Račianska-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Planovane zrusenie odbocenia doprava zo Sancovej na Raciansku -prosime o prehodnotenie Nedalo by sa to docasne riesit posunutim prechodov pre chodcov? Prechod zo zastavky Racianske myto smer Raca presunut hlbsie do zastavky, aby sa chodci vyhli problemovemu ostrovceku a prechod na sancovej presunut aj s hranicou krizovatky tak aby tiez nebolo nutne problemovy ostrovcek vyuzit a tak zachovat odbocku?

20. máj 2020

Floralys

dobry napad ☝️a tym padom by sa mohol stredovy ostrovcek zrusit, zmensit alebo vyuzit inac 🤔
21. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Na križovatke Šancová x Račianska zväčšujeme priestor pre chodcov a uprednostňujeme MHD. Na tomto mieste rušíme od štvrtka 21. mája 2020 pravé odbočenie áut zo Šancovej na Račiansku ulicu, čím rozšírime priechod a priestor pre chodcov, ktorý nebol dostatočný. Na kriticky úzkom ostrovčeku sa totiž ľudia v dopravných špičkách fyzicky nezmestili a museli stáť na ceste. Z tohto dôvodu sme zrušili toto málo frekventované odbočenie áut doprava. Pred zrušením sme prihliadali aj na skutočnosť, že blízke okolie ponúka vodičom viaceré náhradné možnosti trasovania.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
23. máj 2020

Mrkva Cervena

Šancová-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zrusenie odbocky na Raciansku ulicu zo Sancovej. Koho toto napadlo ? Viete si predstavit ako budu vyzerat cesty na Karpatskej/Pionierskej ?
25. máj 2020

Maja

Páči sa mi vyjadrenie samosprávy "zväčšujeme priestor pre chodcov" a preto sú tam natrieskané autá na chodníkoch ..... toto neriešia dlhodobo
25. máj 2020

Jozef

Šancová-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Od 21.5.2020 bolo na Račianskom mýte uzatvorené odbočenie doprava zo Šancovej na Račiansku ulicu. Toto opatrenie znemožňuje obyvateľom sídliska za Račianskym mýtom dostať sa najkratšou cestou domov a musia to obchádzať až okolo budovy YMCA.

Podľa diskusie na http://tiny.cc/imhd je možné presunúť odbočovací pruh bližšie k domu Račianska 2 a tak zväčšiť ostrovček pre chodcov a súčasne zachovať odbočku pre autá. Takéto riešenie dlhodobo žiadal aj Krajský dopravný inšpektorát. Ale Magistrát zvolil najlacnejšie riešenie a nehľadel na záujmy ľudí žijúcich v tomto sídlisku.

Prosím prepošlite podnet primátorovi aj starostovi mestskej časti Nové Mesto.
19. september 2020

Michaela

Šancová-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Dobry den pisem kvoli nezmyselne zrusenej odbocke na racianskom myte smerom do race. Na aute ame tadial chodili minimalne raz za den takze kazdy den teraz nemam kadial ist do kauflandu alebo tesca a je to nezmyselne s toho dovodu ze chodike tadial taktiez aj kazdy den peso a este ani raz som nevidela chodcov stat mimo ostrovceka na to vyhradeneho ale za to som videla uz niekolko vozidiel odbacat poza ostrovcek kadial by nemali a tym obmedzili premavku a pravdupovediac ja by som to urobila tiez tak a dokonca tadial odbacal aj kamion ktori velmi obmedzil premavku pretoze musel pustit aj chodcov (aj mna) ktory mali zelenu. Urobilo to viacej skody ako osohu.
06. december 2020

Jana Landova

Šancová-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Na Račianskom mýte bola zrušená odbočka zo Šancovej ulice vpravo na Račiansku. Prosím o zverejnenie dopadovej štúdie na životné prostredie (autá tam odbočovali a nebolo ich málo, obchádzky sú dosť dlhé), na čas, ktorý sa takto navyše minie a peniaze, ktoré sa navyše utratia. Môžete tam pripočítať aj nehodu, ktorá sa tam už stala. Veľmi by ma zaujímalo, ako sa to oplatí autobusom na úkor straty pre autá.
Osobitne prosím o zdôvodnenie celodenného obmedzenia a nie iba na nevyhnutný čas počas dopravnej špičky.
07. december 2020

Jana Landova

Samospráva píše, že to bolo málo frekventované odbočenie áut. Nevidím tam žiadne čísla, ktoré by to potvrdzovali. Predpokladám, že samospráva považuje všetko, kde sa ešte nevytvárajú kolóny, za málo frekventované.
Prosím admina o znovuotvorenie podnetu a preposlanie samospráve, keďže nikde v odpovedi nevidím žiadne relevantné odôvodnenie, kde by samospráva uviedla, ktoré možnosti posudzovali a ako dopadli z hľadiska životného prostredia, plynulosti, bezpečnosti, strateného času, navýšenia premávky z dôvodu obchádzania a ku všetkému relevatné čísla. Samospráva vôbec neodpovedala na dodatočné otázky, ktoré by vôbec nevznikli, keby situáciu posudzovali dôkladne.
Ak také posudzovanie bolo, prosím samosprávu o link.
Zrealizované riešenie považuje každý za dočasné, čo však samospráva neuviedla. Ani neuviedla ako chce ďalej postupovať.
07. december 2020

Jana Landova

Mimochodom, dopravné značenie na obrázku od Jozefa umožňuje oficiálne odbočiť doprava za ostrovčekom. Nebráni tomu nič, keďže všetky značky sa týkajú iba zatarasenej odbočky. Je potrebné iba dať prednosť autobusu, keď cez neho auto prechádza pri odbočovaní.
01. október 2021

Martin Uváček

Podnet vyriešený. Odbočka vpravo na Račiansku bola po úprave zastávok na Račku opätovne sprevádzkovaná a bol zväčšený vyčkávací ostrovček pre chodcov. Navrhujem zmenu stavu na vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania