Zdevastované ihrisko

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Miriam 29. apríla 2014

Prosím o riešenie problému s devastovaním detského ihriska pri Retre - sídlisko Rumančeková. Je smutné, že toto je devastované väčšinou žiakmi z neďalekej ZŠ po vyučovaní. Pripájam zopár foto: komplet počmárané zostavy, povytŕhané nity, roztrhaná plachta (nachádza sa vo výške cca 3m, žiaci ju majú za trampolínu...), ostatné zostavy sú na tom rovnako.
Podľa info sa má toto ihrisko rozširovať, preto by bolo vhodné aj riešiť jeho ochranu.

29. apríl 2014

Roman

Vandalizmus tohto duchom maleho naroda nema hranic. Nic dlho nevydrzi - ani nove ihriska, ani nove lavicky, ani nove a ciste mury. Proste clovek si moze byt isty, ze len co sa objavi na verejnom priestranstve nieco nove, ci renovovane, za chvilu je to zdevastovane. Az prilis vela jedincov si na verejnom majetku vybija svoje kompexy. Staci prejst do susedneho Rakuska a hned clovek vidi inu kulturnu uroven naroda.
29. apríl 2014

biela

mne sa to tiez nepaci, ale ani to zvelicovanie. vacsie decka sa odbavili na ihrisku pre mensie decka, samozrejme rodicia o nicom nevedia, lebo svoje decka nekontroluju a je im to jedno. ale zase toto nie je len u nas, toto je aj v rakusku, nemecku, vsade sa najdu taketo cmaranice.
s podnetom samozrejme suhlasim, aby sa riesil.
29. apríl 2014

Roman

biela, autorka prispevku nepise len o nejakych cmaraniciach. Jasne hovori o vytrhanych nitoch, potrhanej plachte a rozbitych zostavach. Chodim tade aj ja a sam vidim tu spust. Treba sa tam ist teda najskor pozriet a az potom tu banalizovat situaciu ako nejake teenagerske huncutstvo.
29. apríl 2014

biela

vsade je to o tom istom, teenagersky vandalizmus.
nikto nic nebanalizuje, nefabulujte! s podnetom autorky v plnej miere suhlasim, tak co tu riesite?
29. apríl 2014

Roman

Prestante sa tu do mna navazat. Ked uz k veci nemate co povedat, pridajte pripadne nejaky vlastny podnet na starostu, ak ste toho schopna. Ak nie ste, a ak ako pisete, ste si svoje povedali, naco sa opakujete? Myslite, ze mna tie vase nazory zaujimaju natolko, aby som ich cital v reprize niekolkokrat?
30. apríl 2014

biela

vy sa nenavazajte do mna. toto je diskusne forum. ak vas nezaujima, co pise niekto iny, tak to necitajte. mate s necitanim prispevkov nejaky problem?
06. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako správne uvádzate, stav ihriska je výsledkom ľudského vandalizmu. Na tento stav upozorníme riaditeľov okolitých škôl, rovnako sme už žiadali aj mestskú políciu, aby sem posielala hliadky. Zabezpečíme opravu pokazených prvkov a budeme dopĺňať aj nové hracie prvky. Ak vidíte poškodzovanie ihriska napríklad z okna alebo keď idete okolo, volajte, prosím mestskú políciu na linku 159, aby mohla zasiahnuť okamžite.

Miroslava Štrosová, hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov
06. máj 2014

Miriam

Dobrý deň,

ďakujem za odpoveď a verím, že uvedené opatrenia vo veľkej miere pomôžu! Pre upresnenie, hliadka mestskej polície by pomohla obzvlášť v čase konca vyučovania cca od 12:30-14:30, kedy sa na ihrisku nenachádza žiaden dospelý, ktorý by malých "vandalov" riešil (v tom čase deti spia...). Na ihrisko z okna bohužiaľ nevidím.
30. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na uvedenom detskom ihrisku sa v roku 2014 opravili poškodené prvky, na vedľajšom ihrisku sme inštalovali prvky pre väčšie detí, v roku 2015 budeme pokračovať v úpravách (vymaľovanie pôvodného ihriska, dobudovanie dopadových plôch pod nové ihrisko).

kancelária starostu
06. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť pokračovala v roku 2015 úpravami na detskom ihrisku Rumančeková:
- boli doplnené dopadové plochy z gumových rohoží pod prvky inštalované v roku 2014,
- doplnila sa dopadová plocha z vymývaného štrku v súlade s normou STN EN 1176,
- osadila sa nová plachta na drevenú zostavu,
- spodný schodík, ktorý ste označili za chýbajúci nikdy nebol súčasťou zostavy,
- vykonali sa drobné opravy drevených častí – obruba pieskoviska, oprava lavičky, pružinových hojdačiek.



kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania