Starohájska - Bolt kolobežky zaberajú verejný priestor

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Bolt kolobežky zaberajú verejný priestor v celom meste

21. máj 2020

Jerome

pripájam sa k podnetu, zavadzajú a sú často nevhodne umiestnene...aj v cyklotrasach,atd.
22. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

aktívne komunikujeme s operátormi zdieľanej mobility a snažíme sa, aby vzdelávali svojich užívateľov k zodpovednému prístupu a napravili práve takto nevhodne odparkované kolobežky. Majú tiež možnosť pokutovať užívateľov, ktorí pravidlá nedodržiavajú.
Odborníci na magistráte tiež začali pracovať na príprave všeobecne záväzného nariadenia, ktoré formalizuje prevádzkovanie služieb zdieľanej mobility.
Bratislava zatiaľ pripravila zoznam odporúčaní pre prevádzkovateľov týchto služieb tak, aby boli na jednej strane dostupné a na druhej neobmedzovali ostatných užívateľov peších a cyklo komunikácií. Tieto pravidlá si môžete prečítať tu: https://bratislava.sk/sk/zdielana-mobilita
Prvé týždne vnímame ako testovacie obdobie, počas ktorého máme možnosť pravidlá upravovať podľa potreby a čo najlepšie prispôsobovať správaniu užívateľov. Snažíme sa zabezpečiť dostupnosť a bezpečnosť a nastaviť ich tak, aby neznevýhodňovali občanov, ktorí túto službu nevyužívajú.

Ak by ste mali akékoľvek otázky, prosím neváhajte sa na nás obrátiť ([email protected]).

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
23. máj 2020

Barbora Madunická

takto si niekto odstavil kolobezku Bolt v Dubravke, priamo v krizovatke!!!!! Malo by sa dat dohladat uzivatela a napomenut ho alebo mu dat nejaku samkciu, toto sa mi mezda byt vobec v poriadku.
23. máj 2020

Michal K.

za kazde nahlasene nespravne zaparkovanie kolobezky by mal operator stiahnut dotycnemu pokutu.
27. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet považujeme z našej strany za uzavretý. Ako sme už informovali pokutovanie nezodpovedných užívateľov zo strany Boltu aj prebieha.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
28. máj 2020

Michal

pokial mate bolt aplikaciu v lavom dolnom rohu je nahlasenie zle parkujucej kolobezky. presne pre tieto pripady.
28. máj 2021

Martin Ján

A celý deň budeme iba nahlasovať zle zaparkované kolobežky. Nech ide Bolt podnikať iným spôsobom. Čo ešte okrem nahlasovania cez aplikáciu môžeme spraviť pre blaho Boltu a užívateľov s IQ húpacieho koníka pán Michal?
28. máj 2021

Martin Ján

Veď je to smiešne, my budeme nahlasovať a Bolt bude strhávať užívateľom peniaze a plniť si vrecko. Čo z toho majú ľudia ktorých denne tieto kolobežky ohrozujú a o bmedzujú?
28. máj 2021

Michal K.

presne to iste, ako ked da policajt pokutu vodicovi, ked do Vas nabura. co mate z toho?. nezodpovedni uzivatelia kolobeziek ich po pokute budu parkovat mozno inak. alebo mate lepsi napad? ponuknite

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania