Cesta mládeže-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
xyz 19. apríla 2020

Po nástupe nového vedenia MLB „bolo povedané“, že dôjde k prehodnoteniu a postupnému obmedzeniu/ odobratiu/ zrušeniu tzv.„Povolení“, vydaných pre vstup/ vjazd do lesoparku s mot.vozidlom - týkajúcich sa niektorých, doteraz „akceptovaných skupín obyvateľstva“.

Foto 17.04.2020 (býv.Sanatórium) - mot.vozidlá rybárov.

Ako to vlastne je?

19. apríl 2020

Martin Uváček

A fotili ste či mali tie auta povolenie?
19. apríl 2020

Peter Oravec

To sa ľahko povie, či ste fotili....keď človek nechce , aby mu mierumilovný rybár dolámal napr. ruku.
22. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Sťažnosti na prítomnosť motorových vozidiel v lese dostávame často a hodnotíme ich ako oprávnené. Situácia je komplikovanejšia, pokúsim sa ju v skratke vysvetliť.

Povolenia na vjazd do lesoparku vydávajú za 1. Mestské lesy - vjazd na lesné pozemky za Sanatóriom, za 2. magistrát hl.mesta na Cestu mládeže až po Sanatórium. Je to preto, lebo túto cestu má v správe priamo hl.mesto a aj uvedený prípad rybárov parkujúcich pri Sanatóriu na Ceste mládeže ešte spadá pod povolenia hl.mesta.

Čo sa týka mestských lesov, počet povoleniek sme od minulého roka výrazne zredukovali len na nutnú údržbu lesoparku a robíme aj časté kontroly, pričom výsledok je už aj citeľný a hlbšie v lese auto bez povolenky už stretnete len výnimočne (každé auto musí mať za sklom počas jazdy a parkovania našu zelenú povolenku veľkosti A5, túto si ako návštevník môžte kľudne prezrieť aj odfotiť v prípade problémov a poslať nám to). Určitý počet áut bude vždy nutný na údržbu lesoparku (oprava mobiliáru, kosenie lúk, presun našich zamestnancov, vynášanie smetných košov atď), ale všetko čo nebolo nevyhnutné sme už zrušili a obmedzili (povolenia za poplatok, rôzne netransparetne vydané povolenia atď). Taktiež sme inštruovali držiteľov povoleniek jazdiť max 30km/h a dbať na komfort rekreácie peších, bežcov a cyklistov.

Čo sa týka Cesty mládeže, ktorej sa týka Váš podnet, navrhli sme aj prísnejšie pravidlá pre vydávanie povoleniek zo strany hlavného mesta a sme s nimi aktuálne v intenzívnom kontakte, aby tieto obmedzenia čo najskorej vstúpili do platnosti.

Marek Páva, Mestské lesy v Bratislave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania