Polievanie novovysadených stromov a starostlivosť o ne

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
palo 12. mája 2014

Dobrý deň,
dovoľujem si požiadať o zabezpečenie polievania novovysadených stromov v ružinovských parkoch aspoň prvé dva roky po ich vysadení.
Napríklad v Bioparku na Ostredkoch bolo zasedených veľké množstvo nových stromov. Niektoré z nich buď neprežili alebo živoria.
MČ Ružinov tvrdí, že súkromní investori, ktorí ich vysadili ako náhradnú výsadbu sa o ne majú aj starať. Nebolo by jednoduchšie, aby sa o to staral ružinovský podnik?
Zaujíma ma, kto to kontroluje, lebo niektoré stromy stoja vyschnuté aj dlhšie obdobie (viac ako rok).
Na záver odporúčam prestať s výhovorkami o zodpovednosti za súčasný stav. Ide o starostlivosť o verejný priestor, preto očakávam aj reálne kroky, aby sa takáto situácia neopakovala.
Ďakujem.

12. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
starostlivosť o novovysadené stromy musí zabezpečiť investor, ktorý výsadbu realizoval ako náhradnú. Vyplýva mu to z podmienok tejto náhradnej výsadby. Úhyn, resp. poškodenie ďalších stromov budeme preto riešiť so spoločnosťou, ktorá sa má o novú výsadbu starať.

Miroslava Štrosová, hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov
13. máj 2014

palo

Dobrý deň,
len aby to riešenie bolo aj dotiahnuté do konca. Pani hovorkyňa, všimnite si stav na hornej fotke z mája 2014. A potom si prekliknite na podobný podnet (v pravej časti obrazovky) ale pod názvom VYSCHNUTÉ STROMY. Tam MČ Ružinov tvrdí, že stromy boli vymenené na jeseň 2013. Kde sa stala chyba?
17. máj 2014

Andrej

Prosim Vas to s akymi investormi uzavierate obchody, ktori takto nedodrzuju zmluvy? Preco nas mesto o takychto narusovateloch neinformuje a verejne nevyzyva na plnenie si povinnosti?
22. október 2014

palo

Odvtedy, čo verejnosť upozornila na vysychanie stromov v parku na Ostredkoch, MČ Ružinov vyschnuté odstránila a sľúbila, že sa postará, aby boli nahradené zodpovednou spoločnosťou.
Odvtedy vyschli ďalšie a neudialo sa nič.
Takže v parku už chýba cca 20 - 30 stromov a stále sa nič nedeje.
Je spoločnosť, ktorá to mala vysadiť s niekým na ružinovskom úrade v kamarátskom vzťahu?
Lebo z nečinnosti to tak vyzerá.
03. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť opakovane vyzvala investora, ktorý realizoval náhradnú výstavbu parku na Ostredkoch, aby odstránil nedostatky. V prípade, že dodávateľ nezabezpečí nápravu (náhradnú výstavbu za uhynuté dreviny ), zmysle zákona o ochrane krajiny a prírody postúpi mestská časť na správne konanie dodávateľa za neodstránenie suchých drevín. V zmysle uvedeného zákona mestská časť môže uvedené dreviny nahradiť novými môže až po uplynutí troch rokov.

kancelária starostu
09. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
časť vyschnutých stromov v parku bola nahradená novými, podnet odstupujeme na Okresný úrad - Odbor starostlivosti o životné prostredie kvôli nedodržaniu podmienok rozhodnutia.





kancelária starostu
02. október 2023

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený Na mieste z podnetu rastie nový strom aj s polievacie vakom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania