Kadnárova-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Barbora Žišková 22. mája 2020

Dobrý deň,
moje meno je Barbora Žišková a už rok bývam na adrese Kadnárová 106, Bratislava-Rača. Je to bytovka nachádzajúca sa na kopci ku ktorej je prístup dvoma ostrejšími zákrutami. Povolená rýchlosť pre vozidlá je 40 km/h, no pravidelne to tu mnoho áut nedodržuje, každý deň sa tu na vodičov trúbi, ktorí prefrčia tak 60tkou (pocitovo) cez zákruty a nevidia na cyklistov alebo auto v protismere, ktoré obieha cyklistov či mamičky s kočíkmi. V noci je to tu totálny road racing, keď počujete, ako sa tu autá naháňajú (asi aj kvôli korone a prázdnym cestám).

Chcela by som vás veľmi pekne poprosiť, či by bolo možné pred dvoma zákrutami, kde je prechod pre chodcov, umiestniť dva spomaľovače, aby sa tu nikomu nič nestalo a ľudia sa tu cítili bezpečnejšie. Ďakujem a prajem pekný večer! B.Žišková

22. máj 2020

Obcan

Stacilo by, aby sa tam casto ukazovali policajti s radarom davat spomalovak na tak frekventovanej ulici nedava zmysel.
22. máj 2020

Ján

Suhlasim s obcanom. Navyse, verte mi, ze nechcete mat pri dome spomalovac (aspon teda nie taky, ako sa instaluje standardne na slovensku). Trieskanie naprav pri prejazde, brzdenie a rozbiehanie aut vam bude za par tyzdnov liezt na nervy. No existuju spomalovace, ktore dovolia bez problemov prejst rychlostou 40km/h, ale pokial uz ide auto rychlejsie, tak ma problem. Toto by mohlo byt riesenim a ani obyvatelov bytoviek by to neobtazovalo.
22. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet patrí do kompetencie Magistrátu, kam ho preposielame.

S pozdravom

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
23. máj 2020

Martin Uváček

Ako vodič a obyvateľ tejto oblasti by som skôr za väčší a nebezpečnejší problém považoval auta parkujúce popri mulre smerom z Rače ako na prvej fotke. Nebezpečne to zužuje vozovku a keď sa oproti stretnúť dve auta a cyklista tak sa dosť ťažké vyhnúť kvôli takto zaparkovanom autám.
23. máj 2020

Barbora Žišková

Ak tu bývate, tak asi viete, že v tejto oblasti zaparkovať auto po pracovnej dobe je nemožné, pretože tu nie je dostatok parkovacích miest (neviem, ako sa uvažovalo o parkovaní, keď sa bytovky stavali, no tá kapacita momentálne nestačí). Tým nechcem ospravedlniť autá parkujúce popri múre, len je to toho následok. Chodievame sa prejsť pešky do vinohradov a je to skoro každodenná záležitosť, že vodiči na seba trúbia, lebo niekto letí do zákruty a cyklisti zo strachu jazdia po chodníkoch. Každopádne som za akékoľvek riešenie, ktoré pomôže situácii.
25. máj 2020

Martin Uváček

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/78556/kadnarova-parkovanie-problemove Další problém s divokým parkovaním v tejto lokalite. Uvidíme čo sa stane, keď tam teraz kopú plynári. Tipujem že autá obsadia celý chodník popri opornom múre.
25. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. máj 2020

LS

spomalovace sa riesili uz davno o par metrov dalej, odpoved od DPMB je, ze tade chodi MHD a tam spomalovace oni nepovoluju.
05. júl 2020

Robo

Chvála bohu.... Každý kto zdvihne z (ne)kompetentných ruku za spomaľovač, by ho mal za trest mať namontovaný pred svoj dom.
09. jún 2021

Martin Uváček

Podnet stále bez konkretnej odpovede z magistrátu. Treba im ho pripomenúť.
10. jún 2021

Robo

To len treba kliknúť na "Vyriešené"
17. jún 2021

Robo

Vidím, že na FB sa znova rozprúdila debata o tomto mieste. Toto miesto nikdy nebude bezpečné na prechádzanie chodcov. Priechod smerom na Sadmelijskú je pri križovatke asi 40 metrov ďalej. Keďže nám ide o bezpečnosť chodcov, navrhujem osadiť zábradlie popri chodníku pri dome 108 a zamedziť tak chodcom prechádzať v tomto neprehľadnom úseku cez cestu.
25. august 2021

Martin Uváček

Stále čakáme na stanovisko samosprávy k tomuto podnetu.
25. september 2022

Martin Uváček

Budú sa tu osádzať vankúše ako ďalej do Krasňan? Podnet potrebné opäť preposlať magistrátu.
26. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme Vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.
Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším a lepším m(i)estom pre život.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.