Vajnorská-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Peter Oravec 01. apríla 2020

Zdevastovaný trávnik na Vajnorskej ulici pri Trnavskom mýte (Istropiolis). Prosím o obnovu trávnika.

06. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Požiadali sme majiteľa pozemku o vyriešenie podnetu. Čakáme na odpoveď.

Kancelária starostu
08. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Zverejňujeme odpoveď:

ďakujeme Vám za zaslanie podnetov. Úprimne nás mrzia nedostatky na pozemkoch v našom vlastníctve v okolí Trnavského mýta a Vajnorskej ulice. Pozemky pravidelne upratujeme a snažíme sa udržiavať v najlepšom stave, ale bohužiaľ sa nevieme vyhnúť prípadným nedostatkom, ktoré sa zvyknú bežne objavovať na miestach, kde je vyššia frekvencia pešieho pohybu. Vychodené miesta na trávnatých plochách sú výsledkom pohybu nedisciplinovaných chodcov, ktorí napriek upozorneniu, nerešpektujú spevnené trasy a svojvoľne si cestu skracujú cez plochy, ktoré nie sú na to určené.
Ostatné podnety od p. Oravca sú zaznamenané tesne po skončení zimného obdobia, kedy po celodenných mrazoch ostávajú na niektorých miestach výtlky, ktoré sa budeme snažiť opraviť. Čiastkové rekonštrukcie vieme realizovať vlastnými kapacitami, avšak asfaltovanie sa plánuje súčasne s celkovou rekonštrukciou komunikácií, ktoré zabezpečujú dodávateľské firmy, čo si vyžaduje dlhšiu prípravu.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom.

Spoločnosť Trnavské mýto, a.s.

Kancelária starostu
21. apríl 2020

TLJ

Ak dovolíte Peter, jedna reakcia na Váš podnet a jedna reakcia na odpoveď Kancelárie starostu MČ BANM.

Absolútny súhlas na stav chodníkov/trávnikov vrámci celého Trnavského mýta + okolia, je to katastrófa trvajúca desiatky rokov.
Čo sa týka odpovede zo strany „Spoločnosť Trnavské mýto, a.s.“ a odpovede Kancelárie starostu MČ BANM - dovoľte malú otázku - aké celodenné mrazy boli túto zimu ?!
27. júl 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
22. december 2020

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
28. apríl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
05. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za aktualizáciu podnetu. Požiadali sme majiteľa pozemku o vyriešenie podnetu.

Kancelária starostu
06. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Zverejňujeme odpoveď:

Na pozemku vykonávame pravidelne kosenie trávnatých plôch, odstraňovanie odpadkov, ktoré nám tam ľudia nahádžu, ale ťažko vieme ovplyvniť chodcov, ktorí si skracujú cestu cez trávnatú plochu a nejdú po chodníku a ničia nám zelené plochy. V najbližšej dobe ale vzhľadom na to, že ide skôr o esteticky problém, nemáme v pláne budovať na pozemku v týchto častiach spevnené plochy/chodníky.

Kancelária starostu
06. august 2021

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: T.M.
06. august 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
06. august 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
chodníky sa v civilizovanom svete robia tak, aby mali zmysel, aby rešpektovali prirodzený pohyb chodcov a prirodzené pochôdzkové trasy. Je to v akejkoľvek príručke urbanizmu niekde na prvých troch stranách.
Nikto neurobí ani o meter viac než musí. Takže buď tam bude oficiálny asfaltový/dláždený chodník alebo tam bude chodník krížom cez hlinu/krížom cez trávnik. Vy to viete, ja to viem, všetci to vieme.
Širšie:
Chodníky medzi podchodom pred Istropolisom a Lidlom vyzerajú tak, ako vyzerajú, lebo sú v súkromnom vlastníctve a magistrát zaujal k tomu pozíciu mŕtveho chrobáka.
Mimochodom, čím horšie bude okolie Istropolisu vyzerať, tým lepšie to je pre majiteľa Istropolisu a developera novej výstavby, pretože čím horšie niečo vyzerá, tým viac tro(t)lov sa nájde, čo budú vykrikovať po médiách "Zbúrajte tú haraburdu už konečne a postavte tam čokoľvek, lebo čokoľvek tam bude lepšie ako to, čo tam je!“. Myslíte si, že to, v akom stave je okolie Istropolisu, je náhoda? Nie, to nie je náhoda, to je zámer developera.
Tri fázy investičnej výstavby v súčasnosti: devastácia, demolácia, development.
S pozdravom.
09. august 2021

Peter Oravec

Dobrý deň, pani/pán admin,
chcel by som len konštatovať, že nesúhlasím s uzatvorením tohto podnetu. Dôvody som zrozumiteľne uviedol vyššie.
Doplním, že všetky chodníky pred Istropilisom smerom k Škultétyho ulici mesto predalo súkromnému vlastníkovi. Takže chodec, ktorý sa nachádza na verejnom priestranstve, nie je na pozemku mesta, ale na pozemku súkromného vlastníka. Mesto sa zbavilo zodpovednosti za stav týchto verejných plôch.
Okrem toho, uzavretie podnetu nie je v súlade s pravidlami portálu OPS. Za uzavretím podnetu by podľa pravidiel OPS (bod 7) malo byť stanovisko samosprávy. V tomto prípade však riešenie odmieta vlastník pozemku, a tým nie je samospráva.
S pozdravom.
21. september 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
odporúčam na čítanie. Myslím, že ide o pomerne veľmi objektívny pohľad.

https://www.yimba.sk/clanky/bratislava-je-chudobne-mesto-tak-skoro-sa-to-nezmeni

"Rozbité chodníky, neorezané stromy, nefungujúce verejné osvetlenie, nevysypané koše. Aj to je realita Bratislavy – no nielen jej periférie, ale aj úplného centra, v dotyku s vládnymi budovami...
Úroveň verejného priestoru nie je najdôležitejším problémom Bratislavy. Je však veľmi výrečnou ukážkou toho, kam sa mesto po desaťročiach nezáujmu o zodpovedné riešenie problémov (a ich financovanie) dostalo. Mnoho z toho je zodpovednosťou jednotlivých vedení Hlavného mesta, azda žiaden primátor však nedisponoval adekvátnym rozpočtom. Každý väčší projekt viedol k drastickému ohrozeniu financií na ďalšie obdobie.
Aj preto je dnes Bratislava v Európskej únii možno unikátom v tom, ako hanebne vyzerá prostredie priamo v centre mesta – v susedstve vládnych budov a inštitúcií, ktoré majú ukazovať úroveň štátu. Pokiaľ to platí, o Slovensku to vypovedá veľmi úboho."

S pozdravom.
03. december 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania