pri súčasnom stave za adekvátne, status "v riešení" zas indikuje, že sa problému samospráva venuje.

Aký postup navrhujete?

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
27. apríl 2017

Peter Oravec

Ďakujem za odpoveď. Škoda, že nie je možné označiť vyriešenie podnetu iným subjektom, lebo potom takéto vyriešenie akože samosprávou značne skresľuje štatistiky. Mnoho podnetov tu doslova vyhnije (napr. sa zmení celá ulica, zmení sa celkový stav a pod.) alebo ich vyrieši nejaká dobrovoľnícka aktivita, ale v rámci štatistiky sa objavia ako práca samosprávy.
Ja osobne nie som dobrovoľníkom za nič vďačný, rozhodli sa sami, že budú suplovať samosprávu a je to ich slobodné rozhodnutie. Podľa môjho osobného názoru (ktorý nikomu naozaj nevnucujem) tým iba skresľujú a deformujú obraz samosprávy a v konečnom dôsledku prispievajú k zhoršovaniu stavu vecí, než k jeho zlepšovaniu. Samospráva si jednudcho zvykne, ža za ňu robotu urobí niekto iný a nebude už robiť vôbec nič. Ale ako hovorím, to je môj osobný názor. Rozhodne nie som žiadnemu dobrovoľníkovi za nič vďačný, presne tak, ako neočakávam vďačnosť za stovky mojich podnetov (a času) na tomto portáli. Proste to chcem robiť, tak to robím. Dobrovoľníci detto.
Ak sa pýtate na môj návrh, bolo by dobré zaviesť statusy 1. vyhnité (alebo niečo podobné), 2. vyriešené niekým iným než samosprávou.
Ďakujem.
27. apríl 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

už sme dlhšie uvažovali nad zavedením statusu podnetu "uzavretý", ktorý by riešil obe situácie - vyriešenie podnetu časom, nie samosprávou (napr. zimná údržba), alebo dobrovoľníkmi. Zároveň by bol vhodný aj pre špecifické situácie, keď samospráva (alebo užívatelia v diskusii) nesúhlasia z relevantných dôvodov s navrhovaným riešením podnetu zadávateľom, prípadne riešenie nie je možné.

Prekonzultujeme náročnosť zavedenia s programátorom.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
02. máj 2017

Peter Oravec

Rozbitý chodník na Lisztovom námestí

Na Lisztovom námestí pod Hlavnou stanicou je rozbitý chodník. Dobrovoľníci opravili amatérsky a fušersky časť dier. Výtlky okolo kanála, ale aj iné diery, ostali úplne neopravené. Prosím starostu (!!!) o odbornú a profesionálnu opravu chodníka.
05. marec 2018

Peter Oravec

Bez zmeny. Prosím o opätovné zaslanie podnetu zodpovednej samospráve.
04. február 2019

Peter Oravec

Magistrát ignoruje (aj) tento podnet.
Prosím o preposlanie samospráve.
05. február 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
06. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetný podnet bol opätovne zaslaný zodpovednému útvaru magistrátu, ktorý sa k nemu vyjadrí. S ich odpoveďou budete oboznámený.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet a v predmetnej veci Vás informujeme, že poškodený chodník na Námestí F. Liszta budeme opravovať v letných mesiacoch. Do apríla 2019 sa plánuje a schvaľuje rozpočet, a tým aj finančné možnosti a priority opráv v Bratislave.

Z technologického hľadiska sa za nízkych teplôt nič neasfaltuje, len nutné havarijné stavy, ktoré sa potom musia následne aj tak v lete opravovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a spoluprácu

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. február 2019

Peter Oravec

Takmer identickú odpoveď tu magistrát kopíruje od roku 2015. Načo je dobré toto divadlo? Tieto magistrátne lži?
Prosím o preposlanie magistrátu.
01. marec 2019

Martin Uváček

Diery nateraz zaliate.
20. máj 2019

Peter Oravec

Magistrát päť rokov ignoruje aj tento podnet. Krásna vizitka p. Valla pri vrcholiacich MS v hokeji. Ďakujeme, pán Vallo. "Plán Bratislava" v praxi.
20. máj 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
21. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.

S pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
23. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
chodník budeme v najbližšom čase opravovať.

S pozdravom


Oddelenie správy komunikácií
Hlavné mesto SR Bratislava
14. október 2019

Peter Oravec

Informácia magistrátu z mája 2019 bola zavádzanie a lož.
Matúš Vallo ignoruje aj tento podnet.
Prosím o preposlanie Matúšovi Vallovi.
15. október 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
16. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o vašom podnete sme opätovne informovali Oddelenie správy komunikácií.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
14. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

chodník bude opravený v letných mesiacoch roku 2020.

Oddelenie správy komunikácií
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. november 2019

Peter Oravec

Neverím.
16. november 2019

Martin Uváček

Nejaká čiastočná oprava chodníka sa teraz robí v súvislosti s odstránením barierového priechodu cez žabotovu. Ale to je asi nižšie ako poškodené miesto z podnetu.
23. december 2019

Peter Oravec

Opravené, vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania