Pri Bielom kríži-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Em 10. júna 2020

Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať zodpovedných, či sa v budúcnosti plánuje vybudovanie nadchodu alebo podchodu cez železničnú trať na úseku Pri Bielom kríži – Horská. Na tomto mieste sa stalo viacero tragických nehôd (chodec-vlak). Zlepšenie prepojenia týchto ulíc by bolo vyhovujúce, najbližšia obchádzka je až cez ŽST Vinohrady.

Vopred ďakujem za odpoveď.

16. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Požiadali sme ŽSR o vyjadrenie. Zverejňujeme odpoveď:

Na základe podnetu si Vás dovoľujeme informovať, že štúdia realizovateľnosti železničného uzla Bratislava uvažuje s komplexnou rekonštrukciou trate Bratislava Hlavná stanica - Bratislava Vinohrady. V rámci rekonštrukcie sa uvažuje aj s vybudovaním podchodu pre peších v žkm 3,762, čím sa zabezpečí prepojenie ulíc Horská a Pri Bielom kríži. V súčasnosti boli zahájené práce na posudzovaní vplyvu stavby na životné prostredie (proces EIA).
Záverom uvádzame, že štúdia realizovateľnosti je verejne dostupná na webovom sídle ŽSR.

Kancelária starostu
09. marec 2021

Em

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď a za možnosť vyriešenia tejto situácie v budúcnosti vďaka vybudovaniu podchodu.
12. január 2022

adam

Dobry den,

Podla zverejnenej dokumentacie vid [1]. To nevyzera tak ze by zeleznice planovali na tomto mieste spravit prechod. Chapem tomu spravne ?

[1] https://www.enviroportal.sk/sk/eia/detail/modernizacia-zeleznicneho-uzla-bratislava-vetva-vychod-
12. január 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
12. január 2022

Z.....

Dobry den. Dovolim si zapojit sa.
5.1.2022 som sa tiez na toto pytala a dostala som od ŽSR takuto odpoved od pana
Ing. Ľubomíra Mitasa

Dobrý deň,

predmetná požiadavka na vybudovanie podchodu popod železničnú trať nie je novou požiadavkou zo strany externého prostredia.

V rámci procesu EIA (posúdenie vplyvu stavby modernizácie uzla Bratislava vetva východ, ktoré po rozsah hodnotenia aktuálne prebieha) bolo rozhodnuté, že v rámci budúcich stavebných prác budú Železnice SR (ŽSR) nahrádzať mimoúrovňovo len existujúce železničné priecestia. Nakoľko sa v danej lokalite ulíc Pri Bielom Kríži na Jurskú/Horskú nenachádza železničné priecestie, vybudovanie podchodu je nad rámec budúcej modernizácie.

ŽSR sa samozrejme nebránia tomu, aby si cudzí investor (mesto, obec atď) zabezpečilo vypracovanie projektovej dokumentácie a realizáciu vybudovania podchodu, pokiaľ bude stavba pripravená a zrealizovaná v súlade s legislatívou a predpismi ŽSR. Náklady na projektovú prípravu a vybudovanie podchodu nebudú znášať ŽSR.

Prajem pekný deň,
26. máj 2023

adam

Je mozne toto riesit v spolupraci s investorom yit ktori planuje prestavat palmu a postavil v okoli guthaus ? Aj ked sa jedna o velku investiciu pomohla by celej stvrti a dovolim si povedat ze aj bratislavcanom.
28. september 2023

Anton

Palmu a guthaus stavia Corwin. Uz to pokial viem aj riesili, ale ked ZSR vsetko zamietnu tak nemaju co robit na cudzich pozemkoch. Ma to riesit mesto a ZSR, ktore nechce nic na svojich kolajniciach

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania