Turbínová-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Miloš 04. júna 2020

Dobry den, davam do pozornosti ukazkovy vizualny smog na turbinovej, na tej dlhej ulici pri odbocke z hlavnej cesty.

Dakujem

03. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Stavebný úrad Mestskej časti Bratislava - Nové Mesto riešil doručený podnet občana zo 4.6.2020 s priloženou fotodokumentáciou. Na základe predmetného podnetu bola povereným pracovníkom tunajšieho stavebného úradu dňa 24.6.2020 uskutočnená a fotograficky zdokumentovaná obhliadka. Na uvedenom mieste, na spevnenej ploche pred garážami na Turbínovej ul. v Bratislave, na pozemku katastrálne územie Nové Mesto, bol umiestnený 1 ks obojstrannej reklamnej stavby s najväčšou informačnou plochou do 3 m2, s odkazom na „KUNAJ EUROOKNÁ A DVERE “ Prespor Bratislava. Tunajší stavebný úrad požiadal oddelenie verejného poriadku o určenie pozemku pod reklamnou stavbou. Na základe ich odpovede, že ide o pozemok registra C parc.č. 13665/4 (LV nezaložený), E parc.č.13665/2, katastrálne územie Nové Mesto, ktorý je vo vlastníctve hlavného mesta SR Bratislavy. Podnet bol presmerovaný na vyriešenie.

Kancelária starostu
08. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za preposlanie podnetu a potvrdzujeme prevzatie jeho riešenia. O podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pozemok reg. "E" parc. č. 13665/2, k. ú. Nové Mesto, ktorý je vo vlastníctve hlavného mesta sa nachádza iba pod komunikáciou - Turbínovou ulicou.

Reklamná stavba "KUNAJ EUROOKNÁ A DVERE" sa nachádza na spevnenej ploche, ktorá prislúcha ku garážovému boxu č. 27 - budova so súpisným číslom 3324 a obe (garážový box aj spevnená plocha) sú na pozemku reg. "C" parc. č. 13662/50 k. ú. Nové Mesto, ktorý je v súkromnom vlastníctve.

Hlavné mesto nemá funkciu stavebného úradu a nevie regulovať reklamné stavby na pozemkoch v súkromnom vlastníctve, preto sme podnet preposlali na riešenie mestskej časti Bratislava - Nové mesto.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto
13. máj 2021

Miloš

Toto môžte uzavrieŤ pre poriadok keď je to v súkromnom vlastníctve.
02. júl 2021

Miloš

Takže tabuľa odstránená nakoniec, evidentne majiteľom (odpílená). Môžte uzavrieť ako vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania