Mierová-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Peter 16. júna 2020

Dobry den,

poprosim o prehodnotenie nastavenia semaforov, hlavne pre chodcov, na krizovatke Mierova, Hranicna. Zelena pre chodcov trva 10s a chodec ma za tento cas prejst cez 4 jazdne pruhy. Odporucam si to vyskusat. Suhlasim, ze to je frekventovana krizovatka, no napriek tomu si myslim, ze Bratislava by mala byt viac orientovana, nie len na bus pruhy a cyklistov, ale aj na chodcov. A mali by sme byt tolerantnejsi aj k dochodcom a nastavit semafory tak, aby clovek, ktory caka na zelenu bol schopny normalnym krokom aj cez tuto zelenu prejst.

S pozdravom

Peter

19. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
04. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na úprave riadenia cestnej dopravnej signalizácie v križovatke Mierová – Hraničná už pracujeme. V súčasnosti riešime problémy s funkčnosťou prihlasovania vozidiel MHD do križovatky na zabezpečenie plynulého prejazdu trolejbusov. Na základe viacerých podnetov tiež plánujeme upraviť čas prevádzky svetelnej signalizácie a upraviť rozhľadové pomery pre vozidlá odbáčajúce z Prievozskej ulice doprava na Hraničnú a tým zvýšiť bezpečnosť chodcov. Prehodnotíme tiež dĺžky zelených signálov pre chodcov. Všetky uvedené úpravy konzultujeme so zástupcami Krajského dopravného inšpektorátu a so správcom cestnej dopravnej signalizácie.
Pripomíname tiež, že prepnutie na signál "STOJ" neznamená, že chodec nemôže bezpečne pokračovať v prechádzaní, ak sa už na priechode nachádza (Vyhláška 30/2020 Z.z., §20, odsek (2), písmeno a). Rovnako medzi ukončením zeleného signálu pre chodcov a začatím zeleného signálu pre vozidlá je určený tzv. bezpečnostný medzičas, ktorý slúži na ukončenie pohybu chodcov na priechode. To znamená, že ak chodec vstúpi na priechod pre chodcov aj v poslednej sekunde zeleného signálu, tento medzičas mu umožňuje bezpečne prejsť celým priechodom.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania